Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle hortensia's

Hortensia’s zijn er in allerlei soorten en vormen. Meest bekend is de boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) waarvan er soorten zijn met bolvormige, en schermvormige bloemen. Het blad van deze hortensia is leerachtig en vrij dik. Ze houden van een vochthoudende bodem en staan het liefst in de halfschaduw of schaduw. Beschutting tegen de hete middagzon is belangrijk voor deze soorten. Over het algemeen bloeien de soorten op het overjarig hout. Dit is het hout dat de plant in het voorgaande jaar heeft ontwikkeld. Uitzondering hierop zijn de hortensia’s uit de Forever & Ever en Endless Summer collectie die ook bloeien op nieuwe scheuten en daardoor een iets langere bloeitijd hebben dan hun soortgenoten.

Hortensia’s voor een zonnige plek in de tuin

Als u een plek met meer zon heeft dan zijn de pluimhortensia’s of de Annabelle hortensia een prima keuze. Deze groepen hortensia’s bloeien altijd op de nieuwe scheuten. Die eigenschap maakt het makkelijke planten in onderhoud. U kunt de struik in maart compleet terugsnoeien tot 20 à 40 centimeter boven de grond afhankelijk van het type plant. De bloemvorm van de pluimhortensia is gepunt terwijl de bloemen van de Annabelle een ronde vorm hebben. Pluimhortensia’s bloeien hoofdzakelijk wit maar er zijn diverse soorten die naar roze of rood verkleuren als de bloem verouderd. Annabelle hortensia’s bloeien roomwit, maar er is ook een roze Annabelle hortensia; de Pink Annabelle, die u kunt bestellen. De Hortensia ‘Strong Annabelle’ is een verbeterde versie van de wit-bloeiende soort met sterkere stelen die minder snel omknakken en vallen.

Bijzondere hortensia bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl

Tenslotte zijn er nog soorten hortensia’s met bijzondere bladvormen zoals de eikenbladhortensia en fluweelhortensia. De namen van deze planten zeggen al genoeg zodra u de planten ziet; het blad van de eikenbladhortensia lijkt sprekend op dat van een een Amerikaanse eikenboom en verkleurt ook nog eens in de herfst/winter. De fluweelhortensia heeft zacht behaarde bladeren en fluweelpaarse bloemtuilen met een krans van witte schutbladeren. Het zijn imposante planten die op het eerste gezicht niet lijken op een hortensia. De bloemvormen zijn echter wel degelijk herkenbaar.

Alle hortensia's

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.