Menu
Geen producten gevonden

Hosta undulata 'Albomarginata'

Hosta undulata 'Albomarginata'

Hosta undulata 'Albomarginata' is een populaire tuinplant voor elke tuin. Met zijn opvallende bladeren zorgt deze decoratieve Hosta voor een mooi accent in uw tuin, op uw terras of balkon.

Wat zijn de kenmerken van Hosta undulata 'Albomarginata'?

Hosta undulata 'Albomarginata' heeft grote elliptische bladeren, die glanzend groen zijn en die een crème-witte rand hebben. Die witte kleur gaat door in de vleugels van de bladsteel. Van juni tot augustus bloeit deze Hosta. Trechtervormige, lilakleurige bloemen aan bladloze, dunne stengels van wel 90 cm sieren deze tuinplant in deze periode. De pollen van de Hosta undulata 'Albomarginata' kunnen uiteindelijk ongeveer een meter breed en 50 cm hoog worden. Ieder jaar wordt de pol iets breder. U kunt de hosta ook gemakkelijk scheuren mocht de pol te groot worden.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Tussen andere vaste planten in de border zorgt een Hosta undulata ‘Albomarginata’ als afwisseling voor een opvallend accent. Wanneer u een groter plantvak aan wilt planten, kunt u eveneens denken aan deze Hosta. Tuinplantenwinkel.nl raadt dan 5 planten per m2 aan.

Ook in een plantenbak of als kuipplant in een sierpot op het terras of het balkon staat een Hosta undulata 'Albomarginata' heel decoratief. In de winter verliest de Hosta al het blad. Boven de grond blijft er niets van de tuinplant over, maar de wortelstok onder de grond overleeft de winter en als het weer warmer wordt, verschijnen er nieuwe bladeren in rozetvorm aan de Hosta.

Hoe plant u Hosta undulata 'Albomarginata'?

Hosta undulata 'Albomarginata' komt het best tot zijn recht op een schaduwrijke of zo nodig een schaars zonnige standplaats. Elke licht voedzame, vochthoudende bodem is geschikt. Zorg, voordat u gaat planten, eerst dat de grond goed doorlaatbaar is; er mogen geen harde lagen meer in zitten. Graaf dan een plantgat zo groot als de kluit van de tuinplant. Meng vervolgens wat aanplantaarde door de aarde in het gat. Dit bevordert het aangroeiproces. Dompel de Hosta met pot en al even onder in een emmer water en verwijder daarna de pot. Zet dan de tuinplant in het plantgat en voeg omliggende aarde toe; druk de grond stevig met handen of voet aan. Geef meteen water en herhaal dit een aantal keren; zeker tijdens een droge periode.

Hoe moet u Hosta undulata 'Albomarginata' snoeien en onderhouden?

Hosta undulata 'Albomarginata' is een gemakkelijke tuinplant. Als de Hosta te groot wordt, kunt u in de winter met een scherpe schep een deel van de wortelstok afsteken. Indien gewenst kunt u dat deel op een andere plek in de grond zetten. Snoeien is niet nodig bij deze tuinplant. Wel kunt u de stengels met uitgebloeide bloemen afknippen. Verder geeft u in het voorjaar wat mest (organisch koemestkorrels of kunstmest). Van deze tuinplant kunt u zo jaren genieten!
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bladeren van de Hosta undulata 'Albomarginata' hebben een sierlijke crème-witte rand.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.