Menu
Geen producten gevonden

De warme tinten van Nandina domestica ‘Gulfstream’

De warme tinten van Nandina domestica ‘Gulfstream’

Een compact wintergroen heestertje dat in de koude wintermaanden prachtig van kleur verschiet. Lees hier alles over deze nog onterecht onbekende tuinplant.

Wat zijn de kenmerken van Nandina domestica ‘Gulfstream’?

Wilt u in uw tuin of op het terras of balkon warme sferen aanbrengen dan kan gedacht worden aan Nandina domestica ‘Gulfstream’. Ze wordt ook wel ‘Hemelse bamboe’ of ‘Schijnbamboe’ genoemd. Eigenlijk is het geen bamboesoort, maar een heester. Er wordt soms verondersteld dat dit heestertje woekert maar dit is dus niet waar.

De Nandina domestica komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië, China en Japan. De oorspronkelijke soort wordt wel 2 meter hoog. De ‘Gulfstream’ is een compacte variëteit die nooit hoger wordt dan 70 centimeter. Opvallend is het compacte uiterlijk van de plant. De bladeren zitten dicht opeen. Het blad ruist in de wind en heeft iets weg van echte bamboeplanten, vandaar de naam. De plant past ook prima in tuinen met een Oosters tintje.

Wat betreft winterhardheid zit het wel goed. In ons eigen plantencentrum staat de plant al vier jaar lang en heeft het de strenge vorst van 2010/2011 en 2011/2012 goed overleefd.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Waar plant u de Nandina?

De compacte Gulfstream heeft oranje-groen uitlopend blad dat vervolgens groen kleurt. In de herfst en de winter verkleuren de bladpunten naar warm oranje- en roodtinten. Het beste plant u de Schijnbamboe op een zonnige plaats of in de halfschaduw. Dit komt de bladverkleuring ten goede. Deze Nandina doet het ook prima in potten op het terras of balkon.

Gebruik bij het planten in de tuin wat turf. Dit verzuurt de bodem waardoor de Nandina zich goed thuis voelt. In pot gebruikt u gewoon universele potgrond. Zet potten in de winter op een beschutte plaats wanneer het streng vriest. De wortels van de planten zijn gevoelig omdat deze zich boven grondniveau bevinden. Dit geldt voor bijna alle planten in pot.

Welk onderhoud heeft de Nandina nodig?

De Nandina domestica ‘Gulfstream’ behoudt zijn bladeren in de winter. In juni en juli bloeit de plant sporadisch met witte bloemen. De Nandina domestica bloeit wel en draag ook bessen. Al met al is vooral het blad van de ‘Gulfstream’ decoratief. De plant vraagt weinig onderhoud. Snoeien is niet nodig. De plant is in groepjes toe te passen en zelfs als haag. Bij ons koopt u de plant 25/35 cm hoog in een pot van Ø 17 cm. Wij adviseren 5 planten per vierkante meter voor vakbeplantingen en 4 planten per strekkende meter.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online Nandina domestica ‘Gulfstream’ kopen. Uw tuinplanten worden binnen 2 tot 4 dagen geleverd met aangroeigarantie.


 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.