Menu
Geen producten gevonden

Hortensia online kopen bij tuinplantenwinkel

Hortensia online kopen bij tuinplantenwinkel

Niet voor niets zijn hortensia’s al jaren populair. Alleen de bloeitijd van een hortensia is al moeilijk te overtreffen. En dan hebben we het nog niet gehad over de rijke bloei.

Tegenwoordig vindt je hortensia's in zeer veel kleuren. Sommige verkleuren zelfs tijdens de bloeitijd. Erg belangrijk om te weten is dat er een aantal groepen hortensia's zijn.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Boerenhortensia of Gewone hortensia.

De meeste zullen bij een hortensia's denken aan de zogenaamde boerenhortensia. Het zijn hortensia met vlezige stengels en leerachtig blad. De bloemen zijn er in vele tinten roze, rood, blauw en wit. Sommige boerenhortensia’s hebben bolvormige bloemtrossen. Andere bloeien met schijfvormige bloemen. Die laatste worden teller-hortensia's genoemd.

Op de stengels van boerenhortensia’s vindt je vaak een tekening van zwarte spikkels. Bij hele aparte soorten is de complete stengel zwartgekleurd. Deze hortensia’s zijn bekend als de Black-Steel hortensia.

Klassieke boerenhortensia’s bloeien altijd op het 2-jarig hout. Snoeien is niet noodzakelijk. Als dit wel gedaan wordt is het belangrijk een aantal 2-jarige scheuten over te laten. Kwekers zijn er de afgelopen jaren ook in geslaagd soorten te selecteren die ook op 1-jarig hout bloeien. Dit zijn de Hydrangea Endless Summer en de Hydrangea Forever & Ever. Snoeien van deze planten kan dus gemakkelijk zonder het risico geen bloei te hebben. De hoogte van deze planten is hierdoor iets in te beperken.

Boerenhortensia’s groeien vaak uit tot planten van minimaal een hoogte en breedte van één meter. Enkele uitzondering hierop is de Hydrangea macrophylla ‘Tovelit’. Deze dwergsoort blijft van nature onder de 70 cm hoogte.

Pluimhortensia

Naast diverse Boerenhortensia’s bieden we op tuinplantenwinkel een groot assortiment Pluimhortensia’s aan. Anders dan de boerenhortensia bloeit de pluimhortensia altijd op 1-jarig hout. De bloemen staan in pluimvormige trossen en bloeien in eerste instantie allemaal wit of lime-groen. Wanneer de bloem ouder wordt verkleuren een aantal soorten naar roze of rood.

De soorten die het sterkst roze/rood verkleuren zijn de Hydrangea paniculata ‘Wim’s Red', Hydrangea paniculata ‘Vanilla Fraise’ en de Hydrangea paniculata ‘Pinky Winky’.

In het voorjaar wordt de pluimhortensia het beste gesnoeid tot 30 à 40 cm. boven de grond. In de zomer kan vervolgens worden genoten van grote bloemtrossen. Een echte rijkbloeier die bovendien beter de warme zon verdraagt dan de Boerenhortensia. Een erg goede cultivar is de Hydrangea paniculata ‘Limelight’. Een selectie met groen-witte bloemen en stevige stengels.

Hydrangea paniculata Wim's Red

Afbeelding: Hydrangea paniculata 'Wim's Red' begint met witte bloemen die later wijnrood verkleuren. De rode stengels zorgen al voor sierwaarde vanaf de lente.

Ook op 1-jarig bloeiend maar dan met een bolvormige bloeiwijze is de Hydrangea arborescens ‘Annabelle’. De grote lime-groene bollen zijn moeilijk te missen. Enig nadeel is dat de bloemen door regenval ooit zo zwaar worden dat de stengels omvallen. Kwekers hebben daarom gezocht naar een selectie met sterkere stelen. Het resultaat is de Strong Annabelle of Hydrangea arborescens ‘Invincibelle’. De bloem is even indrukwekkend.

Zijn we dan klaar? Integendeel. Het assortiment hortensia’s is nog groter. Bijzonder zijn de eikenbladhortensia's" met hun prachtig gekleurde blad in de herfst en wintermaanden. Het is een ideale heester voor in de (half)schaduw. De bloemen lichten in het donker mooi op. Het verkleurde blad blijft in de winter heel lang aan de plant zitten.

Nog iets forser zijn de fluweelhortensia’s. De bladeren zijn evenals de stengels zacht behaard. De bloementrossen hebben een witte bloemenkrans met daarbinnen een vorstelijk paars kleed van bloemknopjes. Een nieuwe telg binnen deze groep hortensia’s is de Hydrangea aspera ‘Hot Chocolate’ met purperrood blad. Ook deze hortensia vindt u online in onze tuinplantenwinkel.

Klik hier voor alle hortensia's
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Hennie,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over het kopen van de Hortensia.

  U kunt in uw geval kiezen voor de Hydrangea macrophylla 'Little White' of de Hydrangea paniculata 'Little Lime'. De eerste soort wordt ongeveer 60-80 cm hoog en ook ongeveer net zo breed. U mag de struik echter ook iets snoeien in de breedte zodat die iets beperkter blijft.

  De 'Little Lime' wordt tevens ongeveer 60-80 cm hoog en bloeit met wit-groene bloemtrossen die later iets roze kleuren (dit is ook het geval bij de Little White). De Little lime bloeit op het nieuwe hout en snoeit u elk jaar in maart terug tot ongeveer een 30 cm vanaf de grond. In de zomer staat de plant dan weer vol met bloemen.

  Hopelijk zit er iets tussen dat u past.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. H.A van Van Straten H.A van Van Straten

  Hallo, ik ben op zoek naar een laag en niet breed wordende witte hortensia,

  Welke beveelt u aan . Groet Hennie

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Ingrid,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hortensia.

  De beste tijd om Hortensia's aan te planten is het najaar. De plant kan dan tijdens de rust periode, als hij geen blad heeft toch wortels maken. Dat geeft de Hortensia in het voorjaar een voorsprong. Mocht het dan droog zijn, dan heeft de plant meer kracht om dat op te vangen en dat is zeker een voordeel. In aanschaf maakt het niet uit want ze kosten jaarrond hetzelfde. Dit ter info voor u.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste A.E.H.M.,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hortensia.

  Alle Annabelle hortensia's kunnen het beste ieder jaar in maart worden teruggesnoeid. Als u een hortensia wenst die u niet ieder jaar hoeft te snoeien kunt u het beste kiezen voor een boerenhortensia of Hydrangea macrophylla. Wij hebben diverse soorten in ons assortiment.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 5. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Als u een bolvorm wenst dan is de forever en ever hortensia de beste keuze voor u.
  Wilt u liever een pluim bloeier dan raden we de hydrangea paniculata 'Limelight' aan. Als deze ook compact moet blijven kunt u kiezen voor de Hydrangea paniculata 'Little Lime'.

  Veel succes met uw keuze.

 6. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  De uitgebloeide bloemen mag u gerust al in de winter afknippen als u dat niet mooi vindt.

  Het verder terugknippen kunt u het beste in het voorjaar (maart) doen.

 7. G.J. van Lent G.J. van Lent

  moet ik deze Hydrangea macrophylla 'Forever & Ever' (Blauw) ook Snoeien In het voorjaar of net voor de winter

 8. Team Tuinplantenwinkel Team Tuinplantenwinkel

  Bedankt voor uw reactie.

  De Butterfly wordt hoger dan breed. Ik schat dat hij uiteindelijk als hij bloeit ongeveer 1 meter breed is.

  Met vriendelijke groet,

  Team Tuinplantenwinkel.nl

 9. Team Tuinplantenwinkel.nl Team Tuinplantenwinkel.nl

  De Hydrdangea forever en ever peppermint is helaas niet te leveren. De kweker voor Nederland heeft ze uit de collectie gehaald.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.