Menu
Geen producten gevonden

De Rhododendron azalea ‘Moederkensdag’ of Japanse azalea

De Rhododendron azalea ‘Moederkensdag’ of Japanse azalea

Deze Japanse azalea is in het voorjaar overladen met rozerode bloemen en daarmee een echte blikvanger voor uw tuin. Maak kennis met de Rhododendron ‘Moederkensdag’.

Wat zijn de kenmerken van Rhododendron azalea ‘Moederkensdag’?

Rhododendron azalea ‘Moederkensdag’, ook wel Japanse azalea genoemd, is directe familie van de Rhododendron. Dit is een zeer grote familie van om en nabij 800 soorten. De Japanse azalea is vooral vermaart vanwege zijn rijke bloei en mede daarom uitgegroeit tot een populaire tuinplant.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De bloei van de Rhododendron azalea ‘Moederkensdag’ vindt vaak plaats aan het einde van april of in mei. De rozerode bloemen steken mooi af tegen de donkergroene blaadjes. Deze tuinplant is deels wintergroen; het blad blijft grotendeels aan de plant staan gedurende de winter maar hij stoot de oudste bladeren wel af. Ze groeien langzaam en compact en zijn daarom geschikt voor elke tuin; ook de kleinere. In een pot op het balkon of het terras doet deze tuinplant het eveneens goed.

Hoe plant u Rhododendron azalea ‘Moederkensdag’?

Tuinplantenwinkel.nl levert de Rhododendron azalea ‘Moederkensdag’ in een pot. Een volgroeide plant wordt ongeveer 60 centimeter hoog. Houd daar rekening mee bij het aanplanten. Wilt u meer planten bij elkaar zetten, dan adviseren wij 3 planten per vierkante meter.

Geef deze Japanse azalea liefst een wat beschutte standplaats in de zon of halfschaduw op een humusrijke, vochthoudende bodem. Niet op kleigrond aanplanten! Van nature groeit de Rhododendron namelijk op een zure bosgrond. Maak voor het planten de aarde goed los; zorg dat er geen harde lagen inzitten. Als u bepaald heeft, waar de tuinplant geplant wordt, graaft u daar een plantgat, net iets groter dan de kluit in de pot. Voeg veel turf toe en eventueel wat aanplantaarde, dit stimuleert de aangroei. Dompel deze tuinplant met pot en al even onder in een emmer water, zodat alle wortels zich goed vol kunnen zuigen. Verwijder vervolgens de pot en zet de plant in het plantgat. Dat vult u verder op met omliggende aarde eventueel vermengt met wat extra tuinturf. Druk met beide handen de grond stevig aan en geef flink water. Herhaal dit en zorg dat deze tuinplant niet uitdroogt!

Hoe moet u Rhododendron azalea ‘Moederkensdag’ snoeien en onderhouden?

Rhododendrons zijn over het algemeen gemakkelijke tuinplanten die wel een zekere verzorging nodig hebben. Hierbij gaat het dan vooral om de bodem, waarin de tuinplant staat. Die moet voldoende vocht kunnen bevatten. Voor humus in de bodem zorgt de beplanting in de tuin als regel zelf met onder andere afgevallen bladeren; die houden verdamping tegen en zorgen daarmee dat de grond vocht vast houdt. We noemen een dergelijk bladerdek van afgevallen bladeren een mulchlaag. Verwijder daarom afgevallen bladeren rond de wortels niet.

Verder is het belangrijk om de zuurgraad van de grond op peil te houden door regelmatig turf rond de wortelvoet te strooien. Wanneer u Rhododendron azalea ‘Moederkensdag’ in een pot plant, dan is het ook hier belangrijk dat de plant genoeg water krijgt en af en toe ook wat turfstrooisel. Verplant de tuinplant ook eens in nieuwe grond in een wat grotere pot. Snoeien doet u alleen om hem in vorm te houden, het beste kort na de bloeiperiode.

Aanplantaarde, turf en (kunst)mest kunt u ook bij www.Tuinplantenwinkel.nl bestellen.

Japanse azalea kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De dieproze-rode bloemen zijn niet te missen. De dauwdruppels staan nog op de bloemen toen deze foto genomen werd.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.