Menu
Geen producten gevonden

De groene Skimmia japonica 'Kew Green’

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
De groene Skimmia japonica 'Kew Green’

De skimmia is een sterke wintergroene struik. Met name de roodbloeiende variant ‘Rubella’ is erg bekend. Daarnaast zijn er ook groen bloeiende soorten. Maak kennis met deze Skimmia Kew Green!

Wat zijn de kenmerken van Skimmia japonica 'Kew Green’?

Skimmia japonica 'Kew Green’ wordt ook wel Skimmia x confusa 'Kew Green’ genoemd. Het is een langzaam groeiende, compacte heester, die ongeveer 1 meter hoog wordt. De echte bloeitijd is vrij kort maar de bloemknoppen zorgen ervoor dat de plant de hele winter lang lijkt te bloeien. In april-mei gaan de knoppen open met roomwitte bloemetjes, die lekker ruiken en in trek zijn bij de bijen. Een mooi gezicht tussen de lichtgroene, glimmende bladeren.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Deze Skimmia is een aanrader voor uw tuin: solitair in de border of in een pot op het terras of balkon. De takken van Skimmia japonica 'Kew zijn goed te gebruiken in bv. kerststukjes. In de herfst vormen zich nieuwe groene bloemknoppen aan deze groenblijvende tuinplant. In de winter is deze heester daarmee een opvallende tuinplant.

Hoe plant u Skimmia japonica ‘Kew Green’?

Skimmia is van nature een bosplant en vraagt daarom een standplaats in de halfschaduw of schaduw. De plant staat graag in een voedzame, goed waterdoorlatende, humusrijke, lichtzure bodem. Maak een plantgat dat wat groter is dan de pot, strooi flink wat tuinturf in het gat en meng met de aarde. Dompel de tuinplant met pot in een emmer water, zodat de wortels zich goed volzuigen. Zet de plant in het gat, schep er de omliggende aarde bij en druk de plant met uw voet stevig aan. Zorg ervoor dat er geen bergje ontstaat rondom de stam. Geef bij droge weersomstandigheden de eerste weken af en toe wat extra water.

Hoe moet u Skimmia japonica ‘Kew Green’ snoeien en onderhouden?

Skimmia japonica ‘Kew Green’ wordt door Tuinplantenwinkel geleverd in een pot en is jaarrond te planten, behalve als de vorst in de grond zit. Als u deze Skimmia in een sierpot op het terras of balkon zet, dat moet u regelmatig wat water geven; maar zorg dat de aarde niet te nat wordt. Regel is, hoe meer zonlicht hoe meer water. Wanneer de bladranden wit verkleuren, is dat een goede aanwijzing voor teveel zon. Probeer de plant dan op een schaduwrijke plek een plaats te geven.

Strooi af en toe wat turf op de aarde in de pot, omdat deze het best gedijt in een lichtzure, humusrijke grond. Geef de Skimmia’s in de border eveneens extra turf rond de stam van de tuinplant. Als de bladeren lichter worden, is dit een seintje om de tuingrond met turf weer wat zuurder te maken. In de tuin volstaat de tuinturf al onderhoudsbemesting van deze tuinplant. In een pot is soms een extra mestgift nodig. Dit kan gedurende het seizoen van april tot september.

Snoeien is niet nodig. Hooguit om een compacte vorm te behouden. Snoei dan als de Skimmia uitgebloeid is. Oude bloemen kunnen na de bloei weggeknipt worden.

Skimmia japonica kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De groene bloemknoppen openen zich in april of mei. De witte bloemen geuren aangenaam en zijn in trek bij bijen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.