Menu
Geen producten gevonden

Siergras Festuca gautieri

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Siergrassen
  • 0
Siergras Festuca gautieri

De compacte groeiwijze van dit siergras spreekt tot de verbeelding. Het grasje is echter niet altijd een succes in de tuin, lees hier over de kenmerken, hoe u dit siergras het beste aanplant en hoe u deze plant het beste onderhoud.

Wat zijn de kenmerken van Festuca gautieri?

Festuca gautieri wordt ook wel ‘Schapengras’ of ‘Zwenkgras’ genoemd. Het is een van de meest compacte siergrassen in het assortiment. Het gras vormt compact pollen met vrij stevige bladeren. Van de bloei moet deze soort het niet hebben, de bleekgroene aren komen nauwelijks boven het loof uit. De polvormige groeiwijze is zeer karakteristiek en past bij uitstek in tuinen met een Mediterrane of Japanse sfeer.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Naast de gewone botanische soort is er de ‘Pic Carlit’-variant. Deze variëteit heeft wat stugger blad en blijft nog iets lager dan zijn ouders. De tuinplant vormt compacte lage pollen van ongeveer 15 cm hoog; heeft een bossige groeiwijze. Het is een ideale tuinplant voor de rotstuin, maar ook in combinatie met andere vaste planten in de border van de tuin of als vakbeplanting komt dit siergras tot zijn recht. De grond moet echter niet te vochtig zijn want dan bestaat de kans op verrotting.

Tuinplantenwinkel adviseert dan 7 planten per vierkante meter. De tuinplant is groenblijvend; ook in de winter dus een groen accent in de tuin. Als u geen tuin heeft, maar wel een balkon of terras kunt u een enkele pol in een sierpot zetten.

Hoe plant u Festuca gautieri?

Geef deze tuinplant een zonnige standplaats. Elke bodem is in principe geschikt, mits deze humusrijk en goed doorlaatbaar is. Op nattere gronden heeft deze plant het moeilijker. Wanneer er meer planten bij elkaar gezet worden, is het belangrijk dat elke pol de ruimte krijgt en uit kan groeien. Op termijn groeien ze dan naar elkaar toe en ontstaat er een groen graspollentapijt.

Maak voordat u gaat planten de aarde goed los en verrijk deze met wat aanplantgrond of potgrond. Als u gaat planten, legt u de planten eerst op de plek die u in gedachten heeft. Op die plaats maakt u vervolgens de plantgaten die net iets groter zijn dan de potjes. Dompel de plantjes met pot en al even onder in een emmer water en verwijder daarna de potjes. Nu kunnen ze geplant worden. Vul de plantgaten verder op met omliggende aarde en druk die goed aan. Geef tenslotte wat water en zorg in het begin dat de nieuwe tuinplanten niet uitdrogen.

Hoe moet ik deze tuinplant snoeien en onderhouden?

De Festuca gautieri een gemakkelijke tuinplant die weinig onderhoud nodig heeft. Verwijder in het voorjaar dorre bladeren uit het siergras. U kunt het gras ook licht trimmen zodat de vorming van nieuw blad wordt gestimuleerd. Dat houdt de Festuca gautieri mooi fris en jong. Zwenkgras heeft weinig extra voeding nodig.

Het kan voorkomen dat de pollen niet allemaal even fris groen zijn en even hard groeien. Omdat de plant maar een compact wortelgestel heeft is er vaak onderling verschil te zien. Dit is niet erg en kan moeilijk worden voorkomen. Kleine verschillen in de waterhuishouding, voeding of structuur van de aarde zijn hiervan de oorzaak.

Festuca gautieri kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De Festuca gautieri vormt compacte pollen die bestaan uit korte stevige blaadjes.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.