Haagconiferen online kopen bij tuinplantenwinkel

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Hagen
  • 0
Haagconiferen online kopen bij tuinplantenwinkel

Haagconiferen zijn ideaal om snel een groenblijvende haag te creëren. Haagconiferen zijn snelgroeiend, ijzersterk en goed te snoeien.

Voor een hoge wintergroene haag zijn coniferen ideaal. Ze blijven relatief smal maar worden wel snel hoog. De minimale hoogte van een coniferenhaag is ongeveer 120 centimeter. Het aangroeien is geen enkel probleem. Coniferen zijn ijzersterk en groeien meteen door. Een jong aangeplante haag groeit in enkele jaren snel dicht. Omdat de takken zeer dicht opeen staan is deze nagenoeg ondoordringbaar.

Coniferenhagen geven een strak beeld door het fijne loof dat dicht opeen staat. Een goede snoei is belangrijk om de haagvorm strak te houden. Op tuinplantenwinkel bieden we een sterk assortiment aan.

 

Thuja

Het Thuja-geslacht is de hofleverancier voor haagconiferen. Thuja’s groeien strak naar boven en groeien uiterst mooi dicht. Indien de haag de gewenste hoogte heeft bereikt wordt deze getopt. Dit kan ook in etappes worden uitgevoerd. Er zijn twee groepen: Thuja plicata en Thuja occidentalis. Het verschil tussen deze twee groepen zit in de bladkleur. Thuja plicata heeft donkergroen loof dat in het zonlicht glanst. Het loof van de Thuja occidentalis is lichter groen en is dof. De groei is nagenoeg gelijk.

We bieden op tuinplantenwinkel twee soorten Thuja plicata aan. Thuja plicata ‘Martin’ wordt het meest gebruikt. De groei is wat stijver en meer opgaand dan de Thuja plicata ‘excelsa’. De ‘Excelsa’ is wat losser in haar groeiwijze. De kleur van het loof is bovendien nog een tintje donkerder.

De meest gebruikte haagconifeer is de Thuja occidentalis ‘Brabant’. De ‘Brabant’ groeit extra bossig. Een haag van Thuja occidentalis ‘Brabant’ is dus extra snel dicht. In de winter kleurt het loof door de kou brons af. In de lente maakt deze bronzen gloed weer plaats voor frisgroen nieuw loof.

Als groen te gewoon is kan ook worden gekozen voor een blauwgrijze haagconifeer. De Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ heeft geen groen maar blauwgrijs loof. Vooral in de zon komt deze haagconifeer extra sterk uit de verf.

 

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris naast de Thuja occidentalis Brabant

Afbeelding: Links de blauwgrijze Chamaecyparis lawsoniana 'Columnaris' en rechts de Thuja occidentalis 'Brabant'. De Brabant heeft een bossige groeiwijze.

 

Een haagconifeer planten

Bij het planten van een haag is het belangrijk het juiste aantal planten per strekkende meter te gebruiken. Meestal komt dit bij haagconiferen aan op ongeveer twee en een halve plant per meter (vijf planten per twee meter). Bij elke plant geven we op tuinplantenwinkel dit aantal precies aan.

Planten gebeurd het beste in de periode vanaf oktober tot eind april. In deze maanden worden haagconiferen uit de volle grond met kluit geleverd wat kosten bespaard. Eenzelfde plant potgekweekt in de zomer planten is duurder. Natuurlijk kan er alleen geplant worden wanneer het niet vriest en de spade de grond in kan. Het kan geen kwaad wanneer het snel gaat vriezen nadat de planten gezet zijn.

Onze conifeerplanten worden geleverd met een kluit die met een gaaslaap is ingebonden. De gaaslap zorgt ervoor dat de kluit heel blijft. Bij het planten kan deze gaaslap om de kluit heen blijven zitten. Eventueel mag het lapje na plaatsen van de kluit in het plantgat aan de bovenzijde worden losgesneden. De kluit blijft zo onbeschadigd wat de aangroei ten goede komt.

 

Haagconiferen snoeien

Snoeien van coniferen is relatief eenvoudig en hoeft in principe maar eens per jaar. Gebruik altijd scherp gereedschap. Dit voorkomt gekneusd loof dat vervolgens bruin verkleurt. De beste snoeitijd is rond eind juni op een bewolkte of koelere dag.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.