Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle bamboe

Zowel verguist als geliefd; de bamboe heeft bijzonder uiteenlopende reputaties. De van oorsprong Aziatische plant kent vele vormen en verschijningsvormen. De plant heeft nog het meeste weg van siergrassen waarvan het blad net als bij bamboe sierlijk meebeweegt op het minste zuchtje wind. Grofweg zijn er twee belangrijke groepen bamboeplanten.

De eerste staat bekend als de niet-woekerende bamboe en heet in het Latijns Fargesia. De Fargesia groeit als pol en heeft geen woekerende eigenschappen. Desalniettemin kunnen de pollen van deze tuinplant flink groot worden. Dit is wel afhankelijk van het type. De ‘Bimbo’, ‘Simba’ en ‘Jumbo’ blijven het meest compact. Soorten als de Fargesia rufa en Fargesia robusta ‘Campbell’ spreiden als pol breder uit. De hoogte van deze tuinplanten ligt, afhankelijk van het type, tussen de 50 en 250 centimeter.

Veel imposanter, maar helaas wel met woekerende eigenschappen is de Phyllostachys. Deze groep bamboe groeit met dikke stelen (halmen genoemd) met daarop het loof. Ieder jaar schieten in het voorjaar nieuwe, nog kale stengels naar boven die weer wat hoger zullen reiken dan de exemplaren van voorgaande jaren. In totaal kan deze bamboe tussen de 3 en 5 meter hoog worden.

Bamboe kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij het kopen van deze plant, en dan voornamelijk bij de Phyllostachys, is het belangrijk om vooraf te bepalen waar u ze wilt plaatsen. Met wortelbegrenzer of rootcontrol kunt u de bamboeplanten op hun plek houden en zullen ze niet de tuin overwoekeren. Op Tuinplantenwinkel.nl kunt u dit ook kopen. Bij aankoop kunt u kiezen uit verschillende maatvoeringen. Het betreft dan dezelfde soort maar met een verschillende leeftijd.

Bamboe snoeien en onderhouden

De tuinplant groeit zowel in de zon als in de schaduw prima en kan zowel in de volle grond als in een pot geplant worden. De planten zijn wel echte vochtliefhebbers. Vooral wanneer ze in potten staan is het belangrijk om veel water te geven. Als u een bamboehaag wilt creëren kunt u de planten snoeien. Dit kan het beste gebeuren in juni of juli. Dit is het moment dat de nieuwe kale stengels naar boven zijn gegroeid. Door deze af te knippen vertakken ze op de gewenste hoogte.

Alle bamboe

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.