Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle fruitbomen

Er gaat niets boven fruit uit eigen tuin. Voor een fruitboom is bijna elke tuin wel geschikt. Wij verkopen op Tuinplantenwinkel.nl een groot assortiment fruitbomen in allerlei maten, soorten en variëteiten. Om u wegwijs te maken in het enorme aanbod geven we hier een beknopt overzicht.

 

Een fruitboom kunt u kopen in veel verschillende maatvoeringen. De maatvoering bepaalt de groeiwijze en ook de uiteindelijke hoogte van de boom (alhoewel dit voor een groot deel kan worden gestuurd met snoeien). Van klein naar groot heeft u de keuze uit Patio fruitbomen, Laagstam fruitbomen, Halfstam fruitbomen en Hoogstam fruitbomen. Het verschil zit in het punt waarop de vertakking begint.

 

Patio en laagstam fruitbomen hebben een korte stam waarbij de vertakking vaak al begint op een hoogte tussen de 30 en 50 centimeter. Om die reden wordt een laagstam fruitboom ook wel een struik genoemd. Bij een halfstam fruitboom begint de vertakking tussen de 90 en 120 centimeter en bij een hoogstam fruitboom begint de vertakking op een hoogte van ongeveer 180 centimeter. Naast deze formaten zijn er ook zuilfruitbomen. Dit zijn fruitbomen met een erg slanke en compacte groei.

Fruitbomen kunnen ook geleid worden tegen een rek, stelling of muur. Daarvoor vindt u bij Tuinplantenwinkel.nl voorgeleide fruitbomen. Lei-fruitbomen zijn er ook in laagstam en halfstam formaat. Daarnaast vindt u enkele hoogstam leifruitbomen. Heel mooi is bijvoorbeeld een leifruitboom tegen een warme muur. Dit kan met peren, appels en pruimen.

Fruitbomen bekijken in soorten en maten

Op deze pagina vindt u ons hele assortiment fruitbomen bij elkaar. Als u liever zoekt op het formaat fruitboom kunt u deze pagina bekijken. Naast het formaat kunt u kiezen uit veel verschillende soorten fruitbomen. Zoekt u liever op soort fruitboom (appel, peer, kers, pruim en bijvoorbeeld perzik) dan kunt u deze pagina bekijken.

Elke soort fruitboom kent veel verschillende variëteiten of rassen. Bij appels zijn dat bijvoorbeeld de ‘Elstar’ en ‘Jonagold’. Iedere variëteit verschilt van smaak en rijptijd. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er zelfbestuivende en niet-zelfbestuivende variëteiten zijn. Als u één fruitboom wilt planten kiest u het beste voor een zelfbestuivende variëteit; dat geeft in dat geval de beste garantie op vruchtvorming.

Fruitbomen planten

Alle fruitbomen van Tuinplantenwinkel.nl worden geleverd in pot. Deze zijn het hele jaar door te planten behalve bij vorst in de grond. Bij het aanplanten raden wij aan om de aarde in het plantgat te verbeteren met aanplantgrond. Deze kunt u samen met de fruitboom kopen in de webshop. Voor uitgebreide plantinstructies over het aanplanten van (fruit)bomen kunt u deze pagina bekijken.

Alle fruitbomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.