Menu
Geen producten gevonden

Bamboe planten en toepassen

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Bamboe, Heesters
  • 0
Bamboe planten en toepassen

Bamboeplanten zijn er natuurlijk voor de liefhebber van een groenblijvende tuinplant met een oosterse uitstraling. Lees hier alles over het toepassen en planten van bamboe in uw tuin.

Wat zijn de kenmerken van Bamboe?

Bamboe is een grasachtige plant uit Azië. De planten zijn wintergroen en veel soorten goed winterhard. De planten zijn zowel als solitair, in een haag of in een groep te gebruiken. Over het algemeen zijn het snelle groeiers maar onderling zijn er veel verschillen. Bamboe kan als haag aangeplant worden. Deze groenblijvende tuinplant groeit snel en zorgt al gauw voor een wintergroene afscheiding. Maar zeker ook als solitair in de border of in een pot op het terras of balkon staat bamboe heel decoratief.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Grofweg zijn er twee groepen bamboe. Fargesia is een groep niet-woekerende bamboe. De Fargesia groeit polvormig en blijft over het algemeen kleiner dan de andere groep bamboe genaamd Phyllostachys. Phyllostachys is woekerend en kan het beste worden aangeplant met een wortelbegrenzer. Phyllostachys kan tot wel 5 meter hoog worden. Van de Phyllostachys zijn er twee bekende soorten: Phyllostachys nigra of zwarte bamboe en Phyllostachys aurea met goudkleurige bladeren. Beide soorten zijn in verschillende hoogtematen te verkrijgen (van 100 tot 250 cm ). Uiteindelijk kan Bamboe 400 tot 500 cm worden. De hoogte van een Fargesia bamboe verschilt per soort. Fargesia ‘Bimbo’ blijft het laagst met 100 cm. Fargesia ‘Campbell’ kan tot 300 cm hoogte uitgroeien. Er zijn nog diverse andere soorten op Tuinplantenwinkel.nl verkrijgbaar die wat betreft uiteindelijke hoogte hier tussen zitten.

Wat velen niet weten is dat bamboe ook prima te snoeien is en daardoor ook als haagplant prima te gebruiken is. U kunt dan genieten van een wintergroene haag.

Hoe plant u Bamboe?

Bamboe kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Bamboe stelt weinig eisen aan de grondsoort, is goed winterhard en staat het liefst op een enigszins beschutte plaats in een vochtige, humusrijke bodem, maar kan ook goed tegen een drogere bodemgesteldheid; hoe beter de omstandigheden, hoe harder deze tuinplant groeit. Omdat de Phyllostachys bekend staat als woekeraar, is het verstandig om de bamboe in de grond te zetten met een wortelbegrenzer of een ingegraven kuip. Bij het planten de grond eerst voorbewerken. Alle harde delen verwijderen of verkruimelen. Dan een plantgat graven, waar de bamboekluit inpast; niet veel dieper dan de kluit hoog is. Meng wat aanplantgrond door de aarde in het plantgat. Verwijder de pot van de plant, nadat u hem eerst even hebt ondergedompeld in water; de wortels zuigen zich dan vol, hetgeen het aangroeien bevordert. 

Hoe moet u Bamboe snoeien en onderhouden?

Bamboe hoeft niet gesnoeid te worden; alleen om hem te verjongen of als u de plant als een haag wilt gebruiken. Als u de plant wilt verjongen snoeit u oude (verdorde) stengels terug tot aan de grond. Het snoeien bevordert de vorming van nieuwe jonge scheuten. Knip of zaag dikke stengels tot net boven de grond af. Gebruik scherp gereedschap. Na de winter kunt u beschadigde stengels verwijderen of terugsnoeien. Vaak lopen deze in het voorjaar wel weer uit (medio/eind mei).

Wanneer er een Bamboehaag gesnoeid moet worden, kan dat het beste in augustus –september. Met een heggenschaar knipt u een rechte, strakke haag. Voor een lossere vorm gebruikt u liever de snoeischaar, waarmee u halmen net boven een verdikking boven een zijtakje in kunt korten. Ook bij een haag af en toe dikke en beschadigde stengels verwijderen, om de plant jong te houden.

Bamboe kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Bamboeplanten wuiven heerlijk mee met de wind en hebben een natuurlijke uitstraling

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.