Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle vlinderstruiken

Waar ze vandaan komen is soms een raadsel maar deze struiken werken als een magneet voor vlinders. Vanaf het moment dat de plant tot bloei komt zijn ze erbij. Net zoals hommels, honingbijen en wilde bijen die zich tegoed doen aan de heerlijke nectar. Al die drukte levert een levendig schouwspel op. Ook wij kunnen de zoetigheid goed waarnemen; de bloemen geuren namelijk heerlijk wanneer u ze dicht bij de neus houdt.

Vlinderstruiken zijn echte zonliefhebbers. Voor wat betreft de grond zijn ze een stuk minder kieskeurig mits deze maar niet te nat is. De Latijnse naam is Buddleja. Buddleja davidii is de belangrijkste groep vlinderstruiken. De meeste soorten van deze groep groeien uit tot struiken van anderhalf tot 2 meter hoog. Door veredelaars zijn de laatste jaren veel dwergsoorten op de markt gebracht met een veel compactere bloei. Deze zijn te herkennen aan namen als Chip, Buzz en Free-Petite. In ons assortiment vindt u verschillende telgen van de Chip-serie vlinderstruiken.

Vlinderstruiken verzorgen en snoeien

Voor een rijke bloei en gezonde struik is het belangrijk om deze tuinplant ieder jaar goed te snoeien. Dit is vrij eenvoudig omdat u alle takken weg kunt knippen op één hoogte. Bij de Buddleja davidii en weyeriana soorten knipt u alle takken terug tot een hoogte van ongeveer 50 centimeter boven de grond. Bij de dwergvormen is een hoogte van ongeveer 30 centimeter prima. Het snoeien vindt plaats aan het einde van de winter of begin voorjaar. De kans op strenge vorst is dan grotendeels geweken. Als u de struik voor de winter al terugsnoeit bestaat namelijk de kans op bevriezing.

Na de snoei loopt de plant eenvoudig uit. U kunt de plant eventueel voorzien van een extra gift meststoffen.  Als u niet zou snoeien kunnen de grote struiken een hoogte bereiken van meer dan drie meter. De struik verwildert bovendien en wordt onderin vrij kaal. Ook de bloei neemt af.

Vlinderstruiken bij Tuinplantenwinkel.nl

Onze vlinderstruiken worden altijd in pot geleverd. Dit houdt in dat u de tuinplant het hele jaar door kunt kopen en aanplanten. De Buddleja wordt na het plaatsen van de bestelling binnen de aangegeven levertijd bij u thuisbezorgd. Dit gebeurd door een gespecialiseerde bezorgdienst.

Alle vlinderstruiken

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.