Menu
Geen producten gevonden

Geranium met bloemen zo sierlijk als een ‘Ballerina’

Geranium met bloemen zo sierlijk als een ‘Ballerina’

Een langbloeiende geranium, uitermate geschikt voor verloren plekjes in een rotstuin. En wat een schitterende bloemen!

Wat zijn de kenmerken van Geranium cinereum ‘Ballerina’?

Oorspronkelijk groeide Geranium cinereum ‘Ballerina’ in de bergdalen van de Pyreneeën met vrij veel zon maar ook regelmatig een regenbui. Deze tuinplant ontwikkelt dan ook de meeste bloemen op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw staan. De plant krijgt van juni t/m augustus lichtpaarse bloemen met opvallende donkere aders en een donker hartje. ‘Ballerina’ met de Nederlandse naam Ooievaarsbek, wordt veel aangeplant in rotstuinen en tussen muurtjes of stenen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Geranium cinereum ‘Ballerina’ is half wintergroen en kan goed gecombineerd worden met Campanulasoorten die ook erg laag blijven. De Geranium ‘Ballerina’ is een polvormende plant en maakt geen uitlopers. Anders dan vaak wordt gesuggereerd, is deze plant niet zo goed geschikt als bodembedekker. In groepen aangeplant komt de plant wel goed tot zijn recht. De plant groeit in afzonderlijke pollen met korte uitlopers waardoor de planten in de zomer naar elkaar toe lijken te groeien.

Hoe plant u Geranium cinereum ‘Ballerina’?

Geranium cinereum ‘Ballerina‘ staat het liefst op een zonnige standplaats in een zanderige, kalkrijke bodem die goed waterdoorlatend is, maar zal ook op andere grondsoorten goed groeien. Tuinplantenwinkel.nl levert de plantjes in potten van 9 bij 9 centimeter en adviseert negen planten per vierkante meter. Maak voor het planten eerst de bodem goed los; ook de dieper gelegen lagen. Op die manier wordt de bodem goed waterdoorlatend. Bij wat nattere gronden kan het helpen om wat scherp zand door de aarde heen te mengen.

Verdeel de planten met pot vervolgens over het bloemperk, zodat u een idee krijgt hoe u border er komt uit te zien. Schep een gat dat iets groter is dan de pot en voeg wat aanplantaarde toe ( dit kunt u ook bij Tuinplantenwinkel.nl bestellen), voor een snellere en betere aangroei. Dompel de plant met pot even in een emmer water, zodat de wortels zich goed vol zuigen. Haal de pot eraf en zet de tuinplant in het gat. Vul aan met de omliggende aarde en druk het geheel stevig aan met uw handen. Doe dit zo met alle plantjes en geef tenslotte nog een keer water. Bij heet en droog weer de eerste weken nog enkele keren extra water geven.

Hoe moet u Geranium cinereum ‘Ballerina’ snoeien en onderhouden?

Geranium cinereum ‘Ballerina ’heeft niet veel onderhoud nodig. Laat de tuinplant in hete zomers niet verdrogen; de plant krijgt last van verkleurende bladeren en ook de bloei zal de rest van het seizoen minder uitbundig zijn. Uitgebloeide stengels kunt u wegknippen. Dit zorgt ervoor dat de plant sneller en beter doorbloeit. In het vroege voorjaar kunt u slordige en uitgedroogde stengels helemaal wegknippen; de frisse jonge plant zal daarna uitbundiger bloeien. Na enkele jaren kunt u na de winter Geranium cinereum ‘Ballerina’ uitsteken, scheuren en weer opnieuw uitplanten. Zo houdt u de planten jong en vitaal.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemen van de Geranium 'Ballerina' zijn van dichtbij gezien een echte schoonheid.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.