U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Lei-Sierpeer 'Chanticleer' - Small - pakket 4 stuks + EXTRA'S! | Lei Sierpeer | Tuinplantenwinkel.nl

Lei-Sierpeer 'Chanticleer' - Small - pakket 4 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lei Sierpeer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 120 cm
Afmetingen rek (b x h): 120 x 90 cm
Totale hoogte leiboom: 210 cm
Product-serie: Small
Beschrijving

Lei-Pyrus calleryana 'Chanticleer' of Lei-Sierpeer 'Chanticleer' - Informatie:

Lei-Pyrus calleryana 'Chanticleer' is een perfecte soort om bijvoorbeeld een lelijke muur mee te bedekken of het eentonige beeld van een schutting te breken. De tuinplant krijgt mooi, glimmend groen blad wat tot lang in het jaar aan de boom blijft hangen. Daardoor is de Lei-Pyrus calleryana 'Chanticleer' maar korte tijd kaal. In het voorjaar start deze Lei-Sierpeer met een traktatie van prachtig witte bloemen. Pas als deze bloempracht verdwenen is, komen de bladeren aan de leiboom. Voor velen is het een groot voordeel dat de Lei-Sierpeer geen vruchten geeft. Dus in de zomer geen last van wespen en in de herfst hoeft alleen het blad maar opgeruimd te worden. Bovendien blijft dat blad lekker lang aan de boom zitten in het najaar. Pas laat in de herfst laat deze boomsoort zijn blad vallen.

 

Standplaats:
De kleinere leibomen uit de Small-serie komen het beste tot hun recht in bijvoorbeeld de voortuin, om de 'kijk' in het huis weg te nemen, of tegen de schutting. De leibomen zijn prima los van elkaar te planten waardoor ze het zicht 'breken'. Deze Lei-Sierpeer blijft enigszins open van structuur, maar groeit wel goed dicht. De vertakkingen zorgen er in de winter voor, dat het vrije zicht enigszins wordt gebroken. 

 

Snoei en onderhoud:

Lei-Sierperen laten zich zowel in de zomer als winter goed snoeien. U kunt Lei-Sierpeer 'Chanticleer' het beste scheren in de zomer, zodat een dicht scherm ontstaat. Onregelmatig groeiende scheuten en waterloten kunt u in de winter uit de boom knippen. Dit zorgt voor een evenwichtige groei en mooi uiterlijk. Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie! 

 

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Sierpeer klik hier!De Lei-Sierpeer 'Chanticleer' - Small - pakket 4 stuks + EXTRA'S! | Lei Sierpeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.