Menu
Geen producten gevonden

Wuivende siergrassen

Wuivende siergrassen

Gras is het meest voorkomende gewas op onze planeet en het telt ongelooflijk veel soorten. Siergras creëert een natuurlijk beeld en is met bijna alles te combineren. Geen wonder dus dat je steeds meer siergras in tuinen terug ziet komen.

Op tuinplantenwinkel.nl vindt u online een selectie grassen die goed geschikt zijn voor de tuin. Er is veel verschil in groeiwijze en hoogte. Veel grassen worden aangeplant voor hun herfst en wintersilhouet. Dan tooien grassen zich vaak met mooie pluimen en/of verkleuren spectaculair. Miscanthus of Chinees prachtriet is een sterke groep hogere grassen met prachtige bloei-aren. Een veel aangeplant soort is de Miscanthus sinensis ‘Silberfeder’ die met zilverachtige aren bloeit. Vooral in de ochtend en avondzon zijn ze schitterend.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Miscanthus groeit snel en de pollen kunnen snel groot. U kunt er voor kiezen om de pollen om een x aantal jaren te scheuren. Wanneer u minder ruimte hebt maar toch op zoek bent naar een gras met mooie pluimen dan is de Calamagrostis is mooi alternatief. Voordeel van dit siergras is dat de aren ook al wat vroeger in de zomer verschijnen. Een andere groep grassen met mooie fijne aren en prachtige herfstkleuren is de Panicum. Panicum groeit uit tot een hoogte van ongeveer 100 à 120 cm.

Er zijn ook veel siergrassen die mooi laag blijven en die prima te gebruiken zijn als bodembedekker. Carex morrowii 'Variegata' is een ijzersterke grassoort die ook in de schaduw goed uit de voeten kan en in de winter groen blijft. Een andere veel toegepaste soort is de Pennisetum alopecuroides 'Hameln' die bloeit met zachte borsteltjes in het najaar. De verkleuring naar goudgeel in de herfst is nog een mooi toetje en die kleur behoudt het lampenpoetsersgras ook in de winter! Een echte aanrader dus voor uw tuin. Pennisetum 'Hameln' kunt u bij ons online kopen in twee maatvoeringen.

Officieel géén gras maar wel vaak zo genoemd is de Liriope muscari. Deze lelie-achtige steelt de show met paarse bloemaren in september en oktober. De bloem heeft wat weg van een blauw druifje. In de (half)schaduw groeit Liriope het liefste maar in de zon is het ook een prima groeier gebleken.

Siergrassen zijn jaarrond goed te planten. Wij verkopen via tuinplantenwinkel.nl diverse soorten online. Mocht u een gras nog niet vinden dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Praktische planttips vindt u onderaan ieder product bij onze tip van de vakman.

Sierbomen kopen bij tuinplantenwinkel.nl
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.