Menu
Geen producten gevonden

Niet woekerende Bamboe

Niet woekerende Bamboe

Bamboe heeft de reputatie te woekeren maar dat is niet altijd het geval. Maak kennis met Fargesia: een groep bamboe die voor iedere tuin prima geschikt is.

Wat zijn de kenmerken van niet woekerende Bamboe?

Bamboe is een gewilde tuinplant met een mooie frisgroene, tropische uitstraling maar met als nadeel dat de plant flink kan woekeren. De niet woekerende Bamboe heeft dit nadelige kenmerk echter niet. Afhankelijk van de soort groeit deze niet woekerende bamboe uit tot een hoogte van 150 tot 300 cm. Alle soorten behoren tot de zogenaamde Fargesia. Deze groep bamboe groeien allen polvormig en lopen dus niet met worteluitlopers de hele tuin door.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Omdat deze soorten bamboe niet woekeren zijn ze in de border goed te combineren met andere vaste planten en heesters. Deze tuinplanten zijn ook geschikt als haagplant, omdat ze zich prima in vorm laten snoeien. Niet woekerende Bamboe heeft lichte voorkeur voor een beschutte plaats in de zon, maar ook schaduw wordt verdragen. De tuinplant staat het liefst in een vochtige, waterdoorlatende bodem, maar stelt verder weinig eisen aan de grondsoort.

Op de site van Tuinplantenwinkel vindt u vele verschillende variëteiten zoals: Bimbo, Simba, Jumbo, Jiuzhaigou, Rufa en Campbell (in volgorde van uiteindelijke hoogte).

De fargesia rufa bamboe is een van de aanraders. Dit is een winterharde bamboe en blijft dus het hele jaar mooi groen. Hierdoor is deze zeer geschikt als u een mooie tuin wil ook in de koude wintermaanden. De bamboe groeit netjes dicht maar woekert niet door de hele tuin.

Hoe plant u niet woekerende Bamboe?

Maak voor het planten de grond goed los, ook de dieper liggende lagen, zodat de bodem goed waterdoorlatend wordt. Maak een plantgat dat wat groter is dan de pot, maar niet veel dieper. Strooi wat aanplantaarde in het gat en meng het even door de aanwezige grond. Dompel de Bamboe met pot voor het planten in een emmer water, zodat de haarwortels zich goed vol zuigen. Verwijder de pot van de kluit; klop en knijp even als dit wat lastig is en knip eventueel uitstekende wortels aan de onderkant van de pot weg. Zet de kluit in het plantgat, vul aan met de omliggende aarde en druk die met hand of voet stevig aan. Geef daarna nog een keer water. Als u de bamboe Fargesia in de lente of zomer aanplant is het belangrijk om de bamboeplanten extra water te geven als het droog blijft.

Hoe moet u niet woekerende Bamboe snoeien en onderhouden?

Snoeien van een niet woekerende Bamboe (zoals de Fargesia) is alleen nodig om de compacte en meer gevulde uitstraling van de tuinplant te bewaren of om de haag in het gewenste model te houden. Knip met een scherpe heggenschaar in de zomer: de nieuwe kale scheuten zijn dan het best te zien en kunnen worden geknipt. De nieuwe kale scheuten zullen dan uitlopen en vertakken op de gewenste hoogte.

Tijdens de wintermaanden stoot de Bamboeplant een gedeelte van het oude blad af om plaats te maken voor frisse nieuwe scheuten. Als je een paar keer per jaar de oude bladeren weghaalt blijft de bamboe mooi.

Als potplant moet u de niet woekerende Bamboe in de zomer regelmatig water geven en af en toe ook wat organische mest, zodat de tuinplant zijn groeikracht en bladkleur blijft behouden.

Niet woekerende bamboe kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De Fargesia 'Jiuzhaigou' heeft naast de kleine groene bladeren ook prachtige rood-bruine stelen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.