Menu
Geen producten gevonden

Bossig tuinboeket met de Geranium ‘Johnson’s Blue’

Bossig tuinboeket met de Geranium ‘Johnson’s Blue’

Deze vaste plant geranium is een echte klassieker. Ze groeien uit tot brede bossen en staan in de zomer vol met blauwpaarse bloemen.

Wat zijn de kenmerken van Geranium Johnson’s Blue’?

Geranium ‘Johnson’s Blue’ met zijn kenmerkende diep ingesneden bladeren bloeit van juni t/m augustus met een overvloed aan blauwe bloemen. De bloei kan nog verlengd worden door de uitgebloeide bloemen regelmatig weg te knippen. Deze bossig groeiende tuinplant met een hoogte tot ongeveer 30 cm heeft de Nederlandse naam Ooievaarsbek.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De naam komt van het Griekse woord geranos dat kraanvogel betekent: de vruchten hebben de vorm van een lange vogelsnavel. Geranium ‘Johnson’s Blue’ is goed winterhard, zeewind tolerant en niet gevoelig voor luchtverontreiniging. De tuinplant wordt vaak aangeplant in borders, trekt in het bloeiseizoen hommels en bijen aan en geeft een opvallende geur af die zelfs in de parfumindustrie wordt toegepast. De Johnson’s Blue lijkt wat betreft bloem erg veel op de Geranium ‘Rozanne’ waarbij de laatste wat grover is van structuur en langer bloeit.

Hoe plant u Geranium ‘Johnson’s Blue’?

Geranium ‘Johnson’s Blue’ staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw in een niet te droge, maar wel waterdoorlatende, bemeste bodem. Tuinplantenwinkel.nl levert deze tuinplanten in potten van 9 bij 9 cm en adviseert 7 planten per vierkante meter.

Maak de ondergrond eerst goed los en verdeel daarna de beschikbare planten met pot over de border. Schep een gat iets groter dan de pot en strooi er eventueel wat aanplantgrond bij voor een betere en snellere aangroei. Dompel de plant met pot even in een emmer water, zodat de wortels zich goed vol zuigen, haal de pot er af en zet de plant in het gat. Vul het plantgat aan met de omliggende aarde en druk het geheel met uw handen stevig aan. Doe dit zo met alle planten en geef tenslotte nog een keer water. Bij warm en droog weer kunt u het beste nog een paar weken regelmatig water geven.

Hoe moet u Geranium ‘Johnson’s Blue’ snoeien en onderhouden?

Deze vaste plant geranium is een makkelijke plant in onderhoud en weinig ziektegevoelig. Na de bloei kan de Geranium ‘Johnson’s Blue’ flink worden terug geknipt; dit stimuleert de uitloop van nieuw fris blad en in de meeste gevallen ook een tweede bloei in de nazomer. Bij lange droge periodes zal de tuinplant indrogen en verkleuren en daardoor minder decoratief worden. Voorkom dit door enkele keren extra te sproeien.

In de winter verdord de plant en kunt u de verdorde delen het beste laten liggen. In het vroege voorjaar knipt u de verdorde en droge sprieten van de plant weg, zodat zich jong fris blad kan vormen; dit is ook de beste tijd voor eventuele bemesting met bijvoorbeeld droge koemestkorrels.

Na enkele jaren kunt u planten vermeerderen door in de vroege lente de Ooievaarsbek uit te steken, te scheuren en de delen weer terug te zetten.

Ooievaarsbek kopen bij www.Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De blauwpaarse bloemen staan aan fijne stengels. De plant groeit centraal van een punt uit tot een flinke bos die in de zomer bezaait staan met bloemen.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste J.B. Conijn,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Geranium 'Johnson's Blue'.

  Het beste kunt u ons hierover een mail sturen. Mijn collega's kunnen u dan laten weten of dit gaat lukken als u vandaag uw bestelling plaatst.

  U kunt uw mail sturen naar: [email protected]

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. J.B. CONIJN J.B. CONIJN

  Ik zou graag in Sint Pancras (bij Alkmaar) een 12-tal geraniums Johnson's Blue willen ontvangen maar ga zaterdag 20 juni met vakantie. Redt u dat nog met de bezorging?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.