Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf Green'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Skimmia (Mannelijk)
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm
Beschrijving

Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf Green' of Skimmia - Informatie:

Net zoals bij de Godrie's Dwarf, is ook dit een dwergvariant van de Skimmia. Waar de soort rode bloemknoppen krijgt, blijven de knoppen van deze Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf Green' wit/groen van kleur. Gecombineerd in kleine groepen met de rode knoppen van de Godrie's Dwarf' geeft dit een prachtig gevarieerd beeld. Ook met andere groenblijvende lage tuinplanten met rode accenten zoals bij voorbeeld Nandina of Leucothoe vormt deze Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf Green' een goede combinatie. Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf Green' is een mannelijke Skimmia en kan de vrouwelijke soorten bestuiven, waardoor die bessen gaan dragen. Deze mannelijke Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf Green' draagt geen bessen. In het voorjaar komen de bloemknoppen open en komen er witte geurende bloemen aan de tuinplant. 

 

Standplaats:

Bij voorkeur staat Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf Green' op een beschutte plaats buiten de volle zon (teveel zonlicht verbleekt de bladeren) in een humusrijke, vochtige, iets zurige bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf Green' houdt van een wat zuurder leefmilieu. Dit kunt u hem geven door bij aanplant tuinturf te gebruiken. Om de lagere ph-waarde op peil te houden, kunt u elk jaar een turf strooien rondom de voet van de Skimmia. Tip: De Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf Green' is ook prima te gebruiken in bloembakken. Gebruik dan geen turf, maar potgrond. De Skimmia japonica 'Godrie's Dwarf Green' | Skimmia (Mannelijk) koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.