Menu
Geen producten gevonden

Stralende Doronicum orientale

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in vaste planten
  • 0
Stralende Doronicum orientale

In het voorjaar staat deze bloem letterlijk te stralen in de tuin. De heldergele bloemen zijn niet te missen. Het is misschien niet de gemakkelijkste groeier maar wel een echte klassieker.

Wat zijn de kenmerken van Doronicum orientale?

Van oorsprong komt deze tuinplant uit Zuidoost Europa en de Kaukasus. Deze  tuinplant is goed winterhard en bloeit vroeg. Elk jaar begint de plant ergens in april te bloeien. De bloei duurt ongeveer twee maanden. Soms bloeit de plant nog een tweede keer later in de zomer. De gele bloemen zorgen voor een vrolijk decor in de border. Het groene blad van Doronicum orientale is iets getand en hartvormig. Het valt vrij vroeg na de bloei af. In combinatie met bolgewassen en andere (vroegbloeiende) vaste planten is het een aanrader. Een volgroeide Doronicum orientale wordt 50 cm hoog. Bij het aanplanten kunt u daar het beste rekening mee houden. Leuke bijkomstigheid is dat u de bloemen van de ‘Voorjaarszonnebloem’prima in een vaas kunt zetten.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Hoe plant u Doronicum orientale?

Deze gemakkelijke tuinplant groeit zowel in de zon als in de schaduw. Dus in principe op elke plek in de tuin. In de volle zon, moet er wel gezorgd worden dat Doronicum orientale niet uitdroogt; op tijd dus water geven. Het liefst staat deze tuinplant in de halfschaduw: op een plek met ochtendzon of zon in de namiddag/avond dus.

Elke normale, voedselrijke bodem, liefst wat vochtig en kalkrijk, is geschikt. Het is belangrijk dat u voor het planten eerst de grond luchtig en doorlaatbaar maakt. Zorg dat er geen harde lagen in zitten.

Tuinplantenwinkel adviseert zeven planten per vierkante meter. De planten verdeelt u over het plantvak. Graaf vervolgens de plantgaten; net iets groter dan het potje. Voeg eventueel wat aanplantgrond of potgrond toe aan het plantgat om het aangroeien te stimuleren. Deze aanplantgrond kunt u bij Tuinplantenwinkel.nl bestellen. Dompel het plantje met pot en al even onder in een emmer water, zodat de wortels zich vol kunnen zuigen, verwijder daarna het potje en zet deze tuinplanten in de gaten. Vul de gaten op met omliggende aarde Druk de grond met de hand stevig rond de wortels aan en geef tenslotte nog wat water. Herhaal dit enkele malen, zeker bij droogte.

Hoe moet u Doronicum orientale snoeien en onderhouden?

Als u de uitgebloeide bloemen van Doronicum orientale afknipt, bevordert dat de aanmaak van nieuwe bloemknoppen. In het vroege voorjaar geeft u wat organische mest (koemestkorrels), en indien nodig strooit u af en toe wat kalk. Het geven van kalk is afhankelijk van de grondsoort. Op lichte klei, löss of zavel is van nature al kalk aanwezig en hoeft u niets toe te voegen. Bij zandgrond daarentegen raden wij wel aan om kalk te strooien.

Om te voorkomen dat deze tuinplanten lelijk worden, ‘scheurt’ u ze ongeveer na 4 jaar. Dan spit u ze uit de grond en steekt u met een scherpe schop de beste stukken van de plant af en die zet u dan opnieuw in de grond.

Doronicum orientale kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Op de foto: De heldergele bloemen zorgen voor een leuk voorjaarsgevoel en zijn ook prima bruikbaar als snijbloem.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.