Menu
Geen producten gevonden

Bonte kleuren met de Pieris japonica ‘Carnaval’

Bonte kleuren met de Pieris japonica ‘Carnaval’

Tijdens de winter een bonte kleurenpracht door opvallende bloemknoppen en glanzend groen blad. In het voorjaar doet deze plant zijn naam nog meer eer aan.

Wat zijn de kenmerken van Pieris japonica ‘Carnaval’?

Pieris japonica ‘Carnaval’ komt van oorsprong uit de hogere bergdalen van Japan en de Himalaya en dankt zijn naam aan de bonte kleurenpracht van blad en bloem. De jonge blaadjes zijn zacht, lopen roze uit en verkleuren naar donkerrood; de oudere bladeren zijn leerachtig, glanzend donkergroen met een witte rand en een licht gekleurde nerf. De tuinplant bloeit bovendien van maart tot mei met een overvloed aan witte bloemen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De struik heeft een iets open eivormige structuur en groeit langzaam uit tot een plant van 125 centimeter en is daarom ook geschikt voor kleine tuintjes en als potplant op uw balkon of terras. Pieris japonica ‘Carnaval’ voldoet daarnaast uitstekend in een rotstuin (de Nederlandse naam is dan ook Rotsheide) en is goed te combineren met heidesoorten en rododendrons omdat ze van dezelfde grondsoort en standplaats houden.

Hoe plant u Pieris japonica ‘Carnaval’?

Pieris japonica ‘Carnaval’ staat het liefst op een beschutte plaats in de halfschaduw in een goed waterdoorlatende, humusrijke zure bodem van zandgrond, veengrond of lössgrond; kleigrond is minder geschikt. Tuiplantenwinkel.nl levert deze tuinplant in een pot waardoor u deze het hele jaar door kan aanplanten. Bij vakbeplanting adviseren wij één tot drie planten per vierkante meter.

Maak de grond eerst goed los en verdeel deze tuinplanten met pot over de aan te planten border. Maak een plantgat dat flink groter is dan de pot en strooi eerst ruim tuinturf voor het noodzakelijk zure milieu rond de plant. Dompel de pot met plant even in een emmer water, zodat de wortels zich goed volzuigen. Haal de pot er af en zet de plant in het gat; vul aan met omliggende aarde en tuinturf en druk het geheel stevig aan met uw voet. Geef nog een keer water; bij hete droge weersomstandigheden nog een paar keer extra water geven.

Hoe moet u Pieris japonica ‘Carnaval’ snoeien en onderhouden?

Pieris japonica ‘Carnaval’ is een langzame groeier en heeft niet veel snoei nodig. Vormsnoei en verwijderen van dode takken kan het beste na de bloei in het voorjaar; strooi dan meteen wat tuinturf rond de voet van de plant; lichter verkleurende bladeren is meestal het sein om wat extra tuinturf te geven. Het is belangrijk dat de grond goed vochthoudend is. De tuinturf zorgt hier normaal gesproken voor. Bij langdurige droogte kan het nodig zijn om de plant van extra water te voorzien. Als u de Pieris in een pot heeft staan is het belangrijk om regelmatig water en voeding te geven.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: de roze-rood uitlopende scheuten van de Pieris geven de struik in het voorjaar nog meer kleur.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.