Menu
Geen producten gevonden

Jaarrond diepgroen: Carex foliosissima ‘Irish Green’

Jaarrond diepgroen: Carex foliosissima ‘Irish Green’

Dit siergras is altijd groener dan het gras bij de buren. Het is een ijzersterke bodembedekkende plant voor de halfschaduw of schaduw. Maak kennis met ‘Irish Green’.

Wat zijn de kenmerken van Carex foliosissima ‘Irish Green’?

Zo groen als de kleding op Saint Patrick’s Day. Die kleur moeten de naamgevers van deze plant in hun hoofd hebben gehad. En we kunnen dit alleen maar beamen. De diepgroene kleur van dit gras springt meteen in het oog en vormt het belangrijkste kenmerk. Carex foliosissima ‘Irish Green’ is een bodembedekkende tuinplant. De plant groeit aanvankelijk in polvorm maar breidt later uit en vormt dan een zode.  De bladeren zijn langwerpige en voor een siergras vrij breed. De uiteindelijk hoogte is ongeveer 30 tot 40 centimeter.

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

De tuinplant is vooral geschikt als vakbeplanting. Carex foliosissima ‘Irish Green’ zorgt voor een dicht tapijt, is wintergroen en zorgt zo het hele jaar door voor een groen accent in uw tuin. Solitair in de border of in een sierpot komt de plant echter ook goed tot zijn recht.

Het is een sterke tuinplant, die het goed doet op schaduwrijke plaatsen; ook in de rotstuin of in tuinen aan de kust. In april-mei bloeit ‘Irish Green’, ook wel ‘Zegge’ genaamd, met onopvallende bruingele aren. De plant is goed winterhard. Bij zeer strenge vorst bevriezen soms de punten van het blad maar deze kunt u gemakkelijk terugsnoeien in het voorjaar.

Hoe plant u Carex foliosissima ‘Irish Green’?

Geef Carex foliosissima ‘Irish Green’ een standplaats in de (half)schaduw. Iedere goed doorlaatbare bodem is geschikt. Tuinplantenwinkel levert deze tuinplant in pot. Standaard is dit een p9 (pot van 9 x 9 centimeter) maar een grotere versie van de plant is ook mogelijk. In beide gevallen adviseren wij zeven planten per vierkante meter als er van vakbeplanting sprake is. Planten in pot kunt u het hele jaar door planten.

Maak de grond eerst goed los, zorg dat er geen harde lagen meer in zitten. Bepaal vervolgens waar de tuinplanten ongeveer geplant moeten worden door ze op die plaats neer te leggen. Maak op die plaatsen plantgaten, die wat groter zijn dan de potjes. Doe in die gaten wat aanplantaarde om het aangroeien te bevorderen. Dompel daarna de planten met pot en al even in een emmer water. Verwijder daarna de potjes en plaats de tuinplanten in de gaten. Vul die verder op met omliggende aarde die u goed aandrukt. Geef na het planten flink water. Herhaal dit enkele keren bij droog weer.

Hoe moet u Carex foliosissima ‘Irish Green’ snoeien en onderhouden?

Dit siergras is wintergroen wat in principe betekent dat u het gras niet terug hoeft te snoeien. Door de vorst of verdroging kunnen de punten van het blad bruin kleuren, waardoor de plant een minder frisse indruk geeft. U kunt de ‘Irish Green’ dan het beste snoeien. Dit kan door de plant na de winter tot 10 cm boven de grond terug te knippen. In het voorjaar loopt het gras weer snel uit met frisgroene bladeren en staat de plant er weer gezond bij. Strooi als extraatje af en toe wat mest (bv. koemestkorrels of kunstmest); liefst tijdens een regenachtige periode, omdat de grond de mest dan snel op kan nemen.

Wat kunt u verwachten bij het kopen in onze webshop bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: het blad van de Carex 'Irish Green' heeft een diepgroene kleur.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Rania,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Carex 'Irish Green'.

  De Carex 'Irish Green' maakt uitlopers in de grond die een stukje buiten de huidige plant omhoog komen en daar een nieuwe pol vormen.

  Daarnaast kunt u de pol na een aantal jaar een keer uit de grond halen en verdelen in 2 of 3 delen (scheuren). Dit kunt u het beste in de najaars-/ winterperiode doen.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.