Menu
Geen producten gevonden

Thuja plicata ‘Excelsa’ of reuzenlevensboom als haagconifeer

Thuja plicata ‘Excelsa’ of reuzenlevensboom als haagconifeer

De thuja is klassieke haagplant. De Excelsa heeft een extra donkere kleur in de zomer. De schubben glanzen in de zon. Zowel in de winter als in de zomer kunt u genieten van een potdichte haag.

Wat zijn de kenmerken van Thuja plicata ‘Excelsa’?

De Thuja plicata ‘Excelsa’ is een sterke en gemakkelijke haagplant. Als haagplant groeit de Excelse snel dicht. Verder is hij groenblijvend en winterhard. De groei is van nature kegelvormig. Solitaire planten kunnen wel 10 meter hoog worden. Thuja’s behoren tot het geslacht van de naaldbomen. De ‘Excelsa’ stamt af van de ‘Occidentalis groep’ die vooral voorkomt in Canada en de Verenigde Staten. Daar werd het zachte hout voor veel doeleinden toegepast. Er werden bijvoorbeeld kisten en palen voor rails van gemaakt. De inwoners van Canada gebruikten de naalden van Thuja occidentalis (Oost-witte ceder) om thee van te zetten. De thee hielp tegen scheurbuik. Ook werden er van het hout bijenkorven gemaakt.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Waar plant u de Thuja plicata?

Thuja plicata kan in vrijwel elke humusrijke grond goed groeien. Zowel in de zon als in de schaduw voelt de Excelsa zich prima thuis. Thuja groeien het beste op doorlatende grond. In natte kleigronden voelt de Thuja zich minder thuis.

Hoe plant u Thuja plicata ‘Excelsa’?

De Thuja’s worden door ons meestal geleverd met een gaaslap rond de kluit. Plaats de plant in het plantgat en knip daarna de gaaslap aan de geknoopte bovenzijde los. Laat de gaaslap verder rond de kluit zitten. De kluit kan namelijk uiteen vallen als u de gaaslap helemaal verwijdert. Voor u gaat planten adviseren wij van Tuinplantenwinkel.nl om de grond te bewerken en te bemesten. De Reuzenboom houdt niet van natte voeten; de grond moet goed doorlatend zijn.

Maak de grond goed los met een scherpe schop. Doorbreek ook harde lagen op grotere diepte. Werk een goede aanplantaarde door de bovenlaag of meng deze met de bestaande grond in het plantgat. Plant niet te diep. Niet dieper dan de kluit hoog is. Plaats de plant in het midden van het plantgat, vul rondom aan met grond en druk goed aan met de hak van je voet. Werk rondom af met een hark en geef bij droogte water. Licht vochtig is voldoende. We adviseren twee thuja’s per strekkende meter. Als solitair geeft u de coniferen meer ruimte.

Wat voor onderhoud heeft Thuja plicata ‘Excelsa’ nodig?

Wanneer u de Thuja plicata ‘Excelsa’ een compact uiterlijk wilt geven, snoeit u de tuinplant twee maal per jaar. Dat is niet moeilijk bij deze thuja. De conifeer is gemakkelijk met een heggenschaar te bewerken en kan teruggesnoeid worden tot iedere gewenste hoogte. De eerste snoei vindt het beste plaats aan het einde van juni. Probeer snoei te vermijden bij zonnig en warm weer. Snoeien in de avonduren is ook prima. Dit voorkomt brandschade bij de pas afgeknipte twijgen.

Kopen in onze webshop bij www.Tuinplantenwinkel.nl.

Behalve de Thuja plicata ‘Excelsa’ verkopen wij ook nog andere variëteiten. De uit dezelfde familie afkomstige ‘Martin’ heeft een iets meer opgaande groei en groeit van nature iets compacter.

Behalve de Thuja plicata ‘Excelsa’ verkopen wij ook nog andere variëteiten. De uit dezelfde familie afkomstige ‘Martin’ heeft een iets meer opgaande groei en groeit van nature iets compacter.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.