Menu
Geen producten gevonden

Siergrassen online kopen bij Tuinplantenwinkel

Siergrassen online kopen bij Tuinplantenwinkel

Moderne tuinen kenmerken zich vaak door het gebruik van strakke lijnen en materialen in combinatie met wuivende en wollig groeiende siergrassen. Ze halen de scherpe kantjes van een ontwerp er letterlijk vanaf.

Vaak worden deze grassen gebruikt in grote groepen maar ook wel eens als solitair of in een grote pot. De hoge soorten doen ook vaak dienst als afscheiding of om iets te camoufleren. Bovenal combineren ze prachtig met bijna alle andere planten. De structuur contrasteert met bladplanten en de mooiste bloemen.

Tuinplantenwinkel.nl biedt online een groot assortiment siergrassen aan. We hebben siergrassen die in de winter afsterven, maar ook groenblijvende soorten. Verder hebben we keuze uit lage en hoge soorten, voor zonnige of schaduwrijke plaatsen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Grassen zijn ideale planten om 'gaten' in de tuin op te vullen. Ze nemen veel volume in zonder zwaar over te komen. Als het waait geven de wuivende grassen een sierlijk effect.

Siergrassen combineren met vaste planten

Siergrassen combineren uitstekend met andere planten. Bloemen steken scherp af tegen het fijne loof.

Dichte plantvakken met siergrassen

Veel grassen lenen zich voor het maken van gesloten vak beplantingen of bodembedekking. Voorbeelden (allen te koop op onze webwinkel) zijn: Pennisetum 'Hameln' en Pennisetum 'Little Bunny' (Lampepoetser), Liriope muscari (groenblijvend!), Carex morrowii 'Variegata' ( Zegge ). Ook Zegge is groenblijvend en erg sterk. Groenblijvende soorten kunnen in zeer koude winters last krijgen van bevroren bladpunten. Dat is niet zo’n mooi gezicht, maar geen probleem voor de plant. Knip deze planten in het voorjaar desgewenst net boven de grond af. Na een paar weken staan ze er dan weer fris bij!

Siergrassen voor droge en natte bodem

De meeste siergrassen vragen om een wat droge en zanderige bodem. Maar er zijn ook soorten die op een vochtige bodem gedijen. Denk daarbij aan Luzula (Veldbies) of Juncus 'Spiralis' (Rus). Beide soorten blijven ook in de winter groen.

Op erg droge zanderige grond voelt Molinia of pijpenstrootje zich uitstekend thuis. Dit gras valt vooral in de winter op door de stijve dorre bloemaren die tot in het voorjaar blijven staan. Voor zonnige wat drogere plekken in de tuin is de Festuca glauca een aanrader. De Festuca glauca ‘Intense Blue’ heeft extra blauwgrijs gekleurd loof.

Klik hier voor alle siergrassen

Hoge siergrassen

Mooie hoge soorten om te camoufleren zijn Miscanthus en Pampasgras ( Cortaderia selloana ). De groep miscanthus is erg groot. De meeste soorten worden hoger dan 150 centimeter. Aanraders zijn de Miscanthus sinensis ‘Silberfeder’ met zilverwitte pluimen en de Miscanthus sinensis ‘Flamingo’ met roze-purpere bloemaren. Een veelgebruikt type in moderne tuinen is de Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’. Opvallend is dat bij dit type het accent veel meer ligt bij het blad. De bloemaren verschijnen maar mondjesmaat en vallen niet meteen op.

In de winter sterven de bovengrondse delen af. De halmen blijven echter nog maandenlang fier overeind staan. Knip ze na pas de winter 10 cm boven de grond af.

Middelhoog worden diverse soorten Panicum, calamagrostis en Molinia. De laatste leent zich uitstekend voor arme zanderige gronden en verkleurt prachtig in het najaar. De fijne bloeiaren geven een zachte uitstraling aan de tuin.

Aanplanten van grassen:

Voor het aanplanten van uw borders met gras kunt u het beste deze eerst bemesten met compost. Werk deze met een tuinfrees of gewoon met een schop door de bovenlaag. Dompel de gekochte planten in een bak met water. De kluit zuigt zich vervolgens vol met water. Hierna kunt u de pot verwijderen en het gras in het plantgat plaatsen. Zorg dat de plant niet te diep of te hoog staat. De bovenkant van de kluit dient ongeveer overeen te komen met het grondniveau. Druk de grond rondom stevig aan. Geef het siergras eventueel nog een extra keer water.

Via de zoekfunctie op Tuinplantenwinkel.nl kunt u zoeken op uiteindelijke hoogte van uw siergrassen. Dit maakt het online bestellen van grassen wel heel gemakkelijk!

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online allerlei grassoorten kopen. Uw tuinplanten worden binnen 2 tot 4 dagen met aangroeigarantie geleverd.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.