Menu
Geen producten gevonden

Kleinbloemige sering

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
Kleinbloemige sering

Kleinbloemige seringen zijn heerlijk geurend en blijven vaak compacter dan hun grote soortgenoten. Maak kennis met deze groep heesters.

Wat zijn de kenmerken van kleinbloemige sering?

Seringen zijn houtige gewassen en behoren dus tot de heesters of struiken. Dwergseringen hebben dezelfde eigenschappen als de grotere soorten zoals bijvoorbeeld de Syringa vulgaris, die zonder snoei meestal 3 tot soms wel 6 meter hoog kan worden en dus dan ook de nodige ruimte in de tuin opeist. Meest opvallend aan deze groep tuinplanten is de rijke bloei in voorjaar met vaak heerlijk geurende bloemen.

Kleinbloemige seringen of dwergseringen, zoals bijv. Syringa microphylla ‘Superba’ hebben een trage, compacte groeiwijze met veel kleinere bladeren( microphylla=kleinbladig). Deze soorten blijven ook zonder snoei aanzienlijk kleiner; een volwassen tuinplant wordt, afhankelijk van de soort, 125-175 cm hoog. Deze seringen zijn zeer geschikt voor de kleinere tuinen en voldoen ook uitstekend als kuipplant op het balkon of terras.

Kleinbloemige seringen staan het liefst in de zon of halfschaduw in een humusrijke, waterdoorlatende bodem. Seringen zijn goed winterhard en verliezen in de herfst hun bladeren. Op de site van Tuinplantenwinkel.nl staan verschillende variëteiten: Syringa ‘Josée’; Syringa meyeri ‘Palibin’; Syringa microphylla ‘Superba’. De Syringa ‘Palibin’ blijft het laagst en groeit het meest compact van alle soorten.

Hoe plant u kleinbloemige sering?

Wij leveren de seringen in een pot. Zo kunt u ze het gehele jaar kopen en planten; alleen niet planten als het vriest. Geef deze tuinplant een standplaats op een zonnige plek of in de halfschaduw.

Elke humusrijke grondsoort is geschikt. Voordat u gaat planten moet u de grond altijd eerst goed doorlatend maken. Er mogen geen harde lagen in zitten. Dan maakt u een plantgat, dat wat breder is dan de kluit, maar niet veel dieper dan de kluit hoog is. Meng potgrond of aanplantaarde door de aarde in het gat. Dompel voor het planten de sering met pot en al onder in een emmer met water. Verwijder daarna de pot. Indien nodig, uitstekende haarwortels verwijderen; even in de pot knijpen en de kluit eruit schudden. Plaats de kluit in het plantgat, vul op met grond en druk die goed met de voet aan. Houd de grond vochtig bij droogte.

Hoe moet u kleinbloemige sering snoeien en onderhouden?

Door de trage en compacte groeiwijze kan het snoeien van de dwergsering beperkt blijven tot vormsnoei: knip vorm verstorende en oude, uitgedroogde takken tot op de grond weg, zodat frisse, nieuwe scheuten meer licht en ruimte krijgen. Snoei uitgebloeide bloemen meteen weg; de kans op een tweede bloei in het najaar wordt dan groter en de compacte vorm blijft dan mooier. Eventuele wilde scheuten aan de voet van de tuinplant moeten ook weggeknipt worden. Snoeien kan het best in het voorjaar: bij te rigoureuze snoei zullen zich in het volgend voorjaar minder bloemen vormen; seringen bloeien namelijk op tweejarig hout. Geef de tuinplant na de snoei wat organische mest.

Wat kunt u verwachten bij het kopen in onze webshop bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Bij 99% van de bestellingen is dat onze eigen bezorgdienst. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemen van de Syringa meyeri 'Palibin' zijn een stuk kleiner dan bij de Syringa vulgaris en geven de struik een een natuurlijke (/wilde) uitstraling. Ze geuren wel net zo lekker!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.