Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lei-conifeer leylandii - halfstam

Deze leiconifeer is groenblijvend en al meteen goed vol en dicht. Het loof van deze Leyland conifeer is bijzonder fijn van structuur. Dit resulteert in zeer strak ogende leibomen, ze zijn ook zeer goed te snoeien. Lei-coniferen zijn bijzonder sterk en verdragen ook de zeewind erg goed. Deze boom past dus ook goed in tuinen die dicht bij de kust gelegen zijn.

De Latijnse naam van deze Leiconifeer is Cupressocyparis leylandii. De plant wordt ook leylandcipres genoemd. Van oorsprong is de boom ontstaan uit een kruising. De plant wordt om die reden ook geduidt als Cupressocyparis x leylandii waarbij de "x" aangeeft dat het om een kruising gaat.

 

Lei conifeer Leylandii snoeien en onderhouden

De Leiconifeer wordt als haag gesnoeid. Daarmee scheert u met een heggenschaar de boom eenvoudig terug in vorm. Wij raden aan om de boom minimaal 1-2 keer per jaar te snoeien voor het mooiste resultaat. De eerste snoei vindt het beste plaats rond eind juni/begin juli. De tweede snoei kunt u uitvoeren aan het eind van de zomer of aan het einde van de winter.

Meteen vormt het scherm een gesloten geheel bij deze variant. De lei conifeer leylandii is een vrij snelle groeier. Als u merkt dat de twijgen aan de bovenzijde snel weer langer worden kunt u deze ook gewoon wegsnoeien. 

Voeding geven is vaak niet nodig. De boom is daarnaast niet gevoelig voor ziektes en plagen. Zorg in tijden van langdurige droogte voor een extra watergift. Zeker wanneer de bomen nog maar net op hun plaats staan.

 

Lei leylandii kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De lei conifeer leylandii wordt altijd in pot geleverd en is daardoor jaarrond aan te planten. U kunt deze boom dus het hele jaar door bestellen en aanplanten mits voorradig natuurlijk. Deze leiconifeer halfstam is meteen al vol een heeft een dikke stevige stam en geeft meteen body aan uw tuin. 

 

 

Lei-Conifeer Leylandii - Halfstam

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.