Menu
Geen producten gevonden

Smalle- of Zuilvormige bomen

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in bomen
  • 0
Smalle- of Zuilvormige bomen

Ooit gehoord van zuilbomen? Dat zijn echte bomen met een slanke groeivorm. Ze zijn ideaal voor bijvoorbeeld een tuin met wat minder ruimte.

Wat zijn de kenmerken van zuilbomen?

Bij bomen denken we snel dat deze altijd breed uitgroeien en heel veel plaats innemen. Sommige bomen groeien echter door kweek, kruising of toeval bijna uitsluitend in de hoogte en zijn daarbij meteen een opvallende verschijning als solitair of in een laan. Deze smalle bomen zijn bij uitstek de oplossing voor tuinen met minder ruimte, maar waar toch de wens is voor een echte boom.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Populaire zuilbomen zijn de zuilbeuk of Fagus Sylvatica ‘Dawyck’ of de roodbladige variant ‘Dawyck Purple’.  Het assortiment is echter veel groter. Zeker in de laatste jaren zijn er veel zuilvormige versies gekomen van bekende bomen zoals amberboom of het krentenboompje. In onze webwinkel vindt u de bomen gemakkelijk terug onder zuilbomen. Bij iedere soort staat de leveringshoogte en de uiteindelijke volwassen hoogte beschreven. Naast de slanke groeiwijze zijn veel soorten ook goed te snoeien en dus nog smaller in vorm te houden.

Hoe plant u zuilbomen?

Op onze site vindt u uitvoerige instructies over het zorgvuldig planten van bomen. Begin altijd met het goed los maken van de grond waar de boom komt te staan, zodat de bodem waterdoorlatend wordt. Graaf een plantgat dat iets breder en dieper is dan de kluit van de boom en let er op dat de zuilboom voldoende ruimte krijgt, ook als hij uitgroeit. Strooi wat aanplantgrond in het gat en meng dit met de aanwezige aarde. Haal de pot van de kluit en bewater de kluit als hij droog aanvoelt. Zet de Zuilboom midden in het plantgat; de bovenkant van de kluit moet ongeveer gelijk komen met het maaiveld.

Na het plaatsen van de boom is het vaak aan te raden om ook een boompaal te plaatsen. Deze zorgt voor extra stevigheid tijdens het aangroeien van de boom. Gebruik voor het plaatsen van de boompaal een grondboor; maak een gat tegen de kluit aan de westzijde van de boom (daar komt meestal de wind vandaan). De paal moet minimaal 1/3 deel in de grond staan. Sla een paar keer met een rubberen hamer boven op de paal, zodat hij meteen stevig staat. Vul het plantgat aan met omliggende aarde en druk met de voeten stevig aan; zorg ervoor dat de boom recht blijft staan. Maak nu met de boomband de Zuilboom vast aan de paal. Maak tenslotte een minidijkje of aarde walletje rond de boom, zodat het sproeiwater bij de boom blijft.

Hoe moet u zuilbomen snoeien en onderhouden?

Het snoeien van zuilbomen hangt mede af van de boomsoort. Het is ook zeker niet noodzakelijk om deze bomen te snoeien omdat ze van nature al slank groeien en dus vrij smal blijven. Als u toch wilt snoeien is dat echter geen probleem. De meeste zuilbomen zoals de zuilbeuk, zuil-eik en zuil-amberboom zijn het hele jaar door te snoeien. Een zuil-esdoorn kan echter alleen in de zomer of het najaar gesnoeid worden.

Sommige tragere groeiers hoeven niet ieder jaar gesnoeid te worden of alleen als het voor het vormbehoud nodig is. Voor een strakkere en compactere zuilbomen is regelmatige snoei gewenst. Snoei bij voorkeur in de rustperiode van de tuinplant, vaak de winter; snoei niet bij vorst. Kijk op de site wat de beste snoeitijd is voor de verschillende soorten is.

Zuilbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden uw bomen en planten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Het verpakken vindt plaats daags voor de dag van levering zodat de planten een zo kort mogelijke periode in het donker staan. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De zuilbeuken zijn in verschillende bladvariaties zoals groene, geelgroene en rood-bladige types

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.