Menu
Geen producten gevonden

Campanula portenschlagiana

Campanula portenschlagiana

Een fijne, laagblijvende borderplant met overdadig, langbloeiende paarse bloemen. Leuk voor in de border of om over een muurtje heen te laten groeien.

Wat zijn de kenmerken van Campanula portenschlagiana?

De campanula portenschlagiana is erg geschikt voor borders op hoogte en als randbeplanting in bakken; bovendien groeit deze tuinplant ook graag in oude muren en tussen de voegen in de verharding. Het is een bodembedekkende sterk bloeiende, vaste plant, die oorspronkelijk voorkomt in de Europese berggebieden. De plant is volledig winterhard en zal normaliter elke jaar vertrouwd terugkomen. De tuinplant sterft in de winter bovengronds af en maakt in het voorjaar weer nieuwe uitlopers.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De bloemen hebben de vorm van klokjes, vandaar dat deze plant in het Nederlands klokjesbloem wordt genoemd. Op Tuinplantenwinkel.nl kunt u diverse variëteiten van de klokjesbloem vinden. Campanula portenschlagiana groeit vanuit een pol en maakt ieder jaar opnieuw ranken, die over de grond kruipen. De bloei begint vaak rond eind mei en gaat door tot diep in de zomer. De bloeirijkdom neemt wel af.

Hoe plant u Campanula portenschlagiana?

De klokjesbloem geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw. Maak de grond voordat u gaat planten eerst goed los en meng eventueel met aanplantaarde voor een snellere en betere start van uw tuinplant. Verdeel eerst de planten met pot over het stukje van de border dat u wilt aanplanten; wij adviseren 7 planten per m2. Maak een plantgat, niet veel groter dan de plant. Haal de tuinplant uit de pot, zet hem in het plantgat en druk stevig met de handen wat extra aarde om het plantje. Herhaal dit bij ieder plantje, totdat uw border is aangeplant en geef daarna wat extra water.

Hoe moet u Campanula portenschlagiana snoeien?

Omdat alle bovengrondse delen in de winter afsterven kunt u deze wegnemen in het voorjaar zodat de nieuwe scheuten meteen licht en warmte kunnen voelen. Vanaf mei begint de Campanula te bloeien. De hoofdbloei valt in juni/begin juli. Na deze hoofdbloei kunt u de plant licht terugsnoeien. Dit bevordert een tweede bloei aan het einde van de zomer/begin najaar.

Wat voor onderhoud heeft Campanula portenschlagiana nodig?

Veel onderhoud heeft campanula portenschlagiana ook niet nodig. Lange uitlopers van de tuinplant kunnen in de herfst ernstig verkleuren en lelijk worden. Haal deze uitlopers in de late herfst of winter weg, zodat er in het voorjaar gemakkelijk nieuwe uitlopers gevormd kunnen worden. Als de plant te warrig wordt, of last heeft van mosvorming, kunt om de paar jaar in het vroege voorjaar de oude planten uitsteken, scheuren en de mooiste delen opnieuw aanplanten.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De kleine klokjes van de Campanula portenschlagiana hebben een paarse kleur.

Reacties

 1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Bedankt voor uw vraag op een van onze blog berichten .

  Dat klopt dit is geen soort dat woekert hij maakt geen wortelstokken , u kunt hem dus gerust aanplanten.

 2. Christine Christine

  Ik hoorde dat Campanulas soms (ondergronds) woekeren, maar deze soort niet toch?

 3. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  U hoeft de campanula in de winter mits hij in de grond staat geen water extra bij te geven.
  Let wel als u hem in pot heeft staan dan is het wel raadzaam om het in de gaten te houden want dan kunnen ze nog wel eens verdrogen.

  Dit ter info voor u.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.