Menu
Geen producten gevonden

Photinia fraseri ‘Red Robin’

Photinia fraseri ‘Red Robin’

In het voorjaar loopt deze plant uit met prachtige rode bladeren. De Photinia fraseri ‘Red Robin’ is een opvallende wintergroene struik of (lei)boom met vele toepassingen en jaarrond een aantrekkelijke uitstraling.

Wat zijn de kenmerken van Photinia fraseri ‘Red Robin’?

Van nature komt de Photinia uit delen van Azië, maar inmiddels is deze plant over de hele wereld terug te vinden. Meest populair is de Photinia fraseri ‘Red Robin’. Deze plant heeft prachtige roodgekleurd blad en een witte bloesem in het voorjaar.

Bekijk ons aanbod photiniastruiken en bestel direct

De toepassingen van deze wintergroene tuinplant lijken eindeloos. Photinia is verkrijgbaar als bolboompje op stam in verschillende lengtes, als leiboom, als struik in verschillende hoogtes en is als kleine struik als haagplant te gebruiken.

Bekijk ons aanbod Lei-Photinia en bestel direct

In het voorjaar loopt deze tuinplant uit met helder bruinrood blad, dat later donkergroen kleurt en in de herfst bordeauxrode topbladeren krijgt. De glansmispel op stam heeft een ronde bossige kroon, die later als de takken gaan doorhangen makkelijk te snoeien is. De leerachtige bladeren zijn glanzend en weerkaatsen het zonlicht. Rekening houdend met het snoeimoment zal de ‘Red Robin’ gaan bloeien met grote schermen met witte bloemetjes, waar later stevige rode bessen, die later zwart kleuren, uit ontstaan. Deze tuinplant trek bijen, hommels, vlinders en vogels aan. Aan de standplaats worden geen eisen gesteld; kan in de zon en in de schaduw staan en is geschikt voor parken, begraafplaatsen, grote en kleine tuinen en in een pot op het terras en balkon of in de patiotuin. De roodverkleuring van het nieuwe blad is wel het meest intens op een zonnige standplaats.

Hoe plant u Photinia fraseri ‘Red Robin’?

De Photinia is goed winterhard, maar kan bij zeer strenge vorst (kouder dan -15 graden Celsius) schade oplopen aan het blad. Het is daarom het beste om deze tuinplant te planten op een wat beschutte standplaats uit de oostenwind. De kans op vorstschade aan het blad en wortels is dan een stuk kleiner.

De plant groeit op elke normale tot lichtzure en goed doorlatende tot iets vochtige grond. Maak de grond eerst goed los, doorlaatbaar. Graaf een plantgat dat iets breder en niet veel dieper dan de kluit van de plant is. Meng wat tuinturf door de aarde van het plantgat en voeg alvast wat water toe. Als u de plant in een pot wilt planten gebruikt u het beste universele potgrond.

Dompel de plant voor het planten met pot en al even onder in een emmer water zodat de kluit zich goed volzuigt met water. Verwijder daarna de pot voorzichtig. Zet vervolgens de tuinplant in het gat en voeg omliggende aarde toe om het gat verder op te vullen. Druk de grond stevig aan met uw handen of voet.

Tot slot geeft u nogmaals flink water. Herhaal het watergeven bij aanhoudende droogte.

Hoe moet u Photinia fraseri ‘Red Robin’ snoeien en onderhouden?

Glansmispel laat zich makkelijk snoeien. De plant wordt er alleen maar mooier van met zijn nieuwe rood gekleurde scheuten. Het is mogelijk om er een lage heg van zon 40 á 50 cm mee te vormen.

Het is een zuurminnende plant. Voor een goede groei kunt u ieder jaar of elke 2 jaar wat turfstrooisel aanbrengen rondom de voet van de planten. We raden aan om tijdens de winter een laag afgevallen bladeren rond de voet van de plant te laten liggen of aan te brengen. Dit beschermd de voet van de plant in het geval er een strenge winter optreed.

Photinia fraseri ‘Red Robin’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: Het nieuwe blad van de Photinia heeft altijd een rode kleur voordat het terug groen verkleurt. Ook na een snoeibeurt kleurt de gehele struik of boom prachtig rood.

Bekijk ons aanbod photiniastruiken en bestel direct

Reacties

 1. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Leonie,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Photinia fraseri 'Red Robin'.

  Dat is vreemd. Zag de Photinia er verder nog wel gezond uit afgelopen jaar, of was hij al een tijdje minder vol? Het enige dat ik kan bedenken wat eventueel de oorzaak zou kunnen zijn, is dat de larve van de Taxuskever aan de wortels van de Photinia gegeten hebben. Deze larve komt voornamelijk voor bij Taxusplanten, maar kan ook bij andere soorten planten schade aanbrengen. Als deze het zou zijn, dan zie je witte larven (ongeveer 1 cm groot) rondom de kluit van de plant in de grond zitten.

  Als het dat niet is, dan is het echt gissen naar de oorzaak hiervan.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 2. Leonie Leonie

  Onze Photinia fraseri red Robin (ca 200cm hoog, staat er sinds jaar of 6 ) stond na een fikse storm scheef, hoewel hij wel beschut stond. Eerst dachten we dat hij was omgetrokken, maar toen we hem recht wilden zetten, bleek de wortel helemaal kaal te zijn... We trokken hem er met een hand uit

 3. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Sander,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Photinia fraseri 'Red Robin.

  Water geven, water geven, water geven!

  De plant staat te droog. Waarschijnlijk is de kluit van de plant in de kern uitgedroogd. Om die weer vochtig te krijgen, moet u één keer heel erg veel water geven. De grond rondom de kuit moet verzadigd zijn met water. Dan kan de kluit zich langzaam weer volzuigen met water.

  Leg de tuinslang bij de plant en laat deze zeker een kwartier langzaam lopen.

  Daarna weer doorgaan met normaal water geven, zolang de warme en droge periode aanhoudt, dan moet het goedkomen met de Photinia.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 4. Sander van Houten Sander van Houten

  Onze red robin hangt helemaal slap, wat kunne we eraan doen? Groet, Sander

 5. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Marloes,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Photinia fraseri 'Red Robin'.

  U kunt de glansmispel gewoon aanplanten in deze tijd van het jaar u hoeft niet te wachten de bomen staan in pot en verplanten kan prima met aangroei garantie.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 6. Marloes Marloes

  Kan ik nu nog een glansmispel leiboom planten in de tuin? Of kan ik beter wachten tot oktober?

 7. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Lilian,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Photinia fraseri 'Red Robin'.

  U mag de plant best hard terug knippen op de kale takken hij zal daar toch weer nieuwe scheuten maken en weer blad gaan vormen . Een Photinia is een ijzersterke plant die goed tegen snoei kan. We geven er geen garantie op maar we hebben nog niet mee gemaakt dat het niet gelukt is.

  Succes met snoeien.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 8. Lilian sinnecker Lilian sinnecker

  Mag het boompje Red Rubin ( glansmispel) die nu in bloei staat nog flink terug gesnoeid worden? De boom heeft n.m alleen nog blad aan het einde van de takken. Binnenin is het kaal.
  Ik hoor het graag van u want ik kom er niet echt achter of de boom nu nog flink gesnoeid mag worden.
  Met vriendelijke groeten, lilian

 9. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Inge,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Photinia fraseri 'Red Robin'.

  U mag de Photinia echt flink terug knotten hij zal weer uitschieten op de kale takken en weer herstellen. Garantie geven we niet maar we hebben nog nooit gezien dat het niet zou lukken. U mag dat in deze maand mei gewoon doen dan herstelt hij het snelste.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 10. Inge Teunissen Inge Teunissen

  Kan ik mijn Red Robin op stam zo ver terugsnoeien dat er geen blad meer aan zit? Zeg maar een soort van knotten maar dan anders. De boom is veel te hoog geworden.
  Zo ja, wanneer kan ik dat het beste doen? Eind maart zo ongeveer?
  Alvast hartelijk dank voor uw reactie.
  Inge Teunissen

 11. Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl Klantenservice Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Daniel,

  Bedankt voor uw vraag in ons blogbericht over de Photinia fraseri 'Red Robin'.

  De grootte van de Photinia op stam is goed zelf te bepalen. U kunt de Photinia namelijk zeer goed snoeien. Meestal snoeit men de boom in een bolvorm. Van nature groeit de Photinia 'Red Robin' uit tot een ei-vormige kroon en wordt hij maximaal 4 of 5 meter hoog.

  Met vriendelijke groet,
  Team Tuinplantenwinkel.nl

 12. Daniel van Rij Daniel van Rij

  Mijn vraag = Hoe hoog wordt / kan een Red Robin bol boompje worden ??
  Groet D van Rij

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.