Menu
Geen producten gevonden

Herfstasters in alle kleuren

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in vaste planten
  • 0
Herfstasters in alle kleuren

Voor wie in de late zomer en herfst nog kleur in de tuin wil hebben zijn herfstasters de ideale planten. Lees hier alles over deze kleurrijke najaarsbloeiers.

Wat zijn de kenmerken van Herfstasters?

Herfstasters zijn gemakkelijke vaste planten voor in de volle grond en niet te verwarren met bolchrysanten die in het najaar bij elke bloemist te koop zijn; de bloemen hebben soms wel wat weg van elkaar. De meeste herfstasters hebben kleine, margrietachtige bloemetjes, die in het najaar en soms al vanaf de zomer flink bloeien. Het blad is soms niet meer te zien. Vaak hebben ze een bossige groeiwijze, maar dat hangt natuurlijk af van de soort die u kiest. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruime sortering van deze tuinplant.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Een van de meest bekende aster groepen zijn de zogenaamde Aster dumosus. Dit zijn over het algemeen compacte en zeer rijk bloeiende planten. De Aster dumosus ‘Professor Anton Kippenberger’ bloeit met massa’s paarse bloemen met een heldergeel hartje. De Aster lateriflorus ‘Horizontalis’, met zijn rozewitte bloemetjes heeft wat wijd uitstaande scheuten en wordt met 60 cm een stukje hoger. Een zeer sterke zodevormende aster is de Aster ageratoides ‘Asran’, met veel blauwpaarse bloemetjes, die wel 50 tot 70 cm hoog wordt.

Herfstasters kunnen prima met andere vaste planten gecombineerd worden. De planten zijn vaak onopvallend aanwezig totdat de bloei begint. Asters zijn goed te combineren met vaste Geraniums, Phlomis, Persicaria, Anemone en veel siergrassen. Maak gerust wat grotere groepen van deze plant zodat de kleur nog meer opvalt in het najaar.

Hoe plant u Herfstasters?

Herfstasters staan het liefste in de zon of halfschaduw in een goed doorlaatbare, humusrijke tuingrond.

Afhankelijk van de hoogte van deze tuinplant kiest u of de plant vóór of meer naar achteren in de border komt te staan. Daar maakt u de grond dan goed los, zodat er geen harde lagen meer inzitten. Nadat u het plantgat, dat iets groter, maar niet dieper dan de kluit mag zijn, gegraven heeft, voegt u wat aanplantgrond aan het plantgat toe. Dat bevordert het aangroeien. Dompel vervolgens de plant met pot en al even onder in een emmer water, haal dan de pot eraf (even in de pot knijpen en met een kleine draaibeweging los trekken), zet de Aster in het plantgat, maak dat dicht met de omliggende aarde en druk die stevig aan. Tot slot nog wat water geven aan de nieuwe aanplant.

Hoe moet u Herfstasters snoeien en onderhouden?

De Asters zijn winterhard en kunnen goed tegen vorst, maar zijn niet wintergroen; ze verliezen dan het blad. Verwijder in het voorjaar dode takken, dan krijgen de nieuwe scheuten voldoende licht en ruimte om te groeien. Over het algemeen zijn asters zeer gemakkelijke tuinplanten. Op te droge plekken bestaat bij sommige soorten kans op vorming van meeldauw op het blad. Met het aanpassen van de standplaats kunt u dit probleem vaak verhelpen.

Naamgeving asters

Nog even een kort stukje over de naamgeving rondom asters; die is namelijk recentelijk vrij overhoop gegooid. Zo heet de Aster dumosus nu officieel Symphyotrichum dumosum en de Aster divaricatus nu Eurybia divaricata. De namen zijn er niet makkelijker op geworden en in de meeste tuinboeken vindt u nog gewoon de naam Aster. Op Tuinplantenwinkel.nl hanteren we daarom de naam aster nog voor alle soorten.

Herfstasters kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.


 

Op de foto: De Aster dumosus 'Anton von Kippenberger' is een bekende herfstaster met talrijke paarse bloemen.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.