Menu
Geen producten gevonden

Kleine leibomen

 • Geplaatst op
 • Door Tuinplantenwinkel.nl
 • Geplaatst in Leibomen
 • 0
Kleine leibomen

In de serie Smalle leibomen vindt u vast een soort die prima voor uw huis of achterin de tuin voor een mooie, decoratieve uitstraling zal zorgen.

Wat zijn kleine leibomen?

Leibomen zijn gevormde bomen waarbij de takken worden aangebonden in een plat scherm. Het resultaat is een soort haag op stam. Leibomen worden aangeplant t.b.v. privacy of om schaduw te creëren voor een woonhuis. Bij veel leibomen ligt de stamhoogte rond de 200 centimeter. In totaal zijn deze leibomen vaak meer dan 300 centimeter hoog. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u hierin een breed assortiment. Maar stel nu dat zo’n ‘gewone’ leiboom niet het gewenste resultaat geeft en eigenlijk te hoog is voor uw tuin. Dan past een kleinere leiboom misschien juist beter.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Om die reden hebben we bij Tuinplantenwinkel ook leibomen in ons assortiment met een beperkte hoogte en breedte: de Leibomen in de ‘Small-Serie’. Deze lage leibomen hebben meestal een stamhoogte van slechts 120 cm, zeer geschikt wanneer de ruimte wat beperkter is. Ze kunnen dienen om een kale  muur of lelijke schutting een groene uitstraling te geven. Of u kunt uw tuin met deze bomen opdelen in verschillende kamers. Ook aan de voorzijde van het huis kunnen de bomen worden gebruikt; omdat de stamhoogte beperkt is bevindt het scherm van deze leibomen zich precies op ooghoogte. Zo heeft u extra privacy in de woonkamer.  Bovendien is onder een kleine Leiboom nog genoeg ruimte voor andere tuinplanten.

Er zijn veel verschillende soorten bomen in deze leivorm verkrijgbaar. Alle leibomen worden door onszelf op vakkundige wijze vervaardigt. Daarmee weet u zeker dat u een kwaliteitsproduct in huis haalt.

Hoe plant u Kleine leibomen ‘Small?’

Het planten van enige leibomen vraagt enige handigheid. Liefst doet u het met zijn tweeën. Altijd moet de grond vooraf geschikt worden gemaakt. Los maken, harde lagen eruit, ook in de diepte. Dit is om ervoor te zorgen dat het water goed weg kan zakken en de wortels van de bomen zich goed kunnen ontwikkelen. De rekken van leibomen uit de Small-serie hebben een breedte van 120 centimeter. Dit is ook de minimale plantafstand tussen deze leibomen. U kunt de leibomen ook verder uit elkaar planten. Door de rekken vervolgens met elkaar te koppelen met extra bamboestokken kunt u de bomen naar elkaar toe laten groeien. U heeft op die manier minder bomen nodig om dezelfde afstand te overbruggen. U kunt deze extra bamboestokken los bestellen in ons webwinkel. Om de stokken stevig vast te binden alsmede te toekomstige takken; kunt u ook een bol binddraad bestellen.

Hoe moet u Kleine leibomen ‘Small’ snoeien en onderhouden?

Elke soort vraagt zijn eigen kenmerkende verzorging, die op de site bij de soort beschreven staat. In het algemeen kunt u een Leiboom op twee manieren snoeien: knotten en scheren. Het knotten moet zorgvuldig in de winter, als de bladeren verdwenen zijn, gebeuren( niet bij vorst). Alle zijscheuten moeten tot op 5 cm van de hoofdtak worden afgeknipt. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar. Op een plaats waar elk jaar op dezelfde plaats de scheuten gesnoeid worden, ontstaan zogenaamde knoesten, die een karakteristieke uitstraling geven.  Bij de Lei-Linde wordt het ‘knotten’ toegepast. Veel andere soorten kunnen worden geschoren; deze methode komt het meeste voor en is vergelijkbaar met het knippen van een haag met een snoeischaar of heggenschaar. U knipt dan de Leiboom langs het scherm af om zo de boom weer in model te knippen. Een snoeischema voor de verschillende soorten leibomen vindt u hier.

Mochten er problemen zijn bij wat dan ook, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Bovendien geven we op al onze planten aangroeigarantie!

Kleine leibomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Deze lei-laurier blijft ook in de winter groen. Houdt wel rekening met een beschutte standplaats (een plek uit de wind).

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Bedankt voor uw bericht.

  Beide is mogelijk. Als u de boom hoger wilt maken, dan kunt u het bamboe-rek inderdaad verhogen met een of twee etages. Daar knoopt u dan de nieuwe scheuten aan vast. Let op dat u hier niet te lang mee wacht, perenhout is vrij hard, waardoor het moeilijk te buigen is. De jonge scheuten gaan nog wel, maar als de nieuwe scheut 'houtig' wordt, moet je echt voorzichtig te werk gaan. Anders is de kans aanwezig dat een tak bij het buigen breekt.

  Als de boom nu al groot genoeg is, dan kunt u de takken ook nu gewoon wegknippen. Er gaat vrij veel energie in de groei van de top van de plant zitten, dus wegknippen zorgt ervoor dat de energie naar de andere delen van de plant gaat.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Piet jasperse Piet jasperse

  Ik heb een leipeer bij u gekocht. Die heeft aan de bovenzijde een vijftal verticale takken. Kan ik die gewoon wegknippen, of iets het ook een optie om de boom nog wat hoger te maken met een vergroting van het raamwerk.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.