Menu
Geen producten gevonden

Pluimen vol vlinders met de Buddleja davidii 'Pink Delight'

Pluimen vol vlinders met de Buddleja davidii 'Pink Delight'

Roze pluimen vol vlinders sieren deze vlinderstruik de hele zomer. Lees hier over alle kenmerken en onderhoudstips van de Pink Delight.

Wat zijn de kenmerken van Buddleja davidii 'Pink Delight'?

Buddleja davidii 'Pink Delight' bloeit met opvallend grote, roze bloempluimen gevormd door kleine bloemetjes met een oranje hart, die heerlijk ruiken. Deze tuinplant heeft een lange bloeitijd van juni tot september. In die periode trekt de struik veel vlinders aan, wat een vrolijk gezicht is. Het blad heeft een grijsgroene kleur. Een deel van het blad blijft in de winter aan de plant hangen. Het is een winterharde struik, die voor elke tuin geschikt is. Het is belangrijk om de struik ieder jaar te snoeien voor een zo rijk mogelijke bloei. Lees hier alles over onder het kopje snoeien en onderhoud.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct
 

Hoe plant u Buddleja davidii 'Pink Delight'?

Geef Buddleja davidii 'Pink Delight' een warme zonnige standplaats in een liefst droge bodem. Verder worden er aan de bodem weinig eisen gesteld. De struik doet het ook prima in de kustgebieden op de zanderige gronden. Tuinplantenwinkel.nl biedt in het assortiment twee verschillende maatvoeringen aan. Afhankelijk van het budget kunt u een keuze maken. Vlinderstruiken groeien erg snel. De “XL-serie” uitvoering is een al wat robuustere struik en geschikt voor de klant die meteen al een wat groter exemplaar wenst.

Voor het planten moet de grond eerst goed doorlatend gemaakt worden; er mogen geen harde lagen inzitten. De struik houdt beslist niet van natte grond. Na het graven van een plantgat (iets groter dan de kluit), kunt u wat aanplantaarde in het gat doen. Dat bevordert het aangroeiproces. Dompel de tuinplant met pot en al even in een emmer water, zodat de wortels zich goed volzuigen. Dan verwijdert u de pot en zet de struik in het plantgat. Met een schep vult u het gat op met de omliggende aarde, die u daarna met de voet goed aandrukt.

Hoe moet u Buddleja davidii 'Pink Delight' snoeien en onderhouden?

Het is belangrijk om de Buddleja davidii 'Pink Delight' te snoeien. Dit bevordert de groei en de bloei. De struik bloeit namelijk op eenjarig hout (nieuwe takken). Wanneer er niet gesnoeid wordt, vormen zich steeds hoger in de struik de nieuwe takken en zitten de bloemen dus ook steeds hoger. De bloemen blijven dan tevens kleiner. Het advies is dus om de struik flink terug te snoeien, tot op een halve meter van de grond. Dit doet u het beste met een scherpe snoeischaar. Het snoeien moet na de winter in maart-april gebeuren als de kans op matige/strenge vorst flink afneemt. Snoeien voor de winter kan leiden tot bevriezing van de plant.

Naast de snoei in het voorjaar kunt u verder de uitgebloeide bloemen in de zomer wegknippen, om verdere bloei te stimuleren. Laat eventueel de laatste pluimen in de winter aan de tuinplant zitten. Deze zitten vol zaden waar kleine vogels dol op zijn. Bovendien zorgen de pluimen voor een aardig wintersilhouet.

Wat kunt u verwachten bij het kopen in onze webshop bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Binnen 2 tot 4 dagen wordt de bestelling geleverd. Tevens krijgt u bij ons aangroeigarantie.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De bloemen van de vlinderstruik staan in compacte pluimen met honderden bijeen. De bloemen geuren heerlijk en zitten vol met nectar voor bijen, hommels en natuurlijk vlinders.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.