Menu
Geen producten gevonden

Campanula glomerata

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in vaste planten
  • 0
Campanula glomerata

Kluwenklokje is een rijk bloeiende vaste plant die groeit als een bodembedekker. De bloemstelen reiken tot een hoogte van ongeveer 40 centimeter.

Wat zijn de kenmerken van Campanula glomerata?

Campanula omvat een grote groep vaste planten die veel worden toegepast in de tuin. Er zijn lage soorten met kleine bloemen en hogere soorten die vaak bloeien met grotere klokken en alles daartussenin. De Campanula glomerata is een soort die bloeit met geclusterde bloemhoofdjes. Ze doet het uitstekend naast andere vaste planten in de border, maar ook onder hogere bomen en struiken in een filterende schaduw en zelfs in de rotstuin als voegenvuller tussen tegels of stenen muurtjes.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

De blauwe of witte bloemen verschijnen in de late lente en zitten in een kluwentje vast aan het einde van de stengel, waarmee de Nederlandse naam Kluwenklokje verklaard is. Deze tuinplant houdt van een standplaats in de zon of halfschaduw in een redelijk voedselrijke, lichtvochtige bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De pol van de Campanula glomerata wordt ieder jaar iets groter en worteluitlopers kunnen zorgen voor nieuwe, jonge plantjes. Kluwenklokje is goed winterhard en redelijk zouttolerant en kan dus ook in de kustgebieden worden aangeplant.

Hoe plant u Campanula glomerata?

U kunt Campanula glomerata het hele jaar door aanplanten. Tuinplantenwinkel.nl levert deze plant in pot. Wilt u meer planten zetten, houd dan rekening met ongeveer 5 planten per vierkante meter. Deze tuinplanten staan bij voorkeur in de (half)schaduw, het liefst in een redelijk vochtige, humusrijke bodem; aan de grondsoort worden weinig eisen gesteld. Als u het Kluwenklokje gaat planten, moet u eerst de grond goed voorbewerken.; dat betekent doorlaatbaar maken. Verdeel vervolgens de plantjes met pot over het aan te planten vak en maak op die plaatsen de plantgaten. Aan de plantgaten kunt u aanplantgrond toevoegen, om het aangroeien te bevorderen. Tuinplantenwinkel kan aanplantgrond meeleveren.

Doe ook wat water in de gaten en dompel de tuinplantjes met pot even onder in een emmer water. Haal de plantjes uit de potten en zet ze in de gaten. Vul de gaten verder op met de grond eromheen en druk die met beide handen stevig aan. Tip: knijp in de potjes als de planten er niet goed uitkomen. Geef een keer stevig water na het aanplanten.

Hoe moet u Campanula glomerata snoeien en onderhouden?

Het wegknippen van uitgebloeide bloemen bevordert de aanmaak van nieuwe bloemen, zodat de bloeiperiode flink kan worden verlengd. Een tweede bloei later in de zomer is dan mogelijk. De Campanula glomerata vormt een pol die elk jaar iets groter zal worden. Mocht hij te groot worden, dan laat deze tuinplant zich heel gemakkelijk scheuren, waardoor hij perfect in toom is te houden. Door het Kluwenklokje te scheuren, kunt u hem na een aantal jaar ook op andere plekken in de tuin terug planten. Het scheuren van oude planten bevordert ook de bloei. Het scheuren van de plant kan het beste begin maart plaatsvinden.

Aan het eind van de winter kunt u de Campanula glomerata terug knippen. Hij loopt in het voorjaar opnieuw uit.

Campanula glomerata kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: Deze paarsbloeiende Campanula glomerata 'Superba' staat prachtig in bloei. Er is ook een witbloeiende variant Campanula glomerata 'Schneekrone'.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.