Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over alle hortensia's

Hortensia’s zijn er in allerlei soorten en vormen. Meest bekend is de boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) waarvan er soorten zijn met bolvormige, en schermvormige bloemen. Het blad van deze hortensia is leerachtig en vrij dik. Ze houden van een vochthoudende bodem en staan het liefst in de halfschaduw. Beschutting tegen de hete middagzon is belangrijk voor deze soorten. Over het algemeen bloeien de soorten op het overjarig hout. Dit is het hout dat de plant in het voorgaande jaar heeft ontwikkeld. Uitzondering hierop zijn de hortensia’s uit de Forever & Ever en Endless Summer collectie die ook bloeien op nieuwe scheuten en daardoor een iets langere bloeitijd hebben dan hun soortgenoten.

Als u een plek met meer zon heeft dan zijn de pluimhortensia’s of de Annabelle hortensia een prima keuze. Deze groepen hortensia’s bloeien altijd op de nieuwe scheuten. Die eigenschap maakt het makkelijke planten in onderhoud. U kunt de struik in maart compleet terugsnoeien tot 20 à 40 centimeter boven de grond afhankelijk van het type plant. De bloemvorm van de pluimhortensia is gepunt terwijl de bloemen van de Annabelle een ronde vorm hebben. Pluimhortensia’s bloeien hoofdzakelijk wit maar er zijn diverse soorten die naar roze of rood verkleuren als de bloem verouderd. Annabelle hortensia’s bloeien roomwit, maar er is ook een roze Annabelle hortensia; de Pink Annabelle, die u kunt bestellen. De Hortensia ‘Strong Annabelle’ is een verbeterde versie van de soort met sterkere stelen die minder snel omknakken en vallen.

Tenslotte zijn er nog soorten hortensia’s met bijzondere bladvormen zoals de eikenbladhortensia en fluweelhortensia. De namen van deze planten zeggen al genoeg. Op het eerste gezicht lijken het geen hortensia maar de bloemvormen zijn wel degelijk herkenbaar. 

Alle hortensia's

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 11251 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.