Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over ilex aquifolium

De bekendste hulstsoort is deze Ilex aquifolium of gewone hulst. Het blad van de meeste soorten heeft een getande vorm, maar er zijn ook soorten geselecteerd waarbij de stekels nagenoeg ontbreken. Hulst laat zich prima gebruiken in haagvorm. De wintergroene struik laat zich uitstekend snoeien. Door het snoeien raakt de plant steeds voller vertakt en ontstaat een ondoordringbare haag. Soms letterlijk vanwege de getande bladeren.

Vrouwelijke en zelfbestuivende soorten zijn besdragend en sieren de winter met rood-gekleurde vruchten. Mannelijke planten zijn nodig voor de bestuiving van vrouwelijke planten maar geven geen bessen.

Hulst is groenblijvend in de winter en zeer winterhard. Het is de enige van oorsprong bladhoudende boom in de Lage Landen. Het enige aandachtspunt is de relatief trage groei t.o.v. bijvoorbeeld de laurierhaag of haagconifeer.

Ilex meservaea versus Ilex aquifolium

Naast de aquifolium vindt u ook de ilex meservaea op deze pagina. Deze heester kent dezelfde eigenschappen als de aquifolium soorten en is ook zeer geschikt als haag. De plant heeft opvallend donkergekleurde twijgen; vooral in de wintermaanden. De plant wordt daarom ook wel de blauwe hulst genoemd. Ilex ‘Blue Prince’ is de mannelijke variant en ‘Blue Angel’ de vrouwelijke versie.

Gewone hulst planten

Een hulsthaag kunt u zowel in de zon als in de schaduw plaatsen. Op een doorlatende grond groeit deze haagplant het beste. Voor een zwaardere kleigrond raden we de Ilex af. Deze hulst is wel goed bestand tegen zilte lucht maar staat het liefst wel op een beschut deel van de tuin met weinig wind.

Maak de aarde vooraf goed los en graaf vervolgens een ruim plantgat of sleuf. Vermeng hierin een goede hoeveelheid aanplantgrond; deze bevordert de aangroei van deze tuinplant. Ook de aanplantgrond bestelt u gemakkelijk online bij Tuinplantenwinkel.nl

De grootte van de plant bij aanschaf bepaalt het benodigde aantal per strekkende meter haag. Dit aantal vindt u gemakkelijk terug op de productpagina onder specificaties en als afbeelding bij het product.

Ilex aquifolium kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Het is het hele jaar door mogelijk om Ilex planten te kopen en te planten. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment planten in pot en met kluit. Potgekweekte planten kunt u altijd planten. Planten met kluit komen uit de volle grond en zijn alleen te planten tussen medio oktober en medio april. Deze periode is afhankelijk van het weer en kan daardoor afwijken. U kunt hiervoor de site in de gaten houden of contact met ons opnemen over de mogelijkheden.

Ilex aquifolium

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.