Menu
Geen producten gevonden

Thuja Brabant online kopen bij Tuinplantenwinkel

Thuja Brabant online kopen bij Tuinplantenwinkel

De Thuja occidentalis ‘Brabant’ is een van de meest verkochte haagconiferen. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de oorsprong van deze conifeer in de Brabantse Kempen. De soort is ontdekt en op de markt gebracht door een Brabantse coniferenkweker.

Een groot voordeel is dat de Thuja ‘Brabant’ een sterke plant is met een mooie fijne structuur. Natuurlijk groeit deze conifeer ondanks zijn naam ook in de rest van Nederland en België gewoon goed. In de winter krijgt de haagplant een lichte winterkleuring, die weer verdwijnt in het voorjaar. De haagplant biedt snel privacy en is in verschillende hoogte-maten online te koop in onze webshop. Meestal kunt u ervan uitgaan dat er 5 planten per 2 meter nodig zijn: dit wil dus zeggen 2 ½ haagplant per meter. De Thuja ‘Brabant’ heeft een lichte groene kleur. Wanneer u een wat donkere vorm mooier vindt, dan is de Thuja plicata ‘Excelsa’ een goede keuze. De Thuja plicata ‘Excelsa’ is ook een prima haagconifeer en te koop in onze tuinplanten webshop. De Thuja plicata ‘Excelsa’ is bij aankoop minder dicht dan de Thuja ‘Brabant’. Bij een volwassen haag is dit verschil niet meer aanwezig.

Thuja occidentalis 'Brabant' kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Thuja Brabant aanplanten

Na levering van de online bestelde haagconiferen kunt u aan de slag met het plaatsen. Om de kluit of wortels van de plant zit zwarte aarde in een gaaslap; dit is een netje. Laat deze gaaslap altijd zitten. U snijdt hem na het plaatsen alleen aan de bovenzijde los en vouwt de gaaslap open. Deze gaaslap vergaat in de grond. Als hij blijft zitten, ontstaan er geen beschadiging van de wortels. Na het planten en aanvullen van de aarde rond de wortels, snoeit u de haagconiferen. Het snoeien na het planten is belangrijk, omdat de plant dan minder vocht verdampt. De haag heeft nu ook meteen een mooi model. De nieuwe scheuten schieten na de snoeibeurt op de juiste plek uit en de conifeer groeit daardoor eerder dicht.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Thuja Brabant snoeien

Snoei de Thuja ‘Brabant’ altijd alleen aan de lange zijkanten. Niet tussen de coniferen in snoeien. De haagconifeer moet daar juist dicht groeien. Zo kunt u sneller van uw privacy genieten.

Thuja occidentalis 'Brabant' of Thuja plicata 'Excelsa' kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Afbeelding: Het blad of de schubben van Thuja occidentalis 'Brabant'(1) zijn lichter en doffer dan die van Thuja plicata 'Excelsa'(2).

De Thuja ‘Brabant’ is een sterke haagplant. Het grote voordeel is dat hij op het oude hout uitschiet. U zult geen kale plekken krijgen door het snoeien. Hij zal altijd weer nieuwe takjes op oud hout maken.

Normaliter kan een Thuja haag het beste worden gesnoeid rond eind juni/begin juli. U hoeft de haag dan maar eenmaal per jaar te snoeien. Snoeien kan het beste op een koele bewolkte dag. Bij warm en zonnig weer kan er verbranding optreden.

Thuja Brabant tips

Controleer de Thuja ‘Brabant’ op luizen als er bruine takjes in komen. Dit komt soms voor bij hagen die in de volle zon staan. Luizen zitten beschut in de haagplant; daar waar geen water of wind bij kan. Ze verspreiden zich snel. Het probleem is direct te verhelpen door in de haagplant op ongeveer een meter hoog te spuiten met een luizenmiddel. Laat het middel goed in de haag lopen, zodat ook daar de luizen geraakt worden.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online Thuja ‘Brabant’ planten kopen. Uw tuinplanten worden geleverd binnen 2 tot 4 dagen met aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.