Menu
Geen producten gevonden

Carex morrowii ‘Variegata’ of Japanse zegge

Carex morrowii ‘Variegata’ of Japanse zegge

Een van de meest robuuste en trouwe siergrassen is de Carex morrowii ‘Variegata’. De prachtige pollen wintergroene sprieten zorgen voor een rustig beeld in uw tuin. Alles over dit siergras leest u hier.

Wat zijn de kenmerken van Carex morrowii 'Variegata'?

De Carex morrowii ‘Variegata’ groeit in een polvorm en is groenblijvend in de winter. Een volgroeide carex wordt niet groter dan 40 cm. Dit siergras heeft smalle, witbont gestreepte blad. Zegge is als grassoort makkelijk te herkennen aan driekantige stengels. In Nederland komt zegge ook in het wild voor. Veel soorten houden van een nattere grond. De herkomst van de Japanse zegge is niet precies te achterhalen. De plant groeit hier erg goed. Net als bij andere grassoorten komen er geelbruine bloemen als aartjes aan de tuinplant. Dat gebeurt in de maanden maart en april. De tuinplant wordt echter voornamelijk vanwege het blad aangeplant.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe plant u Carex morrowii 'Variegata'?

Wilt u zo min mogelijk tot geen onkruid in de tuin? Plant dan een flink aantal carex plantjes bij elkaar. Die zorgen er samen voor dat onkruid geen kans krijgt. Ook als hij in kleine groepjes wordt aangeplant, geeft hij kleur aan de border. Omdat de plant polvormig groeit is deze makkelijk te combineren met andere vaste planten. Op vrijwel elke plaats in de tuin zal hij groeien. Het beste in de schaduw of halfschaduw, op niet al te droge grond.

Wij adviseren 7 planten per vierkante meter te planten. De Carex morrowii ‘Variegata’ levert onze tuinplantenwinkel in potjes van 9x9 cm. Vóór het planten moet u de grond altijd eerst goed los maken , zodat de grond voldoende doorlatend wordt. Het is goed om wat potgrond of aanplantgrond door de grond te verwerken. Dit zorgt ervoor dat de grond langer het vocht vasthoudt. Zet de potjes uit over de grond. Verwijder de potjes en dompel de kluitjes in een bak met water zodat ze goed vochtig de grond in gaan. De gaten daarna met aarde opvullen en met de handen de grond aandrukken.

Wat voor onderhoud heeft Carex morrowii 'Variegata'?

Snoeien is niet nodig. Het beste houdt u de plant in vorm door regelmatig beschadigde, bruine en dode blaadjes weg te knippen. In het vroege voorjaar (begin maart) mag eventueel al het blad afgeknipt worden; daarna zal de plant spoedig weer nieuwe frisse bladeren krijgen. In het voorjaar wat bemesten met organische mest. Dit zorgt voor een goede groei. Tijdens droge perioden is het belangrijk dat u deze tuinplanten water geeft.

Carex is op een makkelijke manier te vermeerderen door de planten te scheuren. Dit kan het beste in het nazomer of lente. Plant de gescheurde planten in potjes en kweek ze op of plant ze direct op juiste plaats.

Kopen in onze webshop bij www.Tuinplantenwinkel.nl.

Carex morrowii is jaarrond in onze wegshop te koop. Naast het type ‘Variegata’ is er ook de Carex morrowii ‘Irish Green’ met volledig groene bladeren. Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking zodat de planten niet te lang in het donker staan.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.