Menu
Geen producten gevonden

Azalea mollis of pontische azalea

Azalea mollis of pontische azalea

De Azalea mollis laat elk jaar weer een pracht aan bloemen zien. De bloei verschijnt op het nog kale hout en valt daarmee extra op. In onze webshop vindt u variëteiten die in verschillende kleuren bloeien.

Wat zijn de kenmerken van Azalea mollis?

U kent wellicht de grote Rododendronstruiken. Wintergroene struiken die in het voorjaar zorgen voor een groot kleurenfeest. De Azalea mollis behoort tot het geslacht van de Rhododendron. De Azalea mollis verliest in de winter zijn blad waardoor de bloemen in het voorjaar des te meer opvallen. In de herfst verkleuren de bladeren naar oranje-rood. Ze groeien goed in de halfschaduw of zon. De bloeitijd is mei-juni. De bloemen verspreiden een aangename geur in de ochtend en avond. Een volgroeide plant wordt 150 cm hoog. Deze heester wordt solitair geplaatst maar kan ook in groepen bij elkaar worden gezet. Ook in tuinen met een Aziatisch tintje passen deze struiken erg goed.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Wij hebben o.a. de volgende Azalea mollis variëteiten in ons assortiment: de oranje-rode 'Glowing Embers', de licht gele ‘Harvest moon', de roze 'Homebush' en de 'White Throat’. Een aparte telg in het assortiment is de Azalea luteum die ook wel Pontische azalea wordt genoemd. De bleekgele bloemen van deze variant verspreiden een aangename geur.

Hoe plant u Azalea mollis?

Wij leveren de azalea’s in een pot. Zo kunt u ze het gehele jaar kopen en planten. Zet deze tuinplant op een halfschaduwrijke of zonnige plaats. Wij adviseren 1 plant per m2. Voor het planten is het altijd belangrijk om de grond goed doorlatend te maken. Er mogen geen harde lagen in zitten. Daarom altijd eerst de grond omspitten. Dan graaft u de plantgaten, die twee maal breder en dieper zijn dan de kluit. Een Azalea mollis houdt van zure grond. Gebruik daarom veel tuinturf bij het aanplanten. Meng de turf goed door de bestaande grond. Dompel de kluit met pot eerst even onder, verwijder daarna de pot en plaatst de kluit in het plantgat; u vult het gat verder met grond en turf op en drukt die goed met de hand of schoen aan. Breng een dunne laag van bladaarde of versnippert hout rond de wortelvoet aan, om die tegen uitdrogen te beschermen. Een onderbeplanting van bodembedekkers helpt ook tegen uitdrogen.

Wat voor onderhoud heeft Azalea mollis nodig?

De Azalea mollis heeft weinig onderhoud nodig, maar houdt van zure grond. Geef daarom wel eens per jaar turf(strooisel) rondom de plantvoet als onderhoudsbemesting. De bladlaag laten liggen, zorgt ook voor verzuring van de bodem. Schoffel niet rond azalea’s, want dat beschadigt de oppervlakkige wortels, verwijder onkruid met de hand. Een azalea heeft weinig snoei nodig maar kan wel gesnoeid worden indien gewenst. Geef bij langdurige droogte voldoende water.

Wat kunt u verwachten bij het kopen in onze webshop bij www.Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie. Bij bestellingen boven de €75 is de bezorging gratis!
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

  1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

    Dat kunt u zeker dat is voor het mooi doorgroeien van de plant beter.

    U knijpt de bloemen er uit zodat het nieuwe schot/ blad zich mooi kan ontwikkelen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.