Menu
Geen producten gevonden

Vinca minor of kleine maagdenpalm - een sterke bodembedekker!

Vinca minor of kleine maagdenpalm - een sterke bodembedekker!

In het voorjaar is het een geweldig gezicht om al die kleine paarsblauwe bloemen te aanschouwen. Als een tapijt groeit deze bodembedekker over de grond. Benieuwd?

Wanneer u een lage bodembedekker zoekt, is de Kleine maagdenpalm ofwel de Vinca minor een prima keuze. Het is een wintergroene plant, die het op vrijwel elke grondsoort doet en geschikt is voor elke standplaats, zelfs in de schaduw. Als de grond maar niet te droog is. De Vinca minor heeft kleine groene eivormige blaadjes die diepgroen van kleur zijn. Er zijn er ook variëteiten met gele en wit bonte blaadjes.

Al vroeg in het voorjaar komen er bloemetjes tevoorschijn. De paarsblauwe bloemen hebben een prachtig 5-tallig kroontje. Naast de soort zijn er ook variëteiten met een andere bloemkleur. Op tuinplantenwinkel.nl vindt u o.a. de witte Vinca minor ‘Gertrude Jekyll’.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Met zijn ondergrondse uitlopers zorgt de Vinca minor ervoor dat onkruid weinig kans krijgt. De Vinca Minor komt van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied maar is ook in de Benelux inheems en komt hier dus van nature voor.

Wat voor onderhoud is er nodig?

De Vinca minor blijft zeer laag tot 15 cm, heeft weinig verzorging nodig en hoeft in principe niet gesnoeid te worden. Mocht dat toch nodig zijn, dan verdraagt de plant dat heel goed. Op een grotere oppervlakte kan dat zelfs met een grasmaaier in de hoogste stand. Door te snoeien zal de plant zich beter gaan vertakken.

Waar plant ik een maagdenpalm?

Het is een heel sterke plant waar u jarenlang plezier van heeft. Vanaf april tot en met juni komen er blauwe, witte, violetblauwe of roodpaarse bloemetjes aan. Op een (half) zonnige plaats wat meer dan in de schaduw. Bij het planten van de Vinca minor is het belangrijk dat de grond eerst los en vochtig gemaakt wordt. Plaats voldoende planten, dan heeft u al snel geen last van onkruid meer.

Vinca minor kan goed worden gebruikt tussen andere beplanting. Ze zorgt in dat geval voor een wintergroen tapijt. Van nature is de Vinca een bosplant. Ze groeit goed onder bladverliezende heesters. Ook met opgaande vaste planten kan Vinca goed worden toegepast.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online de Kleine maagdenpalm of Vinca minor kopen. Uw tuinplanten worden binnen 2 tot 4 dagen geleverd met aangroeigarantie.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.