Menu
Geen producten gevonden

Kleine leibomen

 • Geplaatst op
 • Door Tuinplantenwinkel.nl
 • Geplaatst in Leibomen
 • 4
Kleine leibomen

In de serie Smalle leibomen vindt u vast een soort die prima voor uw huis of achterin de tuin voor een mooie, decoratieve uitstraling zal zorgen.

Wat zijn kleine leibomen?

Leibomen zijn gevormde bomen waarbij de takken worden aangebonden in een plat scherm. Het resultaat is een soort haag op stam. Leibomen worden aangeplant t.b.v. privacy of om schaduw te creëren voor een woonhuis. Bij veel leibomen ligt de stamhoogte rond de 200 centimeter. In totaal zijn deze leibomen vaak meer dan 300 centimeter hoog. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u hierin een breed assortiment. Maar stel nu dat zo’n ‘gewone’ leiboom niet het gewenste resultaat geeft en eigenlijk te hoog is voor uw tuin. Dan past een kleinere leiboom misschien juist beter.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Om die reden hebben we bij Tuinplantenwinkel ook leibomen in ons assortiment met een beperkte hoogte en breedte: de Leibomen in de ‘Small-Serie’. Deze lage leibomen hebben meestal een stamhoogte van slechts 120 cm, zeer geschikt wanneer de ruimte wat beperkter is. Ze kunnen dienen om een kale  muur of lelijke schutting een groene uitstraling te geven. Of u kunt uw tuin met deze bomen opdelen in verschillende kamers. Ook aan de voorzijde van het huis kunnen de bomen worden gebruikt; omdat de stamhoogte beperkt is bevindt het scherm van deze leibomen zich precies op ooghoogte. Zo heeft u extra privacy in de woonkamer.  Bovendien is onder een kleine Leiboom nog genoeg ruimte voor andere tuinplanten.

Er zijn veel verschillende soorten bomen in deze leivorm verkrijgbaar. Alle leibomen worden door onszelf op vakkundige wijze vervaardigt. Daarmee weet u zeker dat u een kwaliteitsproduct in huis haalt.

Hoe plant u Kleine leibomen ‘Small?’

Het planten van enige leibomen vraagt enige handigheid. Liefst doet u het met zijn tweeën. Altijd moet de grond vooraf geschikt worden gemaakt. Los maken, harde lagen eruit, ook in de diepte. Dit is om ervoor te zorgen dat het water goed weg kan zakken en de wortels van de bomen zich goed kunnen ontwikkelen. De rekken van leibomen uit de Small-serie hebben een breedte van 120 centimeter. Dit is ook de minimale plantafstand tussen deze leibomen. U kunt de leibomen ook verder uit elkaar planten. Door de rekken vervolgens met elkaar te koppelen met extra bamboestokken kunt u de bomen naar elkaar toe laten groeien. U heeft op die manier minder bomen nodig om dezelfde afstand te overbruggen. U kunt deze extra bamboestokken los bestellen in ons webwinkel. Om de stokken stevig vast te binden alsmede te toekomstige takken; kunt u ook een bol binddraad bestellen.

Hoe moet u Kleine leibomen ‘Small’ snoeien en onderhouden?

Elke soort vraagt zijn eigen kenmerkende verzorging, die op de site bij de soort beschreven staat. In het algemeen kunt u een Leiboom op twee manieren snoeien: knotten en scheren. Het knotten moet zorgvuldig in de winter, als de bladeren verdwenen zijn, gebeuren( niet bij vorst). Alle zijscheuten moeten tot op 5 cm van de hoofdtak worden afgeknipt. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar. Op een plaats waar elk jaar op dezelfde plaats de scheuten gesnoeid worden, ontstaan zogenaamde knoesten, die een karakteristieke uitstraling geven.  Bij de Lei-Linde wordt het ‘knotten’ toegepast. Veel andere soorten kunnen worden geschoren; deze methode komt het meeste voor en is vergelijkbaar met het knippen van een haag met een snoeischaar of heggenschaar. U knipt dan de Leiboom langs het scherm af om zo de boom weer in model te knippen. Een snoeischema voor de verschillende soorten leibomen vindt u hier.

Mochten er problemen zijn bij wat dan ook, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Bovendien geven we op al onze planten aangroeigarantie!

Kleine leibomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: Deze lei-laurier blijft ook in de winter groen. Houdt wel rekening met een beschutte standplaats (een plek uit de wind).

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Alida,

  Bedankt voor uw vragen in ons blogbericht over de kleine leibomen.

  Het plaatsen van leibomen in een border is geen probleem. De minimale lengte en breedte die een (lei)boom nodig heeft om te kunnen groeien, is 60x100 cm. Groter is altijd beter.

  Voor de vraag over het passend maken van de bomen in twee verschillende stamhoogtes, kunt u ons het beste een mail sturen ([email protected]). Het liefst daarin een foto met de situatie en een voorkeur voor de soort leiboom die u op het oog heeft. We zullen dan kijken of het mogelijk is om dit hoogteverschil in die soort te overbruggen is.

  Wij leveren in een gedeelte van België. We hebben van dit gebied een kaart op de site staan. Als u een (willekeurig) product aanklikt, ziet u naast de hoofdfoto een aantal groene vinkjes staan. Achter één van deze vinkjes staat de tekst "Bezorging in heel Nederland en beperkt in België zie hier". Als u op de groene woorden "zie hier" klikt, komt u op de pagina met het kaartje. U kunt dan bij punt 1.4 zien of uw adres binnen ons bezorggebied valt.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Alida De Kunst Alida De Kunst

  Beste,
  Ik zou graag leibomen zetten om het zicht te verbeteren. Nu zouden ze in een border moeten komen. Kan dit? Als dit kan, hoe breed moet de border minimum zijn? Nog een ander (hopelijk) klein probleem zou ik willen voorleggen. De ene border zou een 50 cm hoogte hebben (muur van onze garage), maar langs de omheining zou deze border maar de helft zijn. Hoe krijg ik de leibomen op dezelfde hoogte (als dit tenminste gaat natuurlijk)? Mijn allerlaatste vraagje, leveren jullie ook in België.
  Mvg Alida De Kunst

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Melissa,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de kleine leibomen.

  Een kleine leiboom kan zeker in een verhoogde border komen te staan. De stamhoogte van deze kleine leibomen is 120 of 140 cm. Het rek is 90 cm hoog. De totale hoogte van deze leibomen komt daarmee op 210 of 230 cm. Als dit te hoog is, dan is er nog één andere optie en dat is een laagstam leifruitboom. Deze boompjes hebben een stamhoogte van 50 cm. Hierop komt hetzelfde rek van 90 cm hoog, waarmee de totale hoogte van deze leiboompjes 140 cm is.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. Melissa Melissa

  Wij hebben een verhoogde border in onze tuin langs de schutting is het mogelijk hier een kleine leiboom in de planten die niet te hoog is?

 5. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Piet,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de kleine leibomen.

  Beide is mogelijk. Als u de leiboom hoger wilt maken, dan kunt u het bamboe-rek inderdaad verhogen met een of twee etages. Daar knoopt u dan de nieuwe scheuten aan vast. Let op dat u hier niet te lang mee wacht, hout van de perenboom is vrij hard, waardoor het moeilijk te buigen is. De jonge scheuten gaan nog wel, maar als de nieuwe scheut 'houtig' wordt, moet je echt voorzichtig te werk gaan. Anders is de kans aanwezig dat een tak bij het buigen breekt.

  Als de Leipeer nu al groot genoeg is, dan kunt u de takken ook nu gewoon wegknippen. Er gaat vrij veel energie in de groei van de top van de plant zitten, dus wegknippen zorgt ervoor dat de energie naar de andere delen van de leiboom gaat.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 6. Piet jasperse Piet jasperse

  Ik heb een leipeer bij u gekocht. Die heeft aan de bovenzijde een vijftal verticale takken. Kan ik die gewoon wegknippen, of iets het ook een optie om de boom nog wat hoger te maken met een vergroting van het raamwerk.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.