Menu
Geen producten gevonden

Magnolia bomen en struiken in allerlei soorten

Magnolia bomen en struiken in allerlei soorten

De Magnolia boom, een echte aandachttrekker voor uw tuin met een spectaculaire bloei in het voorjaar tot soms in de vroege zomer.

Wat zijn de kenmerken van Magnolia?

Magnolia’s dragen officieel de Nederlandse naam ‘beverboom’. Dit komt omdat vroeger gedacht werd dat de magnolia het lievelingsvoedsel was van de bever. Soms wordt de Magnolia ook ‘tulpenboom’ genoemd. Dat komt omdat de bloemen van een aantal magnolia’s wel wat weg hebben van het bekende bolgewas. Echter is niet de magnolia maar de Liriodendron de enige echte tulpenboom. De liriodendron komt uit dezelfde familie maar bloeit in de zomer met groen-oranje bloemen. De liodendron boom kan tot tientallen meters hoog groeien en wordt daarmee fors groter dan de meeste Magnolia’s.

Magnolia’s zijn er in struikvorm die als volwassen plant ongeveer 3 m hoog worden. De grotere soorten kunnen uitgroeien tot ongeveer 10 meter. De magnolia komt het beste tot zijn recht als solitair; de struik is meer geschikt voor de wat kleinere tuinen; de boommagnolia’s hebben wat meer ruimte nodig. De vroegste soorten bloeien al in maart, de meeste in april of mei. Een aantal magnolia’s bloeien later zoals de Magnolia sieboldii.

Magnolia als struik

De meest voorkomende kleur van de bloemen is lichtroze; maar ook lila, paars, wit, geel en rood komt voor. In België en Nederland is de Magnolia soulangeana de bekendste soort. Deze bloeit met grote witroze kelken en kan tot een behoorlijke grote struik uitgroeien. Soms krijgt de struik het karakter van een kleine boom. Vaak niet met een enkele stam maar meerdere grillig gevormde takken. Een stuk kleiner blijft de Magnolia stellata die met zuiver witte bloemen bloeit. Dit is tevens een van de vroegst bloeiende magnolia’s. In de winter zijn de bloemknoppen vaak al te herkennen. Het zijn stevige behaarde knoppen die bij aanraking zeer zacht aanvoelen.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 Magnolia als boom

Er zijn naast alle struikachtige planten ook Magnolia’s die als een boom uitgroeien. De bekendste soort is de Magnolia kobus. Deze bloeit net als de Magnolia stellata met zuiverwitte bloemen in april of mei. De Magnolia kobus groeit uit tot een middelgrote boom van ongeveer acht tot tien meter hoogte. De kobus heeft een eironde en op latere leeftijd ronde kroon. Een roze variant met een smallere kroon heet Magnolia ‘Sentinel’. De Magnolia ‘Sentinel’ bloeit een paar weken later en heeft grotere roze bloemen met een roodroze kelk.

Een roze bloeiende beverboom met een iets rondere kroon dan de Sentinel is de Magnolia Heaven Scent. De bloei van de Magnolia Heaven Scent’ is zuiver roze. De groei is iets minder snel dan bij de Sentinel. Een magnolia boom met purperrode bloemen is de Magnolia Galaxy. Deze magnolia valt bovendien op door de stevige eironde bladeren. De Magnolia Galaxy ontwikkeld uiteindelijk een ronde kroon. De bloemen hebben een hele diepe kleur en lijken wat betreft hun vorm op de Magnolia soulangeana. Al deze soorten kunt u in onze webwinkel bestellen.

Hoe plant u de Magnolia boom?

 1. Maak de grond goed los met een scherpe schop of spade. Doorbreek ook harde lagen op grotere diepte.
 2. Werk een goede aanplantaarde door de bovenlaag of meng deze met de bestaande grond in het plantgat.
 3. Verwijder altijd de pot van de kluit. Als de pot niet goed loslaat, verwijdert u wortels die onder door de gaatjes groeien en knijp een paar keer zijdelings in de pot.
 4. Planten geleverd met pot kunt u vooraf het beste een keer dompelen in een emmer. Zeker bij droogte; de haarwortels zuigen zich vol met water.
 5. Plant niet te diep. Niet dieper dan de kluit hoog is.
 6. Plaats de plant in het midden van het plantgat, vul rondom aan met grond en druk goed aan met de handen of, bij grote planten, met de hak van de voet.
 7. Werk rondom af met een hark en geef bij droogte water. Geef bij voorkeur eenmaal tot tweemaal per week stevig water. Dit is beter dan iedere dag een beetje. Wanneer de boom nog geen blad heeft ontwikkeld geeft u minimaal water bij droogte. Wanneer de grond goed vochtig is laat u dit achterwege.
 8. Plaats bij bomen een boompaal met boomband en laat die twee tot drie jaar aan de boom staan. Afstand boompaal tot stam ongeveer 20 cm.

Wat voor onderhoud heeft Magnolia nodig?

Magnolia’s groeien het mooist zonder enige vorm van snoei. Snoeien is wel mogelijk indien dat gewenst is maar het kan beste beperkt worden tot een enkele keer. Een sterke snoei stimuleert bij magnolia’s vaak verticale scheuten die in het hart van de boom oprijzen en de vorm bederven. Dit zijn zogenaamde waterloten. Wanneer u deze opmerkt kiest u het beste één scheut uit om het gat van een mogelijk verloren tak op te vullen; verwijder de rest van de scheuten.

Plant een Magnolia verder niet op een te natte plaats. De vlezige wortels van een plant vinden dit minder prettig en zijn in dit geval gevoelig voor rotting of bevriezing in de winter. Magnolia’s zijn erg gezonde bomen en hebben weinig last van ongedierte.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

 1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Waarschijnlijk stoot hij deze af omdat het extreem warm en droog is en is het een soort zelf bescherming.

  Planten voelen de warmte en vooral de droogte en gaan dan zelf maatregellen nemen door bijvoorbeeld hun blad te laten vallen of het inkrimpen van het blad. Het kan ook zijn dat de plant of boom zijn of haar bloemen en/of beginnende zaaddozen of vruchten afstoot.

  Vooral die laatste zou in uw geval het geval kunnen zijn. Soms maken Magnolia's namelijk na de bloei vruchten. Deze kunnen afhankelijk van de soort een groene kleur hebben. Volwassen vruchten barsten open, waarna er vaak roden zaden tevoorschijn komen.

  Ons advies is om er niets aan te doen. Controleer even of uw boom droog staat. Aangezien de boom al 15 jaar lang bij u groeit hoeft dit zeker niet meteen een probleem te zijn. Geen zorgen dus.

 2. Astrid Astrid

  Onze magnolia van 15 jaar doet het nog ieder jaar prima, staat volop in blad na de witte bloesem. Maar nu vallen er voor het eerst langwerpige groene knoppen af waar kleine zaadjes inzitten. Waarom laat de magnolia dit nu vallen?

 3. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  U kunt gerust een Magnoliastruik in uw tuin plaatsen. Als u van een grillige groeivorm houdt is de Magnolia soulangeana de beste keuze. Dit is de klassieke vorm met roze-witte bloemen. Uiteindelijk kunnen de struiken behoorlijk groot worden (tot wel 4 meter); houd hier wel rekening mee, zeker in een kleine tuin.

  Als u een wat kleinere soort wilt kunt u kiezen voor de Magnolia 'Susan'. Deze blijft een stuk kleiner en smaller (tot 2/2,5 meter hoog). Veel succes met de keuze.

 4. Karen Karen

  Zou ik in een kleine voortuin (30 m2)die op het noordoosten ligt, een magnoliastruik kunnen plaatsen? Is dit zonnig genoeg? Een struik die een enigszins grillige vorm krijgt vind ik mooi, welke zou u dan adviseren?

 5. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Het beste kunt u dan kiezen voor de magnolia stellata dat is de meest compacte soort. De andere zullen te groot worden.

  U kunt deze plant wel snoeien maar het beste is dat van niet .

  De Magnolia stellata kunt u het heel jaar aanplanten. U hoeft daar dus geen rekening mee te houden. Dit kan omdat wij deze plant altijd potgekweekt aanbieden.

  Veel succes met uw keuze.

 6. René René

  Wij zouden graag een magnolia in onze achtertuin willen planten. Het moet dan wel een struik zijn, die niet al te groot wordt, ca. anderhalve meter hoog. Ik heb gelezen dat een magnolia beter niet gesnoeid kan worden. Is er een geschikte magnolia voor onze wensen? En wanneer zouden wij die dan het beste kunnen planten?

 7. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Als de magnolia nog geen blad heeft kunt u hem nog verplaatsen anders is het de beste tijd om hem in het najaar in november te verplanten.

  Succes

 8. N N

  Hallo, ik heb een jonge, nog kleine magnolia en wil deze graag verplaatsen. Wat is hiervoor de beste periode?

 9. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Wat u ziet zijn water scheuten door het flink terug snoeien van de boom.
  Eigenlijk hoort dit niet en het ziet er inderdaad niet zo mooi uit.
  Het beste kunt u de lange takken die recht omhoog staan halveren dan remmen ze af en schieten ze wat rustiger uit dat is het beste. U kunt de takken daarnaast iets uitdunnen. Op den duur komt het weer goed.

  Veel succes.

 10. Tessa van Leeuwaarden Tessa van Leeuwaarden

  Ik heb een prachtige magnolia in de voortuin staan. Helaas hebben de vorige huiseigenaren de boom gesnoeid, waarder allemaal scheuten recht omhoog groeien en de boom haar vorm kwijt is. Op de plekken waar gesnoeid is zijn veel uitlopers.
  Kan ik dit nog herstellen door op een bepaalde manier te snoeien?

 11. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Als u wilt kiezen voor een magnolia met roze bloemen dan kunt u in deze situatie het beste kiezen voor de Magnolia 'Galaxy' of Magnolia 'Heaven's Scent'. Beide geven mooie tulpvormige bloemen. De laatstgenoemde bloeit met lichtroze bloemen, de 'Galaxy' heeft donkerroze gekleurde bloemen.

  Beide bomen hebben een opgaande kroonvorm. Op dit moment beginnen de onderste vertakkingen iets lager dan 1.80/2 meter hoogte maar de bomen kunt u zelf 'opkronen' tot de gewenste hoogte. Bij het opkronen snoeit u de onderste takken weg tot aan de stam. Hierdoor komt de kroon in feite hoger aan de boom te staan.

  Magnolia's houden van een goed doorlatende, voedzame bodem. We raden aan om het plantgat ruim uit te graven en te verbeteren met aanplantgrond. Dit zorgt voor een goede voedzame bodem.

  U kunt de borders onder de bomen vervolgens beplanten met een wintergroene bodembedekker zoals Waldsteinia ternata of Cotoneaster dammeri. Deze planten zijn zeer robuust en kunnen tot dicht bij de boom groeien. Een andere optie is om te kiezen voor een Geranium macrorrhizum soort (bijvoorbeeld de 'Spessart'). Dit is een half-groenblijvende bodembedekker met een leuke bloei net nadat de magnolia is uitgebloeid.

 12. M.P. M.P.

  Langs onze oprit (op het zuiden, tussen twee blokken woningen in, langs een steegje met schutting die schaduw geeft op de stam en de wortels na het middaguur) zouden wij graag 2 magnolia's planten.

  We moeten eronderdoor kunnen lopen, dus de stam moet voldoende hoogte hebben (1.8/2.0 meter) en we willen graag een goede bloei met het liefste roze bloemen.
  Welke soort, grondsoort, tussenafstand en plantmoment raadt u ons aan?

  En wat voor lager bloeiende vaste planten kan ik rondom de stam plaatsen / in dezelfde grondsoort planten, zodat het perk langs de lengte van de schutting verder gevuld wordt met planten die groen zijn / bloeien als de magnolia niet bloeit?

  Ik hoor graag van u,
  M.P.

 13. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Het beste kunt u de magnolia verplaatsen in januari.
  Dus meteen uit de grond en dan in uw nieuwe tuin plaatsen, dat is voor de plant het beste.

  U kunt hem nu wel al vast rond steken zodat de wortels al geremd zijn; dat werkt prima.

  Garantie op overplaatsen kan niemand u geven maar als u dit doet heeft u de grootste kans dat het slaagt. Als het een groot exemplaar is en de kluit in relatie tot het formaat plant klein is, kunt u de struik eventueel wat terugsnoeien. Dit is goed voor de aangroei omdat de verhouding wortel/plant beter wordt.

  Veel succes!

 14. Resa Resa

  In januari ga ik verhuizen en wil ik mijn magnolia boom graag meenemen. Ik krijg verschillende adviezen. Wat is het beste? Nu nog snel uit de grond met grote kluit en in een grote bak plaatsen. Goed beschermen de winter door en in het voorjaar in de nieuwe tuin óf laten staan en in januari gewoon van tuin naar tuin verplaatsen? Ik hoor het graag, wil dat de boom het wel overleeft natuurlijk. Alvast bedankt!

 15. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Een magnolia kobus is geen sneller groeier.

  De plantafstand van 5.5 meter is zeker in de beginjaren voldoende. Op de lange termijn zouden ze elkaar misschien kunnen gaan raken maar deze magnolia is te snoeien. De meeste mensen durven dit niet, maar het kan wel. Door de boom licht te snoeien maakt hij niet meteen waterloten en blijft de boom toch wat meer bescheiden.

  Uw grondsoort is prima. De boom houdt wel van luchtige grond dat is klei natuurlijk niet. We raden aan de grond voor het aanplanten goed los te maken. Voeg daarnaast wat aanplantgrond toe; dit maakt de grond luchtiger. De bomen zullen juist goed groeien want klei grond is erg voedzaam dus dat komt zeker goed.

  Veel succes met uw keuze.

 16. Menno Menno

  Goede middag

  Wij zijn van plan om 2 magnolia Kobus bomen te planten in onze achtertuin. De plek waar ze komen is naast het straat werk. Nu is de vraag of ze niet te kort op elkaar staan. Ze staan dan 5,5 meter hart op hart. Nu zijn de bomen natuurlijk jong en klein. Maar zullen ze later geen last van elkaar hebben. Of Kun je ze een beetje kleiner houden zodat ze niet te veel in mekaar groeien.? De grond soort is klei en heb een ph waarde van 5 kunnen ze daar goed in groeien. Alvast bedankt

 17. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  U kunt het beste de aangetaste takken weg snoeien. Dit kunt u nu gerust doen (oktober/november zijn goede snoeimaanden voor een magnolia).

  De witte schimmel op de bladeren is geen probleem. Wellicht dat dit een lichte aantasting is door meeldauw (schimmelaantasting). Je ziet dit vaker aan het einde van de zomer/begin najaar. Voor de plant heeft dat geen gevolgen. De bladeren vallen in het najaar af en volgend jaar zal het blad zich weer normaal ontwikkelen. U kunt het gevallen blad opruimen zodat de schimmel hier niet op kan overwinteren. De meeldauw en de zwam die u op de takken ziet hebben in ieder geval niets met elkaar te maken.

  Hij zal weer mooi uitlopen in het voorjaar.

 18. Tamar Frank Tamar Frank

  In ons nieuwe huis staat een prachtige magnolia struik ongeveer drie meter hoog. Nu had hij eerst van witte schimmel op de bladeren. De bladeren vielen af. Op sommige takken zijn nu oranje bolletjes te zien de meniezwam. Kan ik de aangetaste takken weg snoeien?

 19. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  De knoppen die u nu ziet in een magnolia struik zijn knoppen die in het voorjaar open gaan. Dat komt omdat de knoppen eerst een periode van koud weer nodig hebben alvorens ze zich volledig ontwikkelen en tot bloei komen. Dit zal in het komende voorjaar beginnen.
  Als u het niet erg vind dat u geen bloem dit voorjaar heeft kunt u hem laten snoeien, de bloemist zal de takken gebruiken voor de verkoop en de knoppen zullen dan in de vaas open komen. De vraag is wel of dat de knoppen zich goed ontwikkelen in een vaas om open te gaan. De knoppen ontwikkelen zich verder als het weer warmer weer wordt in de late winter, begin voorjaar. De kans dat de knoppen dan open gaan in een vaas is een stuk groter.

  Dit ter info voor u

 20. Bert Smit Bert Smit

  We hebben een magnolia van een meter of 5 die meerdere keren per jaar uitbundig bloeit met veel roze/witte bloemen. We hebben hem al vaker eens flink teruggesnoeid waarna inderdaad veel nieuwe takken ontstaan, wat op zich niet zo erg is. Er zitten nu alweer nieuwe knoppen in, maar ik betwijfel of die nog tot bloei komen zo laat in het seizoen. Een bloemist wilde nu in oktober de boom snoeien om de takken als stek te kunnen gebruiken. Is dat wel een goed idee, ons voordeel zou zijn dat we nu zelf eens niet hoeven te snoeien.

 21. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  U kunt een magnolia terug snoeien dat zou u zelfs nu mogen doen, of als het blad net gevallen is.
  Let wel op dat het inkorten van een magnolia van 5 naar 2 meter een forse ingreep is. U zult zien dat de boom in het voorjaar wel flinke (water)scheuten zal maken. Dit is het gevolg van de forse snoeibeurt. De bloei zal de boom een jaar overslaan. Hij groeit dan door de knopaanleg heen en hij zal er zeker mals bij staan. Dun de waterschoten eventueel in het najaar of de zomer uit.

  Maar het is wel mogelijk dus.

  Dit ter info voor u

 22. blom blom

  Ik heb een magnolia in de tuin staan. een boom van ong. 5 mtr hoog. Kan ik deze boom zodanig terug snoeien dat het weer een struik van ong. 2 mtr wordt?

 23. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  De magnolia kunt u het beste in oktober snoeien als het blad gevallen is .

  De plant is dan in rust en kan dan goed gesnoeit worden u ziet dan ook beter wat u weg snoeit en zal de plant weer mooi herstellen in het voorjaar

 24. Yvonne Swinkels Yvonne Swinkels

  Ik heb zowel in mijn voortuin als in mijn achtertuin magnolia's staan. Hele mooie planten, voor een stermagnolia en achter een boom met van die roze/paarse bloemen.

  Beide planten zijn inmiddels een beetje uit de kluiten gewassen voor mijn kleine stukjes grond en ik zou ze graag wat kleiner zien, wanneer en hoe kan ik ze het beste snoeien? (Er is al jaren niets aan de planten gedaan, de boom heeft een gespleten stam, maar staat er zo al jaren bij, hij bloeit ook geweldig, zeker 2-3x per jaar)

 25. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Waarschijnlijk heeft uw magnolia struik wat schimmel infectie op het blad.
  Dat zie je nu wel vaker, omdat het warm en vochtig is. Het kan verder geen schade aan uw plant geven en ons advies is om er niet tegen te spuiten.
  Vaak krijgt u het toch niet weg nu en dan is de moeite voor niets geweest.

  De plant zal zich weer herstellen dat komt eigenlijk altijd goed.

 26. Tamar Frank Tamar Frank

  Onze magnolia heeft witte schimmel op de bladeren. Andere bladen hebben roestige vlekjes en verkleuren. Moet ik mij zorgen maken? Is de plant ziek?

 27. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  In dit jaargetijde een magnolia verplaatsen die in de vaste grond staat is niet mogelijk.

  Het beste kunt u wachten toto het blad gevallen is of aan het afsterven is in het najaar.
  Indien u niet wenst te wachten is verplaatsen in september mogelijk door het blad al van de plant af te halen anders sterft hij in en schiet de plant niet meer uit.
  Rond steken in deze periode is geen optie omdat de plant dan een klap krijgt en dat is niet wenselijk.

  De wortels nu doorsteken zorgt alleen maar voor problemen.

  Ons advies is dus niet doen nu maar wachten als u de plant wilt behouden.

 28. Ellen Ellen

  Mijn vriendin heeft een roze struik magnolia van 2.50 m hoog die zij uit haar grasveld wil.ik begrijp dat het niet de juiste tijd is om hem uit te graven maar zij wil in augustus haar gras inzaaien. Helpt rondom afsteken en twee keer herhalen zodat hij vast went?of moet hij ruim uitgestoken worden in ruim gat gezet met misschien een lucht/water koker erbij plaatsen

 29. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Het ziet er op dit moment voor uw gevoel heel slecht uit door de koude nachten.
  Maakt u zich geen zorgen de planten herstellen allemaal zeker een boom, dit is niet uitzonderlijk ik heb het al eens erger gezien.
  De bladeren worden zwart en vallen af maar de plant gaat zich herstellen dat komt zeker goed voor meerjarige planten.
  De eenjarige planten zullen niet herstellen maar alle tuinplanten hebben genoeg kracht om terug te komen.

  Geen zorgen dus ook al is het een treurig gezicht

 30. Inge Teunissen Inge Teunissen

  Door de afgelopen nachtvorsten heeft de magnolia in onze tuin erg geleden.
  Zelfs het blad is slap gaan hangen en bevroren.
  Komt er nog hergroei of is dit een teken dat de boom het niet meer overleeft?
  Zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt ? En wat is de ervaring?

 31. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Tegen het uitvallen van de magnolia bloemen kun je niets doen .
  Elke magnolia bloeit maar kort dit komt of door de warmte of door de vorst bv.

  Dat is een beetje een nadeel van deze plant en heeft niets met het terug snoeien te maken.

  Dit ter info voor u

 32. Suzanne Schaap Suzanne Schaap

  Goedemiddag,

  Er staat bij mij in de tuin een prachtige Magnolia! Ik weet niet welke soort, hij stond er al in toen ik het huis kochte, maar heeft grote lichtroze kelken en groeit aardig de lucht in! Nu is hij al een paar keer lelijk gesnoeid geweest, doordat mijn buurman zegt last te hebben van de vallende bloembladen! Wij wonen nu ruim 11 jaar in het huis en het lijkt er op dat hij zijn beste tijd gehad heeft! Hij bloeit nog steeds 2 tot 3x per jaar, maar valt vrij snel uit. Kan ik daar iets tegen doen, ik wil hem namelijk niet kwijt raken!?

  Met vriendelijke groet,

  Suzanne Schaap

 33. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Beste Inez,

  Zou je dezelfde vraag samen met een of twee foto's van de betreffende boom willen mailen naar ons.

  Met de foto's hebben we een beter beeld bij de boom en kunnen we u van een beter advies voorzien.

  De foto's kunt u sturen naar: info@tuinplantenwinkel.nl

  Prettige dag verder.

 34. Inez de Baar Inez de Baar

  Ik heb een magnolia soulangea in de tuin al 26 jaar. Vorig jaar was de bloei al wat minder en dit jaar zitten er hoguit vijf knoppen in. Er breken veel takken af. als je wat dieper terug knipt zit er nog wel leven in. Heeft het zin de boom flink terug te snoeien tot op de dikke takken. er zit ook veel mosachtige groeisels op de kleinere takken.

 35. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Een magnolia hoort eigenlijk in de buitenlucht te staan.

  Als u een tuinplant in een serre gaat plaatsen kan dat best goed lukken alleen houdt er rekening mee dat er altijd wat sneller luis of ander ongedierte in kan komen en dat de plant soms een andere manier van groeien aan neemt omdat hij warm staat.

  Dus het beste voor de plant is buiten maar het loont de moeite om te testen of het bij deze plant werkt.

  Succes met de verhuizing.

 36. Freerk Mulder Freerk Mulder

  Ik ga verhuizen en raak de tuin kwijt. Ik krijg bij mijn nieuwe flat een serre. Kan een wit bloeiende magnolia ook in de serre staan?

 37. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Het beste kunt u dit in het najaar doen.
  Vanaf eind oktober, de plant krijgt nu blad en als u hem nu nog verplaatst krijgt hij daar last van en is er een kans dat de plant het niet overleefd en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

  Succes

 38. Jèsica Jèsica

  Hallo,

  Ik heb een magnoliaboom met paarse bloemen in mijn tuin staan. Nu willen we de tuin veranderen en de magnoliaboom op een andere plek zetten. De boom is ongeveer 3 meter hoog. Hoe en wanneer kunnen we dit het beste aanpakken? Alvast bedankt!

 39. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Let op dat een plant, en dus ook uw magnolia, niet tegen het verhogen van de border kan.
  De wortels krijgen dan minder lucht en zuurstof, iets wat ze wel nodig hebben en een deel van de plant verdwijnt onder de aarde waardoor de stengels kunnen gaan rotten.
  De plant uit de grond halen en opnieuw planten in de verhoogde grond is een goede optie. Dit kan in deze maand maart prima.

  Succes.

 40. Veronique Ait Ali Veronique Ait Ali

  Ik heb een stermagnolia staan in een border, waar deze het goed doet. Ik wil echter de border zo'n 30-40 cm ophogen. Ik heb begrepen dat de magnolia beter niet verplaatst kan worden. Kan de magnolia een dergelijke ophoging van de border aan zonder zelf hoger geplant te worden?

 41. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

  Het is heel bijzonder dat de takken van de stermagnolia recht omhoog groeien en geen bloemen maken, dit is normaal een hele makkelijk bloeiende magnolia.

  We vragen ons daarom af of u wel echt een stermagnolia heeft staan.

  U kunt de lange rechte scheuten op dit moment wel halveren. Let op dat u niet heel kort snoeit maar de helft van de tak laat staan. Dat zorgt ervoor dat de plant wel remming voelt maar geen tegenreactie geeft d.m.v. lange waterscheuten (lange recht opgaande takken).

  Door de magnolia in de groei te remmen gaat hij bloemknoppen zetten.

  U kunt ons ook een foto mailen van de plant. Dan kijken we of u de juiste soort heeft staan en wat u het beste kunt doen.

  We zien uw reactie graag tegemoet om u verder te helpen.

 42. Geke Jonkers Geke Jonkers

  Ik heb al jaren een stermagnolia in mijn tuin, deze heeft zeer recht naar boven groeiende takken,blad, maar geeft GEEN bloemen. En dat is de reden waarom ik de plant in mijn tuin geplant heb.
  Wat moet ik doen om bloemen te krijgen?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.