Menu
Geen producten gevonden

Mooie bessen! De Skimmia japonica ‘Red Diamond’

Mooie bessen! De Skimmia japonica ‘Red Diamond’

Een van de mooiste wintergroene heesters met als extraatje ook nog een overvloed aan rode bessen. Maak kennis met deze skimmia.

Wat zijn de kenmerken van Skimmia japonica ‘Red Diamond’?

Skimmia japonica ‘Red Diamond’ is een zeer decoratieve groenblijvende tuinplant met glanzende, smalle, donkergroene bladeren met geurige witte bloemen in het voorjaar en rode bessen in het najaar en de winter. Vooral de combinatie van donkergroene stevige bladeren en rode bessen maakt de takken zeer gewild voor het maken van herfst- en kerststukjes.

Skimmia japonica ‘Red Diamond’ is eenhuizig: bloemen en bessen komen aan één plant. Daarom is deze traag groeiende tuinplant geschikt als solitair op uw balkon of terras, maar ook in de border en als vakbeplanting. Uiteindelijk wordt deze heester 120 cm hoog maar ze is geen snelle groeier.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Hoe plant u Skimmia japonica ‘Red Diamond’?

Skimmia japonica ‘Red Diamond’ wordt door Tuinplantenwinkel geleverd in een pot met een doorsnede van 19 cm en een hoogte van ongeveer 30 cm. Skimmia is van nature een bosplant en vraagt daarom een standplaats in de halfschaduw in een voedzame, goed waterdoorlatende, humusrijke, lichtzure bodem. Maak een plantgat dat wat groter is dan de pot, strooi flink wat turf in het gat en vermeng deze met de aarde. Dompel de Skimmia met pot en al in een emmer water, zodat de wortels zich goed volzuigen. Verwijder vervolgens de pot. Zet de plant in het gat, schep er de omliggende aarde bij en druk de plant met uw voet stevig aan. Geef bij droge weersomstandigheden de eerste weken af en toe wat extra water, vooral in het voorjaar en de zomer.

Hoe moet u Skimmia japonica ‘Red Diamond’ snoeien en onderhouden?

Zorg ervoor dat uw plant op het balkon of terras niet de hele dag in de zon staat: wit verkleurende bladranden zijn een goede aanwijzing voor teveel zon. Strooi af en toe weer turf rond de plant, omdat deze het best gedijt in een lichtzure, humusrijke grond. Geef de tuinplant in een pot regelmatig water en voeding. Zorg wel dat overtollig water door gaten in de bodem van de pot weg kan vloeien. Ook de Skimmia’s in de border waarderen extra turf rond de stam van de tuinplant. Als de bladeren lichter worden, is dit een seintje om de tuingrond met turf weer wat zuurder te maken. Geef ook wat extra vaste of vloeibare voeding bij de bloei in het voorjaar.

Snoeien hoeft bijna nooit, omdat de Skimmia japonica ‘Red Diamond’ een langzame groeier is. Snoeien kan het beste in april/mei. Houdt er wel rekening mee dat de struik dan een jaar wat minder bessen kan dragen. Om de compacte vorm van de tuinplant te behouden, kunt u toppen inkorten.

Skimmia japonica ‘Red Diamond’ kopen?

De Skimmia japonica ‘Red Diamond’ is een vaste waarde binnen het assortiment van Tuinplantenwinkel.nl. Deze Skimmia kunt u jaarrond in pot kopen. Omdat de plant in pot wordt geleverd kunt u de plant altijd kunt planten. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. Daarvoor hebben we een eigen bezorgdienst. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De rode bessen zorgen voor een kleurrijke struik in de winter. De groene knopjes vormen de bloemen voor het voorjaar en zullen uiteindelijk uitgroeien tot bessen.

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Joop,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Skimmia japonica 'Red Diamond'.

  De Skimmia japonica 'Red Diamond' is een éénhuizige Skimmia soort. Dat wil zeggen dat er aan dezelfde plant zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen komen, zodat er geen andere mannelijke Skimmia in de buurt van deze plant hoeft te staan om besjes te krijgen.

  Hij geeft ook wel besjes bij u, maar dus niet veel. Het is lastig om daar zo de exacte oorzaak voor te geven, maar meestal heeft het wel met de standplaats / weersomstandigheden te maken. De Skimmia japonica 'Red Diamond' elke Skimmia) vindt het niet fijn om in de zomer in de volle zon te staan. Daarnaast wortelt een Skimmia vrij ondiep. Als er dan een (warme) droge periode is, kan het zijn dat de Skimmia te weinig vocht tot zich kan nemen. Deze periodes komen in de zomer voor. Dat is juist het moment dat de plant zijn bessen aan het ontwikkelen is. Als de Skimmia het moeilijk heeft, dan heeft hij alle energie nodig om te overleven en zal hij minder groeien en ook minder besjes ontwikkelen.

  We hebben nu 3 jaar achter elkaar een extreem hete en droge zomer gehad. Gaf de Skimmia daarvoor wel meer besjes? Als dat zo is, dan zou het daarmee te maken kunnen hebben.

  U kunt natuurlijk altijd een keer wat turf rondom de voet van de Skimmia strooien en hem een paar keer wat voeding geven in het voorjaar. Dat is altijd goed.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. joop volkering joop volkering

  ik hebt een mooie skimmia van een meter hoog bloeit in het voorjaar uitbundig met witte bloemen maar met tien rode besjes is het op.

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste A. Meijer,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Skimmia japonica 'Red Diamond'.

  Een Skimmia staat graag op een humusrijke, lichtzure grond. Als de plant goed groeit komt het vast een keer goed. We horen soms dat het kan zijn dat een Skimmia minder bloemen maakt als hij het te goed naar zijn zin heeft. Ons advies is om de plant geen mest te geven. Strooi eventueel een laag tuinturf rondom de voet van de plant voor de juiste zuurtegraad van de grond.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. A.Meijer A.Meijer

  voor het tweede jaar heeft mijn skimmia geen bloemen dus ook geen rode bessen, wat doe ik verkeerd? Hij staat op een plek met zon en schaduw.

 5. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  De bessen van een skimmia vallen ieder jaar af om plaats te maken voor nieuwe bessen. Als het de oude (nu rood gekleurde) bessen betreft hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Meestal gebeurd dit in het voorjaar. Als de skimmia ook haar nieuwe groene bessen laat vallen dan heeft de plant misschien last van droogte. Controleer dan even met een vinger of de kluit nog vochtig is. Geef eventueel wat extra water bij. Veel succes!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.