Menu
Geen producten gevonden

Pijpenstrootje voor de tuin

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Siergrassen
  • 0
Pijpenstrootje voor de tuin

Pijpenstrootje of Molinia is een in het wild voorkomend siergras met sierlijk wuivende bloeiaren. Dit prachtige siergras past u ook gemakkelijk toe in uw tuin.

Wat zijn de kenmerken van Pijpenstrootje?

Pijpenstrootje is een zogenaamd polvormig siergras. Dit betekent dat de plant een compacte groeivorm heeft en niet woekert. Het blad is stevig, smal, en kan zowel kort als vrij lang zijn afhankelijk van de cultivar. In de zomer vormen zich bloeiaren die soms een paarse gloed hebben. Na de bloei verdrogen de stengels en kleuren ze goudgeel tot bruin. Ook in de winter is deze tuinplant nog decoratief, want de verdroogde bloemstelen blijven dan gewoon staan.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

De wetenschappelijke naam van deze tuinplant is Molina. Het is ook een inheemse plant die in het wild vooral groeit op vochtige, zure zandgrond, vaak samen met heide, verder in veenmoerassen en natte duinvalleien.

Vroeger werd het Pijpenstrootje gebruikt om Goudse pijpen mee door te steken en werd het gebruikt als vlechtwerk en werden er bezems van gemaakt.

De soorten die u vindt bij Tuinplantenwinkel.nl zijn geselecteerd voor toepassing in de tuin. U kunt Molina solitair of als groepsbeplanting in uw tuin toepassen. Denk aan een combinatie met Zonnehoed en Pampusgras. Kies een open plek op de wind, dan komen de wuivende halmen in de wind mooi tot hun recht. Tuinplantenwinkel.nl heeft verschillende variëteiten in het assortiment. Er zijn soorten die een bescheiden hoogte halen van 60 centimeter, maar ook soorten met bloemstelen tot anderhalve meter hoog. Bekende soorten (oplopend in hoogte) zijn Molinia 'Heidezwerg', Molinia 'Moorhexe', Molinia 'Edith Dudszus' en Molinia 'Karl Foerster'.

Hoe plant u Pijpenstrootje?

Deze gemakkelijke tuinplant plant u op lichtvochtige tot natte, zure, voedselarme grond. De beste standplaats voor Pijpenstrootje is in de zon, maar de tuinplant kan ook in de halfschaduw aangeplant worden. De grond dient altijd goed vochthoudend te zijn. Voeg daarom eventueel wat tuinturf toe aan het plantgat.

Plant Pijpenstrootje bij voorkeur in het voorjaar of in het najaar tijdens een regenachtige periode. Bij aanhoudend droog weer kunt u het beste zorgen voor voldoende water in de eerste maanden na het planten. Bepaal vooraf waar u de tuinplanten aan wilt  planten in de border of het plantvak, ongeveer 5 per vierkante meter. Maak de grond goed los en maak het gewenste aantal plantgaten. Strooi eventueel wat tuinturf of aanplantgrond in de gaten en vermeng dit met de al aanwezige grond. Haal de pot van de plant; knijp in de pot als de tuinplant moeilijk los laat; zet Pijpenstrootje in het gat en vul aan met de omliggende aarde.

Hoe moet u Pijpenstrootje snoeien en onderhouden?

Het beste kunt u in het voorjaar (begin maart tot half april) voor het uitlopen van nieuwe grashalmen, Pijpenstrootje  terugsnoeien tot een hoogte van ongeveer vijf centimeter. In het najaar snoeien kan ook maar dit gras is ook mooi in de winter. Tussen februari en eind maart kunt u Molina ook scheuren. U steekt dan met een scherpe spa een deel van de pol af en plant die op een andere plaats opnieuw.

Bij oudere planten sterft het binnenste deel soms af. Dat is het signaal om de plant te scheuren. Steek de plant in zijn geheel uit de grond en plant de jonge buitenste delen van de plant terug.

Pijpenstrootje kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: De bloeiwijze van Molinia bestaat uit dunne stelen en een fijne vertakking op het einde. Bij elkaar geeft dat een luchtig geheel dat makkelijk combineert met uiteenlopende vaste planten, maar ook heesters zoals (kleinblijvende) vlinderstruiken.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.