Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle doorbloeiende hortensia

Geniet nog langer van een hortensia met deze doorbloeiende soorten. Deze boerenhortensia’s bloeien niet alleen op 2-jarig hout maar ook op nieuwe scheuten. Omdat de bloemen op de nieuwe scheuten later tot bloei komen wordt de bloeitijd wat verlengt. U kunt dus over een langere periode genieten van nieuwe bloemen. Ook is het mogelijk oude verwelkte bloemen meteen na de bloei weg te knippen. Als een reactie hierop maakt de plant weer nieuwe scheuten die in het najaar soms nog een bloem geven.

Dat klinkt eindeloos, moet de eerste veredelaar gedacht hebben die deze hortensia onder ogen kwam. Onder de naam ‘Endless Summer’ werd de eerste doorbloeiende hortensia op de markt gebracht. Destijds alleen verkrijgbaar in de kleuren blauw en roze maar inmiddels is het assortiment flink uitgebreid. Endless Summer hortensia’s vindt u tegenwoordig ook in het wit en paars. Daarnaast is er ook een schermbloemige soort gekweekt met de naam Twist ’n Shout.

Meer recent is de introductie van de Forever & Ever hortensia. Deze groep heeft dezelfde eigenschappen als de Endless Summer variant en bloeit dus op zowel één- als twee-jarige scheuten. De Forever & Ever onderscheidt zich met iets grotere bloemen en dikkere stelen. De plant krijgt hierdoor een robuuste uitstraling. Door de stevige stengels vallen de bloemen niet snel om.

Doorbloeiende hortensia snoeien

Laten we maar met de deur in huis vallen. Het snoeien van een boerenhortensia is niet nodig. Wilt u dat wel doen dan is dat in dit geval geen probleem. Omdat deze doorbloeiende soorten op zowel 1- als 2-jarige scheuten bloeit geeft de plant na snoeien altijd bloemen. Als de plant te groot is geworden kunt u er voor kiezen om de plant in zijn geheel kort terug te snoeien. U snoeit hierbij alle takken af op een hoogte van ongeveer 30 centimeter vanaf de grond. Als u de struik wat wil uitdunnen en verjongen kunt u het beste de oudste scheuten in zijn geheel terugnemen en de jonge scheuten licht toppen. U bent in alle gevallen verzekerd van een bloemrijke zomer.

Alle doorbloeiende hortensia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.