Menu
Geen producten gevonden

Rhododendron 'Marcel Menard’

Rhododendron 'Marcel Menard’

Met zijn grote, donkerpaarse bloementuilen is 'Marcel Menard' een zeer gewilde variant van de Rhododendron ponticum groep.

Wat zijn de kenmerken van Rhododendron 'Marcel Menard'?

Rhododendron 'Marcel Menard' behoort tot een van de oudste en bekendste soorten rododendrons. Dit is de Rhododendron ponticum, ook wel bosrododendron genoemd. Het is een van de meest dieppaarse soorten in het assortiment en daarnaast een redelijk snelle groeier. Tot wel 20 cm per jaar. Uiteindelijk zal een volgroeide struik ongeveer 2 m hoog worden. De plant groeit als een afgeplatte bol. In mei begint de bloei en verschijnen de grote paarse bloementuilen, gevormd door de vele kleinere bloemen. De bloemen hebben een opvallende tekening in het bloemhart met oranjebruine vlekken en stippen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Wanneer u de Rhododendron 'Marcel Menard' de ruimte geeft, komt de struik het beste tot zijn recht. De groene bladeren blijven het gehele jaar aan de plant, het is een groenblijvende tuinplant. De Rhododendron ponticum 'Marcel Menard' is geschikt voor elke tuin, park of openbare ruimte. Een rhododendron staat het liefst op een plek in halfschaduw of schaduw. Bovendien vinden ze het fijn wanneer de grond humusrijk is en een lage zuurgraad heeft. Dit kunt u bereiken door bij het planten turf te gebruiken.

Hoe plant u Rhododendron 'Marcel Menard'?

Op elke (half)schaduwrijke standplaats zal Rhododendron 'Marcel Menard' gaan groeien. Maak voor het planten de grond eerst goed doorlaatbaar, graaf een ruim plantgat en voeg tuinturf toe, want het is zoals gezegd een zuurminnende struik. Dompel de wortels even onder in een emmer water. Op die manier zuigt de kluit zich vol met vocht en droogt de plant minder snel uit.

Verwijder altijd de pot, voordat de Rhododendron geplant wordt. Vul het plantgat daarna op met aarde, eventueel vermengt met nog wat extra turf, en druk die stevig met de voet aan. Geef bij droogte water. Tuinplantenwinkel.nl adviseert één plant per m2 . U kunt de Rhododendron ponticum 'Marcel Menard' het gehele jaar kopen en aanplanten omdat deze in pot geleverd wordt. Alleen tijdens een vorstperiode kunt u beter even afwachten (nachtvorst is geen probleem).

Hoe moet u Rhododendron 'Marcel Menard' snoeien en wat voor onderhoud is er nodig?

Rhododendron 'Marcel Menard' hoeft niet extra gesnoeid te worden. Als het voor de vorm nodig is, mag er wel gesnoeid worden. De struik zal weer uitlopen; dat kan op het kale hout even duren. Zo kunt u de grootte altijd aanpassen. Snoei in het voorjaar voor, tijdens of na de bloei. Bij jonge exemplaren van de Rhododendron ponticum 'Marcel Menard' mag u oude verwelkte bloemen verwijderen, maar bij een volgroeide tuinplant kunt u ze laten zitten. Geef deze tuinplant wel eens per twee jaar turf(strooisel) rond de plantvoet als onderhoudsbemesting.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloem van de Rhododendron 'Marcel Menard'

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.