Menu
Geen producten gevonden

Klein maar fijn: de Spiraea japonica ‘Little Princess’

Klein maar fijn: de Spiraea japonica ‘Little Princess’

Klein maar fijn. Deze rijk bloeiende, stevige en lage tuinplant valt op in de zomer en is uitermate geschikt voor vakbeplanting.

Wat zijn de kenmerken van Spiraea japonica ‘Little Prince’?

Spiraea japonica ‘Little Princess’, ook wel ‘Spierstruikje’ genoemd, bloeit vanaf juni tot in september met roze schermbloemen, die aan de takken bij elkaar staan. Het is een zogenaamde ‘scheutbloeier’, dat betekent dat deze tuinplant bloeit op éénjarig hout. Het geel/groene blad valt in de herfst af. Deze tuinplant bereikt een bescheiden hoogte van 40 centimeter. Daarom is hij geschikt als lage vakbeplanting, ook in openbaar groen, (met vijf planten kan één vierkante meter beplant worden). Spiraea japonica ‘Little Princess’ kan solitair in de volle grond in de border of rotstuin, maar ook in een sierpot op het balkon of terras aangeplant worden.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Hoe plant u Spiraea japonica ‘Little Princess’?

Geef Spiraea japonica ‘Little Princess’ een lichte standplaats in de zon of halfschaduw. Elke voedzame vochthoudende bodem is geschikt. Voor dat u gaat planten, maakt u de grond eerst goed doorlaatbaar; er mag geen water op blijven staan. Tuinplantenwinkel levert deze tuinplant jaarrond in pot zodat u de plant altijd kunt planten.

Voordat u gaat planten, kunt u de aangeschafte planten eerst provisorisch op de plek neerleggen waar ze geplant moeten worden. Dan graaft u daar een plantgat, net iets groter dan de kluit in het potje en voeg wat aanplantaarde toe (dat kunt u ook bij Tuinplantenwinkel.nl bestellen). Dit bevordert het aangroeien. Dompel de plant met pot en al even onder in een emmer water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen. Verwijder vervolgens de pot en zet de tuinplant in het gat en vul dat verder op met omliggende aarde. Druk die stevig aan en geef elke nieuwe tuinplant dan nog water. Herhaal dit als dat nodig is; zo zorgt u dat deze niet uitdroogt vlak na het aanplanten.

Hoe moet u Spiraea japonica ‘Little Princess’ snoeien en onderhouden?

Om het groeien en bloeien te bevorderen, geeft u in het voorjaar wat mest (koemestkorrels of kunstmest). Rond de voet van de Spiraea japonica ‘Little Princess’ kunt u een mulchlaag van afgevallen blad aanbrengen; dit gaat uitdroging tegen. Na de bloei kunt u de uitgebloeide bloemen verwijderen. Soms zorgt dit ervoor dat de plant extra lang doorbloeit. De belangrijkste snoei vindt plaats in het voorjaar. U snoeit dan alle takken tot 10 á 15 centimeter boven de grond terug. Aan de nieuwe taken die zich daarna gaan vormen, komen de nieuwe blad- en bloemknoppen en vanaf juni de bloemen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Op de foto: De bloemetjes van de Spiraea 'Little Princess' zijn erg fijn en staan in schermen bijeen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.