Menu
Geen producten gevonden

Potentilla fruticosa 'Kobold'

Potentilla fruticosa 'Kobold'

Een sterke, laagblijvende, langbloeiende tuinplant, die weinig eisen aan de bodem stelt, dat is deze Potentilla fruticosa ‘Kobold’.

Wat zijn de kenmerken van Potentilla fruticosa ‘Kobold’?

Potentilla fruticosa ‘Kobold’ of Struikganzerik is een rijkbloeiende tuinplant met kleine gele bloemen van mei tot diep in augustus. Het is een redelijk laagblijvende struik. Potentilla fructiosa ‘Kobold’ wordt uiteindelijk ongeveer 50 cm hoog en wordt veel toegepast als vak- of haagbeplanting. De plant is een liefhebber van veel zon en kan ook goed tegen een drogere standplaats. Ook is de plant goed bestand tegen zeewind dus ook in het kustgebied is deze plant breed inzetbaar. Tuinplantenwinkel.nl heeft behalve de ‘Kobold’ ook nog andere variëteiten, zoals de ‘Abbotswood’: witbloeiend, de ‘Pink Beauty’: roze bloeiend en de ‘Red Ace’ met rode bloemen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe plant u Potentilla fruticosa ‘Kobold’?

Potentilla fruticosa ‘Kobold’ is een sterke tuinplant, die weinig eisen aan de bodem stelt en daarom vaak wordt toegepast in openbaar groen, maar daarom ook veel in particuliere tuinen. Potentilla fruticosa geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw. Maak eerst de bodem goed los en meng eventueel met aanplantaarde. Maak een plantgat dat iets groter is dan de kluit; dompel de tuinplant met pot in een emmer water, zodat de haarwortels zich goed volzuigen. Maak de pot los en zet de Potentilla fruticosa ‘Kobold’ in het plantgat. Voeg wat extra aarde toe en druk dit met uw voet stevig aan. Geef daarna een flinke hoeveelheid water zodat de grond goed aanslempt. Als u in de zomer plant kunt het beste nog een keer extra water geven wanneer er weinig tot geen regen valt.

Hoe moet u Potentilla fruticosa ‘Kobold’ snoeien?

Er zijn 2 manieren om de Potentilla fruticosa te snoeien. 1.Snoei na de winter de hele plant terug tot 10 -15 cm boven de grond; de plant blijft compact, fris en mooi. 2. Als u de plant laat doorgroeien, komen er wat houterige takken, die minder bloemen vormen. Snoei deze ieder voorjaar weg en laat de jongere takken staan, die krijgen dan voldoende licht en lucht. De tuinplant blijft wat groter en vormt eerder in het seizoen al bloemknoppen.

Wat voor onderhoud heeft Potentilla fruticosa ‘Kobold’ nodig?

Potentilla fruticosa ‘Kobold’ groeit op bijna iedere grondsoort, stelt weinig eisen aan de bodem en kan redelijk goed tegen droogte. Bemesting in het voorjaar zorgt voor meer en betere knopvorming. Verder is de Potentilla fruticosa niet gevoelig voor ziektes en ongedierte.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De vrolijke gele bloemetjes sieren dit struikje bijna de hele zomer

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste H. Janssen,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Potentilla fruticosa 'Kobold'.

  De Potentilla is een zogenaamde scheutbloeier. Dat betekent dat hij elk jaar te snoeien is, en daarna op de nieuwe uitlopers bloemen krijgt. Het is een erg dankbare bloeier en ijzersterk. Door deze eigenschappen zal het lukken om hem in een bloembak aan te planten en smal te houden. Hij zal ook elk jaar bloemen krijgen ondanks het snoeien.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. H.janssen H.janssen

  Goedendag met h.janssen.Vraag over de potentila fruticosa kobold.Ook deze zou mooi in mijn nieuwe bloembak passen kwa hoogte maar hoe breed wordt hij,en hoe kan ik hem beetje smal houden.Groet.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.