Menu
Geen producten gevonden

Hydrangea serrata 'Blue Bird'

Hydrangea serrata 'Blue Bird'

In alles is deze hortensia fijner dan haar soortgenoten wat ze tot een unieke hortensia maakt. Geniet ook van deze subtiel bloeiende hortensia. Lees er hier alles over.

Wat zijn de kenmerken van Hydrangea serrata 'Blue Bird'?

Een bloeiende Hydrangea serrata 'Blue Bird' is van juni tot en met september de blikvanger in uw tuin. De mooie schermbloemen worden gevormd door kleine blauwe bloemetjes in het midden van het scherm en aan de rand witte schermbloemen. Alleen de bloemen in het centrum zijn vruchtbaar. De bloemetjes aan de rand van het scherm trekken met hun kleur vooral de insecten aan, die voor de bestuiving zorgen. De kleur van de bloemen is afhankelijk van de grond zoals bij andere hortensia’s. Op een zure grond is de kans op blauwe bloemen het grootst. Op een meer kalkhoudende bodem zijn de knopjes vaak roze van de kleur. De rand schermbloemen is in eerste instantie wit maar verkleurt vaak ook naar lila of roze, afhankelijk van de bodem.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Het groene blad is wat kleiner dan bij de bolvormige bloeiers uit de Hydrangea macrophylla groep. De Hydrangea serrrata ‘Blue Bird’ combineert heel mooi met andere borderplanten. Voor park en landschapstuinen is deze tuinplant eveneens een aanrader. Het is een winterharde tuinplant, die het blad verliest in de winter. De uiteindelijke hoogte van deze plant ligt rond 1,20 meter.

Hoe plant u Hydrangea serrata 'Blue Bird'?

Geef Hydrangea serrata 'Blue Bird' een standplaats in een humusrijke, vochtige bodem in de schaduw of halfschaduw. Tuinplantenwinkel.nl levert deze Hydrangea in een pot. Daardoor kunt u deze tuinplant het gehele jaar planten; alleen niet bij vorst. Houd er bij het kiezen van de standplaats rekening mee dat ‘Blue Bird’ iets meer in de breedte groeit dan in de hoogte. Wanneer er meer Hortensia’s bij elkaar gezet worden, raden wij 3 planten per m2 aan.

Maak voor het planten de grond eerst goed doorlaatbaar. Zorg dat er geen harde lagen meer inzitten. Na het graven van een plantgat (net iets groter dan de kluit), raden we aan wat tuinturf in het gat aan te brengen. Turf is een zure grond waardoor de hortensia meer blauw kleurt. De tuinplant dompelt u met pot en al even onder in een emmer met water. Daarna de pot verwijderen en de Hydrangea serrata 'Blue Bird' in het plantgat zetten. Het gat verder aanvullen met de met tuinturf vermengde aarde en goed aandrukken met de voet. Geef de nieuwe tuinplant water en herhaal dit regelmatig.

Hoe moet u Hydrangea serrata 'Blue Bird' snoeien?

Hydrangea serrata ‘Blue Bird’ bloeit elk jaar op overjarige takken. Knip in maart/april bij deze tuinplant wat oude takken tot onderaan de grond weg, dan blijft de plant jong en fris en heeft u elk jaar bloemen. U kunt er ook gerust voor kiezen om de snoei een jaar over te slaan. Ook zonder snoei bloeit deze schermhortensia prima.

Wat voor onderhoud heeft Hydrangea serrata 'Blue Bird' nodig?

Zorg ervoor dat de bodem voedzaam en voldoende zuur is; strooi tuinturf rond de voet van de tuinplant. Dan zal de blauwe kleur het mooiste blijven. Organische meststoffen zorgen daarnaast voor een goede groei en bloei. Ook deze producten kunt u bij Tuinplantenwinkel online bestellen. Geef verder op tijd water. Hydrangea is afgeleid van hydro (water). Is de tuinplant te droog, dan gaan de bladeren hangen. Wanneer u direct water geeft, zal de tuinplant snel herstellen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De knopbloemetjes van de Hydrangea serrata 'Blue Bird' zijn gekleurd in verschillende blauwe tinten. De schutbladeren die als een krans rondom de knopbloemen zitten zijn wit en verkleuren naar groenroze of purpere tinten afhankelijk van de grondsamenstelling.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Leonard,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hydrangea serrata 'Blue Bird'.

  U mag de Hydrangea serrata 'Blue Bird' gewoon snoeien in de maand augustus. Gelukkig wordt het nu wel koeler, want bij hitte en een warme zon kan er brandschade ontstaan aan het onderliggende blad en de plant. Voor een verjongingskuur is dit niet erg, het zier er alleen niet zo fraai uit, maar daar herstelt de hortensia van.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Leonard Boogers Leonard Boogers

  Ik wil de Hydrangea serrata 'Blue Bird' snoeien in verband met verbouwing. Overleeft de plant, die al circa 10 jaar oud is, als het nu al wordt gedaan in plaats van in het vroege voorjaar?

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Marleen,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Hydrangea serrata 'Bue Bird'.

  Het beste kunt u deze Hortensia in het voorjaar kort terugsnoeien in de maand maart. De plant zal dan in het voorjaar weer fris uit gaan lopen. Let wel op dat er in het komende jaar waarschijnlijk geen bloem aangemaakt wordt.

  De Hydrangea serrata 'Blue Bird' zal flinke scheuten maken maar dat kunt u ondervangen door in de zomer de lange scheuten nog een keer te halveren. Dit remt de groei en zorgt voor een compactere struik.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. Van steerteghem marleen Van steerteghem marleen

  Mijn hortensia s worden veel te hoog reeds 2m hoog en wel 1.5m breed welke snoei pas ik het beste toe en in welke maand ?
  Hydrangena serrata

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.