Menu
Geen producten gevonden

Hortensia ‘Annabelle’ online kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Hortensia ‘Annabelle’ online kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Iedereen kent deze tuinplant. Moeilijk te missen vanwege de grote crèmewitte bloemhoofden in de zomer. Lees hier hoe u deze hortensia het beste toepast.

Wat zijn de kenmerken van hortensia ‘Annabelle’?

Hydrangea arborescens 'Annabelle' is een zeer aantrekkelijke plant om op schaduwrijke plekken in uw tuin te plaatsen. De volle en bolle bloemtuilen kunnen erg groot worden en vallen enorm op. De bloemkleur is roomwit en ze verkleuren gaandeweg het seizoen naar lichtgroen. De soort komt van oorsprong uit het oosten van de Verenigde Staten van Amerika. Ook hier is het een goed winterharde tuinplant gebleken.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Waar en hoe plant ik de Annabelle hortensia?

De plant vraagt een koel en vochtig klimaat. Schaduwrijk dus. Ook de grond moet vochtig, goed doorlatend en voedzaam zijn. Staat de plant pal in de zon met een droge grond aan de wortels dan zal de plant snel terug vallen. Hortensia 'Annabelle' is verder een gemakkelijke plant. Ze heeft nauwelijks last van ongedierte en schimmels.

De enorme bloemkoppen kunnen in combinatie met zware regenval en wind wel plat gaan liggen. Daarom staat de Hydrangea ‘Annabelle’ het liefst iets beschut of tussen planten in die steun geven. Er is naast de gewone Annabelle ook een verbeterd type verkrijgbaar die minder last heeft van omvallen bloemstengels. Dit is de Hydrangrea arborescens ‘Invincibelle’ of Strong Annabelle. In het geval van een open plaats zonder steunpunten kiest u beter voor deze versie van de plant. De bloemschermen zijn even groot en indrukwekkend.

Hoe snoei ik de hortensia ‘Annabelle’?

Het snoeien van Hortensia 'Annabelle' is een eenvoudig klusje. Doe dit altijd na de winter, eind maart. Het geeft in de winter namelijk een fraai effect als er sneeuw of aangevroren mist op de oude bloemtuilen ligt. Knip alle oude takken op tien centimeter boven de grond af. Hele dunne takjes of dode takken knipt u helemaal tot aan de grond af. Dit zorgt er dan voor dat alle groeikracht naar de goed ontwikkelde knoppen van de 'Annabelle' gaan. Op deze wijze maakt de plant krachtige nieuwe scheuten. Na de snoei is het verstandig om een goede compost rond de plant aan te brengen. Dan houdt u het vocht- en voedselhoudend vermogen van de grond goed op peil.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.