Menu
Geen producten gevonden

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’

De Geranium ‘Biokovo’ is een van de bekendste half-wintergroene bodembedekkers. Met een bescheiden hoogte en uitstekende kenmerken is dat niet verwonderend.

Wat zijn de kenmerken van Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’?

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ is een half groenblijvende, lage tuinplant met wit-rode bloemen in mei en juni. Hij is genoemd naar een berg in Kroatië, waar hij in de natuur voorkomt. Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ wordt veel toegepast als bodembedekker in vrij open tuinen met enkele bomen of struiken, omdat de wortelstokken zich ondergronds uitbreiden tot een groot tapijt. In zachte winters is deze tuinplant met de Nederlandse naam Ooievaarsbek groenblijvend; de bladeren zijn aromatisch en verkleuren in de herfst roodachtig. In vergelijking met andere variëteiten blijft ‘Biokovo’ vrij laag; een volwassen plant wordt ongeveer 20 cm hoog. Inclusief bloem is dat misschien een bescheiden 25 centimeter.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe plant u Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’?

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ stelt weinig eisen aan de grond, maar moet wel voldoende water kunnen opnemen. De tuinplant kan wel tegen hete droge periodes, maar dit gaat gedeeltelijk wel ten koste van de decoratieve waarde in de rest van het seizoen. De voorkeur gaat uit naar een vruchtbare grond in de volle zon of halfschaduw; zelfs in een schaduwrijke omgeving voldoet de tuinplant nog. Tuinplantenwinkel.nl levert de plant in pot waardoor deze het hele jaar door te planten is. We adviseren bij een vakbeplanting negen planten per vierkante meter te gebruiken.

Maak de grond eerst goed los en verdeel daarna de tuinplanten met pot over de border. Maak met een schepje een plantgat, dat iets groter is dan de pot en voeg wat aanplantaarde toe; dat bevordert het aangroeien. Dompel de plant met pot even in een emmer water, zodat de wortels zich goed vol zuigen. Haal de pot eraf en zet de plant in het gat; vul het op met omliggende aarde en druk die stevig aan met uw handen. Doe dit zo met alle plantjes en geef tenslotte nog een keer water. Bij aanhoudend warm en droog weer de eerste weken regelmatig water geven.

Hoe moet u Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ snoeien en onderhouden?

Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’ is een gemakkelijk gewas, dat zichzelf ondergronds vermeerdert. De tuinplant kan wel tegen droogte, maar dit gaat wel ten koste van de frisheid van de tuinplant: de bladeren gaan verkleuren of streven zelfs af. Sproei daarom een keer bij langdurige droogte. U kunt de ‘Biokovo’ ook gemakkelijk zelf vermeerderen door in het vroege voorjaar de plant uit te steken, te scheuren en weer terug te planten. Knip de planten dan meteen ook terug om een jonge frisse plant met een sterke bloei te behouden. Als de planten echt verouderd zijn kan het helpen om alles een keer los te halen uit de grond, compost toe te voegen en vervolgens de vitaalste plantdelen opnieuw te planten.

Geranium cantabrigiense ‘Cambridge’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: In het voorjaar bloeit de Geranium 'Biokovo' met witte bloemetjes waarbij het kelk een roze kleur heeft. De bloemen staan in trosjes bijeen en komen één voor één uit.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.