Menu
Geen producten gevonden

Blok- of Kubus-boom Haagbeuk

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Leibomen
  • 0
Blok- of Kubus-boom Haagbeuk

Een blikvanger in de tuin. Door zijn formaat geschikt voor elke tuin ook de kleinere. Lees hier alles over de Kubus-haagbeuk.

Wat zijn de kenmerken van Kubus-Haagbeuk of Carpinus betulus?

Blokbomen of kubusbomen zijn in vorm gesnoeide bomen in de vorm van een blok. In de Franse tuincultuur werd het snoeien van laanbomen vaak toegepast. Om zo strakke lijnen te creëren en de tuinen meer allure te geven. Heeft u ook uw tuin ingericht in een strak ontwerp, dan kunt u met de Kubus Haagbeuk dat effect ook bereiken. De vertakking van deze boom verloopt zeer fijn. Dat zorgt er voor dat er gemakkelijk een strakke blokvorm kan ontstaan.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

De kubus-haagbeuk loopt in april frisgroen uit, in de zomer wordt het blad donkerder groen en wat doffer.  In het najaar verkleurt het blad eerst donkergeel, daarna verliest deze beuk zijn blad in de winter; soms blijft het blad bruin aan de boom hangen tot in de lente. Let op dat u deze boom niet verwart met de gewone beuk (fagus), waarbij in de winter het blad altijd bruin aan deze tuinplant blijft hangen.

 Met deze boom kunt u ook een haag op stam tot 300 cm hoog maken, om hiermee bijvoorbeeld een scheiding aan te brengen of inkijk te voorkomen. Aan de bodemsoort worden weinig eisen gesteld. Ook op een iets vochtige, leemachtige grond groeien deze bomen goed..

Hoe plant u Kubus-Haagbeuk of Carpinus betulus?

Geef Carpinus betulus een standplaats in de zon of halfschaduw, in een wat vochtige bodem.

Omdat de tuinplanten in een pot geleverd worden, kunnen ze het hele jaar geplant worden, maar de meest gemakkelijke tijd om de boom te planten is tussen november en maart, als het niet vriest natuurlijk.

Vooraf meet u eerst uit waar de bomen gezet moeten worden. Als u de bomen als losse blokken wilt planten is een minimale plantafstand van 3,5 à 4 meter aan te raden. Voor advies kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice of langskomen in ons planten- en bomencentrum te Knegsel.

Maak voor het planten de grond eerst goed los en doorlaatbaar. Graaf een plantgat dat net wat groter is dan de kluit van de boom, voeg wat aanplantgrond en water toe aan de aarde in het gat en zet er dan vervolgens de boom in. Vul het gat op met de omliggende aarde en druk die stevig met de voet aan.

Hoe moet u Kubus-Haagbeuk of Carpinus betulus snoeien en onderhouden?

In deze Kubus-boom zit een stalen vierkanten frame. In dit raster zijn scheuten aangebonden, zodat het snel dichtgroeit. Als het raster volgroeid is, kunt u het frame uit de blokboom laten zitten. Het frame zorgt meteen voor een kader waarbuiten u de boom kunt snoeien. U kunt de Kubushaagbeuk het beste snoeien met een heggenschaar. Knip langs de kubus af. Na de snoei loopt de boom opnieuw uit, zodat een steeds vollere kubusvorm ontstaat. Hieronder vindt u een link naar onze snoeitips voor leibomen. Deze is ook toepasbaar op de kubusboom.

Ga naar ons blog over het snoeien en verzorgen van leibomen

Kubus- en Blok-bomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: In de lente en zomer geven de jonge scheuten deze blokboom een frisse uitstraling.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.