Menu
Geen producten gevonden

Hedera als bodembedekker

Hedera als bodembedekker

Wilt u weinig onderhoud hebben in uw tuin en zoekt u een groenblijvende bodembedekker?
Denk dan ook eens aan de Hedera soorten.

Wat zijn de kenmerken van Hedera als bodembedekker?

De klimopplant groeit veelal omhoog tegen een muur of schutting, maar kruipend over de grond is de klimop zeker ook heel goed toepasbaar. Onkruid krijgt al snel geen kans meer. Met Hedera hibernica, heeft u een klimopsoort die in een sneltempo zorgt voor een dichte bodembedekking. Grotere plantvakken, zoals bijvoorbeeld in het openbaar groen tegen taluds zien er het hele jaar groen uit met deze tuinplanten.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

U heeft ongeveer 5 planten per vierkante meter nodig. De meest gebruikte soort is de Hedera hibernica. Ook hedera helix kann worden gebruikt maar groeit een stuk trager en heeft kleiner blad. Het is daarom vaak lastig om met deze plant een gesloten tapijt te vormen. Van de Hedera helix zijn bontbladig en groenbladige variëteiten. Tuinplantenwinkel.nl biedt verschillende soorten aan in een pot. Het assortiment wisselt per seizoen. Ze kunnen het hele jaar door geplant worden, mits er geen vorst in de grond zit.

Hoe plant  u Hedera als bodembedekker?

Aan de bodem worden weinig eisen gesteld. Elke goed doorlaatbare, normale, droge of vochtige tuingrond voldoet als standplaats. Op een zonnige plek zal de tekening in soorten met bonte bladeren een lichtere kleur krijgen dan in de schaduw. Vóór het planten maakt u de grond van het gehele plantvak goed los. Zorg dat er geen harde delen meer in zitten. Vervolgens schikt u eerst de potjes over het te bedekken vlak. Dan graaft u op die plaatsen de plantgaten; niet groter of dieper dan de kluiten van de planten. Om het aangroeien te stimuleren, kunt u aanplantgrond door de aarde in de gaten mengen. Dompel elk potje even onder in een emmer water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen. Verwijder dan het potje en zet het plantje in het gat. Vul dat op met omliggende aarde en druk de grond stevig aan met uw handen. Tenslotte geeft u alles wat water en herhaal dit nog een paar maal; zeker bij droogte.

Hoe moet u Hedera als bodembedekker snoeien en onderhouden?

Het is een makkelijke plant qua onderhoud. Voor vormbehoud en verjonging, knipt u in april en oktober storende uitlopers gewoon af. Knip niet bij helder weer, omdat de felle zon de bladranden kan beschadigen. Kies bij voorkeur een bewolkte dag uit voor de snoeibeurt. Wanneer de groei wat mindert, geef dan meteen wat mest (koemestkorrels).

Wat kunt u verwachten bij het kopen in onze webshop bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Bij 99% van de bestellingen is dat onze eigen bezorgdienst. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Het blad van de Hedera hibernica is groter dan bij de Hedera helix. De nieuwe bladeren zijn frisgroen en verkleuren donkerder naarmate deze ouder wordt.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.