Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle boerenhortensia

Maar weinig planten worden zoveel toegepast als deze boerenhortensia. De herkenbare bloemvorm in blauw, roze, rood of wit is in de zomer niet te missen. De heesters bloeien de hele zomer vanaf eind juni tot aan september. Er zijn soorten met bolvormige en schermvormige bloemen. De bolvorm is het meest bekend en wordt ook het meeste toegepast.

Op den duur worden de meeste hortensiastruiken tussen één en anderhalve meter hoog. Er zijn echter ook soorten die klein blijven. De Latijnse naam van deze groep planten is Hydrangea macrophylla. De naam hydrangea verwijst naar water (Hydro) en dat heeft een reden. De plant is namelijk een echte liefhebber van water. Vooral in de zomer is water belangrijk. Zorg dus voor een goede vochthoudende bodem en geef genoeg water indien nodig. Vooral in potten is dit belangrijk.

Soorten boerenhortensia bij Tuinplantenwinkel.nl

Buiten de onderverdeling in bolvormige en schermbloemige bloemen zijn er nog een aantal belangrijke groepen te onderscheiden. De selectie onder dwerghortensia’s bevat een aantal soorten die niet hoger wordt dan 60 centimeter. De beperkte hoogte maakt ze erg geschikt voor smalle borders en kleinere tuinen maar ook voor potten.

De Magical-hortensia’s blinken uit in ijzersterke bloemvormen die bovendien prachtig verkleuren gedurende de zomer en het najaar. De opvallend harde bloemblaadjes maken deze soorten ook prima geschikt als snijbloem of, als gedroogde bloem, ter decoratie.

Naast deze soorten zijn er ook doorbloeiende soorten die bekend staan als de Endless-summer hortensia en de Forever-&-Ever hortensia.

Hortensia kopen en verzorgen

Hortensia houden naast water van een goede verzorging en de juiste standplaats. Bij roze en blauwe hortensia’s kan de kleur van de bloem veranderen of anders uitkomen dan u verwacht. Dit heeft te maken met de bodem. Op een bodem met een lage pH en voldoende ijzer kleuren de bloemen van blauwe en roze soorten meer blauw. Op een bodem met een hogere pH en minder ijzer is dat andersom. Als u een blauwbloemige soort koopt raden we aan om bij het planten tuinturf te gebruiken. Deze vermengt u met de aarde in het plantgat.

Alle boerenhortensia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.